به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «آرسنیک و تور کهنه» به نویسندگی جوزف کسلرینگ و کارگردانی حسین پارسایی که این روزها در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر در حال اجراست در روزهای اخیر میزبان هنرمندان و مدیران تئاتر، سینما و تلویزیون بوده است.
تا به حال هنرمندانی همچون گلاب آدینه، پیمان معادی، مهتاب کرامتی، مهناز افشار، بهنوش طباطبایی، دانیال حکیمی، رضا یزدانی، داریوش اسدزاده، سحر دولتشاهی، هوشنگ گلمکانی، شبنم مقدمی، حبیب رضایی، مسعود دلخواه، محمود عزیزی، حمیدرضا افشار، هادی مرزبان، کوروش سلیمانی، کوروش نریمانی، حسین کیانی، رویا میرعلمی، سروش صحت، کمند امیرسلیمانی، حمیدرضا پگاه، ضیاالدین دری، حسین کاشفیاصل، کوروش زارعی، افسانه چهرهآزاد، بهزاد صدیقی، کاظم راست گفتار و محسن چگینی، همچنین مدیرانی همچون محمدعلی زم معاون فرهنگی سازمان مناطق آزاد، محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان، حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، رحمت امینی رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، اردشیر صالح پور دبیرجشنواره سی و سوم فجر، ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر، رسول صادقی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی و رحمان سیفی آزاد از این نمایش دیدن کردند.
خسرو احمدی، فهیمه امنزاده، سپند امیرسلیمانی، سامان دارابی، بیژن بنفشهخواه، پژمان جمشیدی، فرناز رهنما، بهاره رهنما، نیما سیاری و اردشیر کاظمی بازیگران نمایش «آرسنیک و تور کهنه» هستند. اجرای این نمایش تا 17 شهریورماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
«جهش بزرگ» به صحنه میرود
نمایش «جهش بزرگ» به نویسندگی و کارگردانی راحله تعبدی از شانزدهم شهریور به صحنه میرود.
این نمایش به نویسندگی و کارگردانی راحله تعبدی در تالار «دید» موسسه فرهنگی و هنری «ارغنون» به صحنه خواهد رفت.
نمایش «جهش بزرگ» نوعی اجرای متادرام محسوب می شود که از ایده اولیه یک طراحی حرکات فرم الهام گرفته شده و طی پروسه تمرین و طراحی به سمت درام گذر داشته است و حاصل آن درامی است که در «جهش بزرگ» شاهد آن خواهیم بود.
خط اصلی داستان این نمایش پیرامون خانوادهای است که یکی از افراد آن بر خلاف نظام تعریف شده، اقدام به تصمیم گیری میکند و همه چیز بهم می ریزد. در این نمایش شهاب آگاهی در سمت مدیر اجرایی، امیر قالیچی و حنیف سلطانی روابط عمومی و مریم قهرمانی به عنوان عکاس، گروه اجرایی این نمایش را همراهی می کنند.
نمایش «جهش بزرگ» از شانزدهم شهریور 93، به مدت زمان 45 دقیقه ،در تالار «دید» موسسه فرهنگی و هنری ارغنون به آدرس خیابان ایرانشهر، خیابان سپند، کوچه خوارزمی، پلاک 2، پذیرای حضور علاقمندان به تئاتر است.
تمدید 2 نمایش «آوازه خوان طاس» و «بحث داغ فرهنگی» در تماشاخانه آو
2 نمایش «آوازه خوان طاس» و «بحث داغ فرهنگی» به دلیل استقبال تماشاگران تمدید شد و از دوشنبه 10 شهریورماه مجددا روی صحنه می روند.
«بحث داغ فرهنگی» به نویسندگی و کارگردانی امیر لشکری و با بازی مجید علم بیگی، حسن حسینیان، میترا تبریزی، مریم عسگری، سایه کریمی و علی حسین زاده نمایشی طنز است که فرهنگ را به چالش میکشد. این نمایش از 10 تا 13 شهریورماه ساعت 17:30 در تماشاخانه آو اجرا خواهد شد.
«آوازه خوان طاس» به کارگردانی صحرا فتحی و نویسندگی مهدی کوشکی روایتی طنز از وقایع تاریخی است که از طریق آشناییزدایی از دانسته های عمومی مخاطب تحقق پیدا میکند. «آوازه خوان طاس» با بازی مهدی کوشکی نیز از 10 شهریورماه هر روز ساعت 19 در این تماشاخانه روی صحنه می رود.
جشنواره کودک و نوجوان به عکاسان آمادهباش داد
فراخوان مسابقه عکس جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان منتشر شد.
فراخوان مسابقه عکاسی این جشنواره با شعار «هویت، امروز، فردا» با رویکرد حمایت از خلاقیتهای هنری برای تربیت بهتر نسل آینده، منتشر شد.
علاقمندان میتوانند با مطالعه فراخوان و پر کردن فرم و ارسال عکس، در این مسابقه شرکت کنند. بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان از 15 تا 21 مهرماه به دبیری پیام دهکردی در شهر همدان برگزار خواهد شد.
تماشاخانه انتظامی میزبان 3 نمایش جدید شد
تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران از 9 شهریور میزبان 3 نمایش جدید «یرما»، «(نا) نبشته» و «هرکسی یا شب میمیرد یا روز، من شبانه روز» است.
نمایش «یرما» به کارگردانی سما موسوی بر اساس طرحی از فدریکو گارسیا لورکا با بازی یلدا صرافی و آنیتا علی مددی از یکشنبه 9 شهریورماه ساعت 17 در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه میرود.
نمایش «(نا) نبشته» به نویسندگی بهروز قنبر حسینی و کارگردانی آزاده داربویی نیز از یکشنبه 9 شهریورماه ساعت 19 در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان به صحنه میرود.
این نمایش نگاهی دیگرگونه به 3 نقل است که در آن تماشاگر از دریچه دیگر نظارهگر زندگی و سرنوشت این 3 شخصیت است که هر کدام در 3 زمان و مکان مختلف زندگی میکردهاند. اینان با زبانهای مختلف حرفی مشترک بر زبان دارند؛ واگویههای سرنوشتشان، که از دیدهها پنهان مانده و هرگز به دیده ناقلان تاریخ نیامد. آزاده داربویی تنها بازیگر این نمایش است.
نمایش «هرکسی یا شب می میرد یا روز، من شبانه روز» نیز به نویسندگی سجاد افشاریان، کارگردانی مهدی بوسلیک و بازیگری نادر فلاح از یکشنبه 9 شهریورماه ساعت 20:30 در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه میرود.
این اثر نمایشی در 3 اپیزود به نامهای انور، فاتح و نادر کمیاب روایت زندگی، شرایط و ویژگی های 3 نسل مختلف را به تصویر میکشد.
اهداف برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی تشریح شد
سامان خلیلیان دبیر اجرایی نخستین جشنواره تئاتر خیابانی سازمان بهزیستی اهداف برگزاری جشنواره را تشریح کرد.
خلیلیان که هم اکنون ریاست هیأت مدیره انجمن نمایشگران خیابانی خانه تئاتر را نیز به عهده دارد، مهمترین هدف برگزاری این جشنواره خیابانی را آگاهی و آشنایی مردم با جامعه و سازمان بهزیستی عنوان کرد و گفت: به محض اینکه از سازمان بهزیستی اسم برده میشود همه مردم، فرد معلول به ذهنشان متبادر میشود اما وظایف این سازمان و کارهایی که انجام میشود فراتر و بیشتر از توانبخشی جامعه معلولان است.
وی تفاوت این جشنواره با جشنواره تئاتر معلولان را تشریح کرد و گفت: جشنواره تئاتر معلولان، اختصاصا به بحث معلولیت و پیشگیری از آن و مشکلات آنها میپردازد اما جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی، نگاهی عامتر و گستردهتر نسبت به افراد تحت حمایت این سازمان دارد؛ کودکان کار، زنان سرپرست خانوار، مساله ایدز و پیشگیری از معلولیت.
این کارگردان و نویسنده تئاتر در بخش دیگری از سخنان خود، تأثیر بیشتر مفاهیم در قالب هنر را یادآور شد و اظهار داشت: به دلیل اینکه تئاتر خیابانی، ارتباط مستقیم و بیواسطهای با مخاطب برقرار میکند، مردم از هر طیف و طبقهای نمایش را میبینند و مفاهیم، به مردم جامعه منتقل میشود. در واقع در این گونهی نمایشی، تماشاگر انتخاب نمیشود بلکه هر رهگذری میتواند بالقوه یک تماشاگر و مخاطب نمایش میدانی باشد. یه دلیل همین پتانسیل؛ مناسبترین راه برای انتقال مفاهیم مورد نظر سازمان بهزیستی، اجرای تئاتر خیابانی، تشخیص داده شد. البته سازمان هم پس از چهارماه کارشناسی موضوع، با برگزاری جشنواره موافقت کرد.
نخستین جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی (طلوع امید) 19 تا 24 مهر ماه 1393 برگزار میشود.