به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن طالبیان ظهر پنجشنبه در حاشیه بازدید از پل شکسته و تپه باستانی ماسور خرم آباد با اشاره به ظرفیتهای منحصر به فرد لرستان در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی بر ضرورت ساماندهی حریم این دو بنای تاریخی تاکید کرد.
وی همچنین با بیان اینکه قلعه فلک الافلاک یکی از پروژه های مهم لرستان در زمینه تاریخی محسوب می شود اظهار داشت: این اثر در فهرست موقت پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی کشور برای ثبت در فهرست آثار جهانی قرار دارد.
وی ادامه داد: بدون شک تامین اعتبارات و آزادسازی حریم این بنای تاریخی یکی از برنامه های مهم کشوری است که در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد.
طالبیان کمک و حمایت نمایندگان مردم لرستان در مجلس شورای اسلامی، مقامات عالی استانی و مدیریت شهری خرم آباد را برای تسریع پروژه آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک بسیار مهم و با اهمیت دانست و عنوان کرد: مردم لرستان و مسئولان استانی و کشوری بایستی با همدلی و اتحاد به آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک به عنوان یکی از ثروت های ارزشمند ملی کمک کنند.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از فضای ساختمان ارتش در اطراف این قلعه آزاد شده است و هم اکنون فضای محوطه قلعه در حال آزادسازی است.
وی افزود: متاسفانه در خود مجموعه قلعه فلک الافلاک مقداری آسیب های ساختاری ایجاد شده است که در این رابطه باید بررسی های مجددی انجام شود تا بتوان این طرح را تکمیل کرد.
طالبیان با بیان این مطلب که بحث امنیت مجموعه قلعه فلک الافلاک و بازدیدکنندگان از اهمیت فوق العاده ای برای سازمان میراث فرهنگی برخوردار است بیان داشت: برای ایجاد این امنیت بایستی بررسی و مطالعات بیشتری انجام شود و سپس فرآیند آزادسازی قلعه انجام شود.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه تمام محوطه اطراف قلعه فلک الافلاک و ساختمان های اطراف آن بایستی برای کاربری های فرهنگی و موزه ای اختصاص پیدا کند و چندین موزه تاریخی و مردم شناسی در این مجموعه ایجاد شود تا فضای فرهنگی و تاریخی ویژه ای برای پذیرایی از مردم استان لرستان، کشور و حتی جهان فراهم شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ایجاد یک مجتمع گردشگری در حریم قلعه فلک الافلاک را نقطه عطفی در صنعت گردشگری لرستان خواند و اظهار داشت: این موضوع تنها با یک عزم عمومی در لرستان امکانپذیر است و مردم بایستی در راستای اجرای طرح با دستگاه های مربوطه نهایت همکاری را داشته باشند.
طالبیان در ادامه با اشاره به اینکه لرستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و فرهنگی در مسیر اصلی گردشگران فرهنگی قرار دارد عنوان کرد: لرستان یکی از استان های تمدن خیز کشور است و آثار و اشیای بدست آمده در آن حاصل کاوشهای انجام گرفته در این استان و مربوط به دوران پیش از تاریخ و دوران اسلامی است که این امر حکایت از نبوغ و خلاقیت مردم این خطه دارد.
وی با بیان اینکه ساخت و سازها و فضای شهری خرم آباد به خصوص در حریم آثار تاریخی و فرهنگی در شان منطقه تاریخی و تمدن ساز لرستان نیست گفت: تمامی بناهای شهری به خصوص در حاشیه بناهای تاریخی - فرهنگی بایستی سازماندهی شود و از ساخت و ساز غیر اصولی و خارج از ضوابط آنها جلوگیری شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اضافه کرد: مدیر جدید پایگاه قلعه فلک الافلاک باید تمامی پلاک های این منطقه را در نقشه مشخص کند و در صورت لزوم از طرف شورای عالی معماری و شهرسازی این موضوع در طرح تفضیلی شهر قرار داده شود تا اجرای آن شتاب بیشتری به خود گیرد.