به گزارش خبرنگار مهر، عسگر اکبری ظهر یکشنبه در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت در سالن اجتماعات کمیته امداد استان برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت افزود: در این راستا توانمندسازی فکری، اجتماعی و اقتصادی در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تغییر رویکرد از ارائه خدمات عمومی به سمت ارائه خدمات تخصصی از مهمترین برنامه های کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان است، اظهار داشت: توجه به ارائه خدمات موردی و درمانی به جای ارائه خدمات عمومی مستمر از اهداف مهم این نهاد است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان ادامه داد:جهت دادن کمک های معوض به جای کمک های بلاعوض، توسعه بیمه های اجتماعی، برون سپاری خدمات، گسترش طرح های شفا و محسنین، ارائه خدمات تک خدمتی و چند خدمتی، بهره برداری از بانک های اطلاعاتی سایر دستگاه ها، توجه به مسئله پیشگیری و غیره از جمله برنامه هایی است که در دستور کار این دستگاه قرار دارد.
وی درباره اهداف مورد نظر کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: برای افزایش توان اقتصادی و معیشتی خانواده های مددجو، ارتقای وضعیت فرهنگی و اشاعه فرهنگ فقرزدایی و بهبود وضعیت بهداشتی و دسترسی آسان تر به خدمات درمانی، بهداشتی و توانبخشی رویکرد مهم این نهاد حامی نیازمندان است.
اکبری با اشاره به اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) در ارائه خدمات به مددجویان با چالش هایی روبروست، افزود: عدم آشنایی مددجو با توانمندی های خود از جمله این چالشهاست که باید با توانمندسازی فکری سرپرستان خانوارهای مددجو نسبت به رفع این مشکل گام برداشت.
وی اظهارداشت: ارائه خدمات آموزش های تحصیلی فرزندان مددجویان، آموزش مهارت های زندگی به سرپرستان مددجویان، ارائه آموزش های دینی و سوادآموزی به همراه ارائه دینی، تحصیلی، و روانشناختی از مهمترین خدماتی است که به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) ارائه می شود.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان ادامه داد: توانمندسازی اجتماعی نیز با ارائه حمایت های پشتیبانی از مددجویان در بخش حقوقی و قضایی، ازدواج، توسعه آموزش های اجتماعی، رسیدگی به اسکان و تامین سرپناه مددجویان، و غیره است.
وی با اشاره به توانمندسازی فکری مددجویان از طریق افزایش انگیزه آنها در بخش اقتصادی گفت: در بخش توانمندسازی اقتصادی توسعه پوشش های بیمه ای، ارائه بیمه حوادث و بیمه طرح های اشتغال مددجویان رویکرد مهم کمیته امداد امام خمینی (ره) است.
اکبری با بیان اینکه در بحران برف سال گذشته حدود 400 میلیون تومان از منابع استانی به 16 هزار و 400 خانواده ساکن در مناطق محروم گیلان پرداخت شد، افزود: این میزان با پوشش بیمه از سوی کمیته امداد برای هر خانوار به میزان 20 هزار و 405 تومان تامین شده است.
وی درباره توسعه خدمات حمایتی اظهار داشت: شناخت از مددجو و نیازسنجی از نیازهایی وی و توانمندسازی در بخش اشتغال مددجویان به همراه اعطای تسهیلات تا سقف 40 میلیون تومان از جمله این خدمات است.
هم اکنون یک میلیون و 407 هزار و 530 مددجو سالمند در کشور وجود دارد
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان تعداد سالمندان زیر پوشش این نهاد در سطح کشور را یک میلیون و 407 هزار و 530 مددجو اعلام کرد و ادامه داد: هم اکنون هزار و 415 خانواده در 1250 روستای41 دهستان 12 شهرستان محروم گیلان زیرپوشش این نهاد هستند که با اهای خانواده این مددجویان 63 هزار نفر را شامل می شود.
وی با بیان اینکه در ضریب های هشت، هفت، و شش به ترتیب 9، 9 و 28 روستا گنجانده می شود، گفت: با هلال احمر گیلان و مدیریت بحران استان تفاهم نامه هایی با هدف افزایش توانمندی مددجویان در زمان وقوع بحران مانند ارائه خدمات آمزشی در بخش امداد و نجات و بخش های تخصصی به امضا رسیده است.
اکبری با اشاره به اینکه طی سال گذشته 159 پرونده آتش سوزی، 115 پرونده سیل و سه هزار و 464 پرونده ناشی از آسیب بحران برف برای مددجویان تشکیل شده است، افزود: بر این اساس از طریق منابع امدادی و بیرونی مانند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یک میلیارد و 470 میلیون تومان به صورت بلاعوض و وام به این مددجویان خسارت دیده از برف سال گذشته پرداخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه در راستای حمایت از خانواده های مددجویی که از وجد سرپرست بی بهره اند 603 کارت معافیت از سربازی برای یکی از فرزندان ذکور صادر شده است، اظهار داشت: علاوه براین طی سال گذشته 220باب سرویس بهداشتی در سطح استان احداث شده که به این میزان تا سال آینده هزار و 250 باب با همکاری ستاد زکات افزوده می شود.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان ادامه داد: از هفته دولت سال گذشته تا هفته دولت امسال هزینه کمک معیشت به میزان 56 میلیارد تومان به همراه 16 هزار و 846 مورد وام ضروری به مددجویان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت برای کمک به ازدواج نیازمندان چهار هزار و 528 مورد در قالب سه میلیارد و 680 میلیون تومان پرداخت شده است، گفت: کمک هزینه تامین زندگی، ارائه خدمات جانبی به سالمندان، امور زنان سرپرست خانوار و کمک های موردی به ترتیب یک میلیارد و 280 میلیون تومان، یک میلیارد و 256 میلیون تومان، یک میلیارد و 689 میلیون تومان و 942 میلیون تومان پرداخت شده است.
اکبری با اشاره به اینکه در راستای پرداخت اقساط وام مسکن مددجویان به هر خانوار مبلغ 700 هزار تومان پرداخت شده است، اظهار داشت: این میزان در مجموع یک میلیارد و 163 میلیون تومان بوده که برای کاهش مشکلات مددجویان پرداخت شده است.
طی یک سال گذشته هزار و 75 مسکن به متقاضیان مددجوی استان تحویل داده شده است
وی ادامه داد: در هفته دولت و دهه فجر سال گذشته به همراه هفته دولت امسال به ترتیب 437، 236 و 402 واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان تحویل داده شده است، گفت: طی یک سال گذشته در مجموع هزار و 75 مسکن به متقاضیان مددجوی استان تحویل داده شده که علاوه بر آن 543 مورد تسهیلات بهسازی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت شده است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان با بیان اینکه در راستای تعمیر و احداث فضاهای جانبی مسکن مددجویان 784 مورد 987 میلیون تومان هزینه شده است، گفت: همچنین تمامی انشعابات آب، برق و گاز با اعطای 32 میلیارد و 468 میلیون تومانی از سوی این نهاد برای مددجویان رایگان نصب شده است.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون 62 هزار و 790 خانواده بالای 60 سال سن در گیلان وجود دارد، افزود: مددجویان عادی شامل 57 هزار و 225 خانواده بوده که مجموع خانواده های زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شامل 120 هزار و 15 خانواده می شود.
اکبری با بیان اینکه در هر دوره به همه مددجویان گیلان شش میلیارد و 842 میلیون تومان مستمری پرداخت می شود، ادامه داد: در حال حاضر 37 هزار و 407 خانواده شهری و 82 هزار و 608 خانواده روستایی زیرپوشش این نهاد هستند.
وی تعداد خانواده های سادات زیرپوشش گیلان را چهار هزار و 551 خانواده دانست و گفت: هم اکنون 16 هزار و 245 دختر مددجو در آستانه سن ازدواج هستند که طی چنج سال گذشته به طور میانگین سالانه به 47 هزار و 500 نفر کمک هزینه تامین جهیزیه پرداخت شده است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان با اشاره به اینکه در حال حاضر 12 هزار و 543 دختر مددجو با سن 35 تا 60 سال در استان هستند،افزود: تعداد 25 هزار و 274 حامی گیلانی از پنج هزار و 365 یتیم حمایت می کنند که 17 هزار و 280 نفر از این حامیان غیر بومی، 695 نفر پزشک، 282 نفر کارمند کمیته امداد، 9 هزار و 832 نفر کارمند، دو هزار و 732 نفر از اصناف و بازاریان، سه هزار و 263 نفر از فرهنگیان، 665 نفر از کارگران و 828 نفر از نظامیان هستند.