قم - خبرگزاری مهر: یک تولید کننده محصولات گلخانه‌ای در شهر دستجرد با بیان اینکه در احداث دهکده گلخانه‌ای کوثر کارشناسی‌های درستی صورت نگرفته است، گفت: بادهای موسمی شدید و سرمای زمستان اجازه رشد و توسعه گلخانه‌ها در شهر دستجرد را گرفته است.

بنفشه بهشتی در گفتگو با مهر با تصریح این مطلب که در کاشت و برداشت خیار درختی فعالیت دارند، گفت: از یک هکتار زمینی که در اختیار داریم تنها دو هزار متر آن را تبدیل به گلخانه تولید خیار درختی کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در شهر دستجرد حداقل 60 واحد گلخانه مستقر است، گفت: متاسفانه از سال 86 که 30 واحد به گلخانه‌های شهر اضافه شد معضل کم آبی تقویت شد.

کشاورزی با روزی دوساعت آبگیری

این کشاورز محصولات گلخانه‌ای با بیان اینکه احداث شهرک صنعتی در کنار گلخانه‌ها معضل کم آبی منطقه را دوچندان کرده است، گفت: در فصل گرما تنها دو ساعت فرصت آبگیری در استخر‌ها را داریم که به دلیل حجم بالای استفاده فشار آب در همین دو ساعت هم کاهش می‌یابد. ضمن اینکه کارخانه‌های صنعتی همجوار از آن دست تولید کنندگانی هستند که مصرف آب بالایی دارند.

بهشتی با اشاره به وضعیت نامناسب بازار و عدم استقبال مردم از خیار درختی افزود: در شرایط مطلوب اگر بتوانیم سالی دو بار برداشت کنیم نهایتا 60 تن خیار درختی به بازار عرضه می‌کنیم.

وی وجود بادهای شدید در دستجرد را موجب ایجاد ضرر و زیان برای محصولات گلخانه‌ای ذکر کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه دهکده کوثر در دره قرار گرفته وقتی باد می‌وزد تاثیر بسزایی در جایگیر شدن باد می‌گذارد و به محصولات ضرر می‌رساند.

بهشتی وزش بادهای موسمی را از اواسط شهریورماه تا میانه مهرماه و از ابتدای اسفندماه تا نیمه فروردین ماه هر سال اعلام کرد.

شرکت‌های بیمه‌ای محصولات ما را بیمه نمی‌کنند

این کشاورز محصولات گلخانه‌ای با اشاره به اینکه شرکت‌های بیمه‌ای حاضر به بیمه کردن گلخانه‌های دهکده کوثر نیستند، گفت: این شرکت‌ها دلیل عدم پذیرش بیمه را سرما و باد شدید شهر دستجرد اعلام می‌کنند.

وی یکی دیگر از ضعف‌های کشاورزی در شهر دستجرد را دور بودن به بازار فروش دانست و گفت: به غیر از گرانی روز افزون نهاده‌های کشاورزی، بد مسیری و گرانی حمل و نقل نیز بازار عرضه محصول شهر دستجرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بهشتی در پاسخ به این سئوال که چرا از روش تک محصولی و اصرار به تولید خیار درختی دارند، گفت: محصولاتی مانند گوجه فرنگی به دلیل آفتاب گیر نبودن شهر دستجرد و کمبود نور و فلفل دلمه‌ای به دلیل قیمت پایین آن در قم چندان سود آور نیست ضمن اینکه خرابی و آفت خیار درختی بسیار پایین‌تر از دیگر محصولات گلخانه‌ای است.

وی با تاکید بر اینکه تولید محصولات گلخانه‌ای با هدف برخورداری از محصولات در همه فصول است، گفت: گلخانه برای این است که در بازار محصولات خارج از فصل هم باشد اما متاسفانه به دلیل سرمای شدید در شهر دستجرد نمی‌توانیم محصولات خارج از فصل چندانی تولید کنیم که این مسئله به کاهش درآمد کشاورزان گلخانه‌ای منجر می‌شود.

تولید کننده محصولات گلخانه‌ای یکی از روش‌های کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصول را استفاده از روش کشت هیدرو پونیک اعلام کرد و گفت: متاسفانه به دلیل هزینه بالای راه اندازی و نیز نبود آموزش‌های لازم این روش کشت چندان مورد توجه و استقبال کشاورزان نیست.

بهشتی با تأکید بر اینکه کاشت با روش هیدرو پونیک حساسیت و دقت خاصی نیاز دارد، گفت: در ابتدای کار وقتی قصد سرمایه گذاری در دهکده گلخانه‌ای کوثر را داشتیم مسئولان جهاد کشاورزی اعلام کردند که همه نوع امکاناتی برای شما فراهم است و شما فقط تولید کنید اما واقعیت این است که از‌‌ همان ابتدا تمام کار آماده سازی و بهره برداری از این گلخانه را خودمان به سرانجام رساندیم.