وزير خارجه آمريكا با تاكيد بر اين مطلب كه عربستان و مصر راهي طولاني تا برقراري دمكراسي در پيش دارند، تاكيدكرد: واشنگتن تحريمات خود را عليه رياض تا شش ماه ديگر به تعويق انداخت.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اينترنتي الجزيره، "كاندوليزا رايس" در سخنراني خود در دانشگاه "پرينستون" در نيوجرسي اعلام كرد: پس از آنكه دولت آمريكا خواستار فرصتي براي ادامه بحث و تبادل نظر درخصوص آزادي هاي مذهبي درعربستان شد ، وضع تحريمات عليه عربستان سعودي تا 6 ماه به تاخير افتاد.

"آماندا روجرز هاربر" سخنگوي وزارت امورخارجه آمريكا نيز گفت : واشنگتن هيچ پيشرفتي در زمينه حمايت از آزادي ديني و مذهبي درعربستان نديده است .

وي در ادامه افزود: غير مسلمانان و اقليت هاي مسلمان همچنان در اين كشور به خاطر اعتقاداتشان در رنج و عذاب هستند.

اين درحالي است كه دولت آمريكا سال گذشته عربستان سعودي را در فهرست 14 كشوري كه به آزادي مذهبي احترام نمي گذارند ، قرار داد. به درخواست كنگره آمريكا درسال 1999 ، دولت آمريكا با ارائه گزارشي سالانه در مورد اوضاع آزادي مذهبي جهان كشورهايي را كه پايبند به آزادي مذهبي و ديني نيستند، مجازات مي كند.

وزير خارجه آمريكا با بيان اينكه انتخابات رياست جمهوري در مصر از خلائي رنج مي برد و با اشاره به ممانعت مشاركت زنان در انتخابات شهرداري هاي عربستان خاطرنشان كرد: همچنان در برابراين دو كشور ماموريتي طولاني براي برقراري دمكراسي وجود دارد.

اين مقام بلند پايه آمريكا همچنين اعلام كرد نتايج سفر "كارل هيوز" معاون جديد وي به عربستان سعودي مثبت بود ، تاكيد كرد : طي سال هاي اخير دمكراسي در افغانستان ، مصر ،عربستان، سرزمين هاي اشغالي ، لبنان و عراق به خوبي به اجرا در آمده است .

وزير خارجه آمريكا در ادامه با اشاره به حضور نظاميان آمريكايي درعراق تاكيد كرد: عقب نشيني اين نيروها ازعراق، دشمنان و مخالفان با برقراري دمكراسي را در خاورميانه تشويق و ترغيب مي كند.

رايس در ادامه مدعي شد: نيروهاي آمريكايي در عراق فداكاري هاي زيادي از خود نشان دادند. به طوري كه شمار كشته شدگان در بين آنها به دو هزار تن مي رسد.

مفسران براين عقيده اند كه تصريحات رايس جزئي از تلاش هاي كاخ سفيد براي بازگرداندن محبوبيت ازدست رفته بوش دربين مردم آمريكا است.

اين مقام وزارت امورخارجه آمريكا در ادامه گفت : اگر ما عقب نشيني كنيم در واقع دمكراسي را درعراق رها كرديم آن هم در زماني كه عراق در چنين زماني نياز شديدي به ما دارد و با اين اقدام دشمنان دمكراسي و آزادي را در خاورميانه تشويق كرديم.

وزير خارجه آمريكا در ادامه با تاكيد بر ضرورت به كارگيري قدرت در عراق و با انتقاد از كشورهايي كه در جنگ عراق دخالت نداشتند  ابراز داشت : در جهاني كه اشرار خطر واقعي در آن محسوب مي شوند ، پس بايد از ارزش هاي دمكراسي با به كاگيري از تمامي راه هاي سياسي ، اقتصادي ، فرهنگي ، اخلاقي و نظامي دفاع كرد.