زنجان -خبرگزاری مهر: مدیر مركز رشد و پارك علم و فناوری استان زنجان، با اشاره به اینکه مراکز دانشگاهی استان طی 40سال از عمر خود تنها موفق به انعقاد150قرارداد با بخش صنعت شده اند، گفت: این در حالی است که پارک علم و فن آوری طی 8سال از آغاز به فعالیت خود موفق به انعقاد1500 قرارداد با بخش صنعت شده است.

جلیل خاوندگار در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در استان یک پارک علم و فن آوری، چهار مرکز رشد و شش مرکز کارآفرینی فعال است، افزود: این مرکز در تمام رشته های فن آوری های نوین همانند نانو، بایو، It ، الکترونیک فعالیت دارد.

وی بابیان اینکه بمنظور ارتقای فن آوری های موجود در رشته های صنعت، معدن و ساختمان شرکتهای دانش بنیان تاسیس شده است ادامه داد: این شرکتها توانایی انجام کار و تولید و  تبدیل ایده های جدید به محصول را دارند و قادر هستند تولیدات خود را به مشتریان استانی و ملی عرضه کنند.

وی باتاکید بر اینکه در گذشته صنعتگر و استاد دانشگاه مایل نبودند پشت در یکدیگر منتظر باشند افزود: امروزه ارتباط بین دانشگاه و صنعت یک امر بدیهی است و  این دو لازم و ملزوم هم هستند.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به چالشهای پیش روی دانشگاهها گفت: هنوز کلاسهای درس در ایران کلاسهای کارآفرینی نیستند که دانشجو بعد از خروج از کلاس و پایان ترم در دانشی شدن جامعه کمک کند.

خاوندگار کمبود بخش خصوصی در بخشهای دانش بنیان را از نقایص کشور یادآور شد و گفت: دانشگاهها به جهت کمی رشد داشته اند و امروز زمان کیفی سازی دانشگاهها و جذب دانشجوی خارجی است.  

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان با تاکید بر اینکه نخبگان استان حتی از کشورهای خارجی چون کانادا سفارش کالا دارند یاد آور شد: مدل بومی سازی کارآفرینی و توسعه فن آوری در زنجان اتفاق افتاده است.

خاوندگار با اشاره به اینکه این شرکتها ارزش آفرینی مادی و اخلاقی ایجاد کرده اند افزود:  این ارزشها از درون علمی بو جود آمده که قبلا هیچ استفاده ای از آن نمی شد و در داخل قفسه ها ی کتابخانه ها بود و مدل بومی سازی کار آفرینی وتوسعه فن آوری در زنجان آغاز شده است.

وی افزود: در حال حاضر موسسات خصوصی و دولتی با اطمینان کامل کار را به شرکتهای دانش بنیان واگذار می کنند.