به گزارش خبرنگار مهر، سیدکامل تقوی نژاد امروز در نشستی خبری در وزارت امور اقتصادی و دارایی به مناسبت هفته دولت به تغییر رویکرد نظام بانکی در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: ایجاد مدیریت یکپارچه در بازار مالی، شفافیت لازم در نقش وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و همچنین همسویی در سیاست های پولی و مالی، شفافیت در آمار و اطلاعات، ایجاد انضباط مالی و پولی و تغییر نگاه دولت به بانک ها از صندوق به بنگاه اقتصادی از رویکردهای دولت جدید است.
مدیرعامل بانک سپه عدم تناسب بین نرخ سود تسهیلات و سپرده ها را از دلایل حرکت بانک ها به سمت بنگاهداری عنوان کرد و اظهارداشت: در گذشته بخش عمده ای از منابع بانک ها قفل شده بود، زیرا برخی از تسهیلات همیشه سبز (پرداخت تسهیلات بدون در نظر گرفتن نرخ تورم به بنگاه های اقتصادی) بود.
وی مطالبات غیرجاری و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت را از دیگر دلایل قفل منابع بانک ها ذکر کرد و گفت: در دولت تدبیر و امید بحث تمرکز به درآمدهای کارمزدی مدنظر قرار گرفته و کارمزدها منطقی شده اند. همچنین نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات از 16.5 درصد سال 91 به 13.5 درصد در پایان سال 92 کاهش یافته و جهت گیری بانک نیز تا پایان سال 93 تک رقمی کردن آن است.
تقوی نژاد از تخصیص 480 میلیون یورو توسط این بانک از محل تسهیلات فاینانس چین برای احداث پتروشیمی خبر داد و گفت: این قرارداد نهایی و مرحله اول گشایش اعتبار آن نیز انجام شده است و امیدواریم که با حل مشکلات مربوط به فاینانس چین این طرح به مرحله عملیاتی در آید.
مدیرعامل بانک سپه درباره عملکرد این بانک، اظهار داشت: این بانک در سال گذشته 164 هزار فقره تسهیلات به مبلغ 92 هزار میلیارد ریال به بخش های صنعت و معدن، کشاورزی و بازرگانی پرداخت کرد که این رقم در چهار ماهه اول امسال 40 هزار و 500 فقره تسهیلات به ارزش 34 هزار و 732 میلیارد ریال بوده است.
تقوی نژاد همچنین از پرداخت 100 هزار فقره تسهیلات خرد توسط این بانک در سال گذشته خبر داد و افزود: این رقم در دوره مورد بررسی برابر با 32 هزار فقره وام به مبلغ 2500 میلیارد ریال بوده است.
وی درباره انعقاد قرارداد 8 میلیارد دلاری با صندوق توسعه ملی، ادامه داد: بانک سپه برهمین اساس در قراردادهای نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه و فولاد وارد شده به طوری که برخی از طرح ها در مرحله قرارداد نهایی هستند. در خصوص میادین مشترک نفتی نیز چندین قرارداد در حال نهایی شدن است.
وی درباره وضعیت سپرده های این بانک، گفت: میزان سپرده های بانک سپه در سال گذشته 341 هزار میلیارد ریال و در پایان همان سال 380 هزار میلیارد ریال بوده که این رقم در پنج ماهه ابتدای سال جاری 11 درصد رشد داشته است. میزان منابع این بانک نیز نسبت به پایان سال گذشته و در 16 ماه اخیر 26 درصد رشد داشته است.
تقوی نژاد درباره مطالبات غیرجاری بانک سپه نیز اظهار داشت: این رقم در پایان سال گذشته 32 هزار و 100 میلیارد ریال و در خرداد ماه امسال 33 هزار میلیارد ریال است که البته این رقم با توجه به رشد مطالبات غیرجاری در سیستم بانکی بوده است.
وی از تعیین تکلیف 8200 پرونده مطالباتی خبر داد و گفت: دو هزار میلیارد تومان در طبقه مشکوک الوصول است که از این رقم 1200 میلیارد تومان آن تسهیلاتی می باشد که با نرخ کمتر از 14 درصد پرداخت شده است.
وی جمع وصولی های بانک را در سال 92 را 1750 میلیارد تومان و در سال جاری را 400 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: نرخ تمام شده پول در این بانک در سال 91، 14.6 درصد، در سال گذشته 16.45 درصد و در پایان تیر ماه امسال 17.6 درصد بوده که این ارقام نشان دهنده منابع گران قیمت برای بانک است.
وی درباره سرمایه پایه بانک نیز گفت: به علت پایین بودن سرمایه بانک نتوانستیم در طرح های بزرگ حضور یابیم زیرا این رقم در اسفند 91، 8599 میلیارد ریال بود و در پایان شهریور 92 سرمایه پایه بانک مستهلک شده بود که با کمک وزیر امور اقتصادی و دارایی سرمایه بانک به 72 هزار و 500 میلیارد ریال افزایش یافت و بانک از مرحله سختی عبور کرد.
وی درباره نسبت کفایت سرمایه بانک نیز گفت: این رقم در پایان شهریور 92، منفی 0.19 درصد بود در حالی که این رقم باید هشت درصد باشد و هم اکنون این نسبت در بانک به 2.8 درصد افزایش یافته است.
تقوی نژاد از جهت گیری بانک به سمت خروج از بنگاهداری خبر داد و گفت: 400 میلیارد تومان اموال و دارایی بانک در سال گذشته فروخته شد و در هفته های گذشته نیز 156 واحد به مبلغ 145 میلیارد تومان به مزایده گذاشته شده است.