به گزارش خبرنگار مهر، این خبر را محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد اسلامی در این نشست خبری امروز مسئولان معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه که در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور بر گزار شد، اعلام کرد.
محمودرضا برازش مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد در سخنانی درباره جشنواره صنعت چاپ امسال در برگزاری برنامه های متنوع در سراسر کشور با این موضوع خبر داد و گفت: این برنامه ها عموما توسط صنوف وادارات کل ارشاد اجرا خواهند شد که از جمله می توان به تکریم از پیشسکوتان و کارآفرینان صنعت چاپ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز 22 شهریور اشاره کرد.
کمیته انتخاب این افراد 2 ماه پیش تشکیل شد و برندگان این حوزه هم مشخص شده اند.
همچنین به گفته برازش شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ دو ماه پیش کار خودش را آغاز کرده و وظیفه این شورا فعال نمودن استانها و همچنین صنوف چاپ برای مشارکت جشنواره بوده است که در این خصوص جشنواره های کارگری در 10 استان کشور از جمله تهران تا پایان شهریور بر گزار می شود.
این برنامه ها از سه شنبه همین هفته و همزمان با روز صنعت چاپ آغاز خواهد شد و همچنین با راه اندازی کتابخانه های حوزه چاپ و نشر در 10 استان کشور خبر داد و گفت با اشاره به اعلام آمادگی سه استان دیگر در این زمینه ابراز امیدواری کرد این جشنواره ها در 13 استان برپا شود.
مدیر دفتر چاپ و نشر همچنین گفت: یکی از ادارات پیشگام در حوزه تفویض اختیارات به استانها، ادارات کل چاپ و نشر بوده است بعضی چاپخانه هایی که تا همین امروز درخواست انجام یکسری فعالیت ها را داشتند، این اختیارات به آنها تفویض شده است . در خصوص تخصیص کالاهای چاپی هم مساعدت لازم با چاپخانه در ارتباط با گمرک صورت گرفته است.
وی از برگزاری تور بازدید خبرنگاران دو دو چاپخانه تهران در روز سه شنبه هفته جاری خبر داد و با اشاره به اینکه صنعت چاپ یک صنعت ویژه است و تمامی صنایع به آن وابسته هستند گفت: تقریبا می توان گفت تمام تولیدات در جامعه با چاپ هویت پیدا می کند.
مدیر دفتر چاپ و نشر همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه ظاهرا اقدام خاصی برای کاهش و تثبیت قیمت کاعذ درطول یکسال گذشته صورت نگرفته گفت: قیمت کاغذ در حال حاضر در بازار آزاد از قیمتی که می شود، و وارد کرد ارزان تر است. مسئله دیگر اینکه در بازدیدی که از کارخانه چوپ و کاغذ مازندران داشتیم وضعیت تولید این کارخانه رو به بهبود دیده شد و ذخیره مناسبی برای افز ایش توان جهت تولید کاغذ دارند.
چندین جلسه هم با مدیران کارخانه کاغذ پارس داشته ایم که در حال بازسازی و بهسازی محصولاتشان هستند. هفته گذشته هم در بازدیدی که در کارخانه کاغذ اترک در اصفها ن داشیتم روند فعالیت این کارخانه هم رو به بهبود گزارش شد.
برازش همچنین از برنامه ریزی برای افزایش هماهنگی میان تولید کنندگان و وارد کنندگان کاغذ در نمایشگاه کتاب امسال خبر دا د و گفت: باید بگویم در یکسال گذشته ما بحران کاغذ نداشته ایم و تولید رول های کاغذ هم اکنون حالت عادی دارد. در چندین جلسه کمیسیون ماده 1 دولت هم برای ترمیم واردات کاغذ هم تصمیماتی گرفته شده که به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
برازش همچنین گفت: متاسفانه در حال حاضر مقدار زیادی محصولات چاپی وارد کشور می شود و ما باید تلاش کنیم این محصولات عمدتا در داخل کشور تولید شوند. واقعیت این است که ما در بعضی حوزه ها، چاپخانه های بیکار داریم البته یک پیشنهاد در خصوص فعال کردن این چاپخانه ها مطرح شده و آن این است که بخشی از وجوه عوارض به توسعه صنایع چاپی اختصاص یابد.
به گفته مدیر دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد تا یک شهریور امسال مجوز ورود 21 هزار تن محصول چاپی به کشور صادر شده که این آمار طبق گفته برازش، خوب نیست.