به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد تیموریظهر پنجشنبه در نشست با اصحاب رسانه استان همدان آخرین بررسی ها در خصوص وجود روغن پالم در محصولات لبنی استان همدان را اعلام و گفت: براساس استانداردسنجی از نمونه های گرفته شده شیر از مراکز تولید و مبادی فروش، هیچ موردی در این خصوص در استان همدان کشف نشد.
مدیرکل استاندارد استان همدان با اشاره اینکه به محض عنوان شدن آلوده بودن شیر در کشور به روغن پالم بازرسان این مجموعه وارد عمل شده و از محصولات نمونه برداری کردند، افزود: هیچ یک از نمونه های سنجیده شده در همدان به روغن پالم آلوده نبود.
تیموری ادامه داد: روغن پالم از نوعی درخت خرما به دست می آید و این روغن گیاهی برای آشپزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در خصوص مطالب عنوان شده از سوی شرکت پگاه همدان عنوان کرد: این شرکت حق دفاع از خود را دارد و البته اینکه گفته شده استاندارد جرات معرفی متخلف را ندارد را قبول ندارم چراکه استاندارد نیازی به جرات و جسارت ندارد بلکه قانون دارد.
تیموری با اشاره به اینکه استاندارد با توجه به قوانین نظارتی خود با نهادهای متخلف برخورد می کند، اذعان داشت: با ابزارهای قانونی در دست ما امکان توقف خط تولید و حتی جمع آوری محصولات غیر استاندارد وجود دارد و نباید بدون عنوان شدن مستندات به تشویش اذهان پرداخت.
وی افزود: خط قرمزم در این نهاد تقلب آرم استاندارد است و در این مجموعه با کمبود نیروی انسانی مواجه ایم بطوریکه اکنون از 82 پست سازمانی 40 پست خالی است و با یک سوم ظرفیت خود فعالیت می کنیم.
تغییر استاندارد مواد لبنی از اول مهر
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان همدان در پاسخ به مهر در خصوص تدوین استاندارد مناسب برای محصولات لبنی نیز گفت: از ابتدای مهر ماه استاندارد تمامی محصولات لبنی تغییر و به روز رسانی می شود تا دوباره به خلاهای های قانونی در این بخش بر نخوریم.
تیموری با اشاره به صدور 105 مجوز صادراتی در یک سال اخیر ادامه داد: در یک سال اخیر 162 واحد صنفی متخلف به دادگاه معرفی شده اند که از 47 مورد بررسی شده تا کنون برای 15 مورد رای صادر شده است.
وی عنوان کرد: 19 مورد نیز از سوی مصرف کنندگان از محصولات برخی شرکت ها شکایت دریافت کرده ایم که در 9 مورد با راضی کردن شاکی موضوع حل شده است.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه تنها شاهد چند مورد در یک سال اخیر در خصوص جعل آرم استاندارد بودیم، بیان داشت: برای اولین بار سه پژوهش ویژه در کشور توسط این مجموعه در استان انجام شده که در مورد میزان تطبیق استاندارد کشور با کشورهای اروپایی که برای اولین بار انجام شده از 168 استاندارد در کشور که 68 مورد آن بومی است و مطابق اروپایی ندارد 32 مورد با استاندارد ایران مطابقت داشت و پنج مورد نیز تطبیق نداشت.
تیموری با اشاره به انجام پژوهش بررسی کیفی منابع معدنی استان در ساخت آسفالت در این نهاد، افزود: در پژوهش دیگری به شناسایی وجود ملامین در شیرخشک ها اقدام کردیم که خوشبختانه این تقلب در ایران هنوز روی نداده است.
وی از تدوین استاندارد ملی شیر خشک خبر داد و افزود: بازرسی از جایگاهای cng در همدان آغاز شده و 45 جایگاه cng در سطح استان فعالیت می کنند.
معاون ارزیابی اداره کل استاندارد استان همدان نیز در این نشست با اشاره به اینکه مجموعه 32 مورد نمونه برداری از شیرهای تولیدی در استان انجام شده است، گفت: تقلب باید سودی برای آن مجموعه داشته باشد تا روی دهد.
روغن پالم فقط در پنیر آنالو استفاده شود
آناهیتا رفعت پور ادامه داد: روغن های گیاهی مواد مضری نیستند و در کنسروها و سوسیس و کالباس و در فراوردهای لبنی فقط در محصولاتی چون پنیر آنالو، تولید کنندگان مواد لبنی می توانند از روغن پالم استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه روغن پالم در تهیه بستنی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد، اذعان داشت: به غیر این موارد نمی توان از روغن گیاهی در مواد لبنی استفاده کرد.