به گزارش خبرنگار مهر، حسین کلانتری صبح شنبه در شهرستان مرزی دهلران اظهار داشت: بازارچه مرزی چم سری در نزدیکی استان میسان عراق قرار دارد واز موقعیت بسیار خوبی برخوردار است و شهرستان دهلران یکی از امن ترین شهرستاهای استان ایلام است که به طور قطع ایجاد این بازارچه کمک زیادی برای پیشرفت شهرستان خواهد کرد.
وی تصریح کرد: برای ایجاد بازارچه های مرزی استان ایلام هم اکنون همکاری و تعامل مسئولان استان ایلام، نمایندگان، مسئولان عراقی و گمرک دو کشور نیاز و ضروری است که مرز مهران یکی از امن ترین مرزهای کشور است که سالانه دو میلیون زائر از آن تردد می کنند که این خود سابقه خوبی برای ایجاد بازارچه های بیشتر در استان است.
وی بیان داشت: شهرستان دهلران دارای 220 کیلومتر مرز مشترک با عراق است که طرف عراقی نیز تمایل به ایجاد این بازارچه دارد و تمام اقدامات لازم برای اینکه این بازراچه به سرانجام برسد پیگیری می شود و با توجه به موقعیت بسیار مناسب و همسایگی این بازارچه با استان میسان عراق و نیز علاقمندی مسئولان عراقی این استان و ایلام در حال پیگیری مقدمات راه اندازی این پایانه مرزی هستیم.
این مسئول تصریح کرد: رایزنی های بسیار خوبی با کشور عراق داشته ایم که بازارچه دیگری علاوه بر مهران در استان ایلام ایجاد شود که برای منطقه و استان بسیار حائز اهمیت است و اگر این بازارچه راه اندازی شود، استان ایلام به قطب مبادلات تجاری و گردشگری، سیاحتی تبدیل می شود و کانون توجه تجار و گردشگران خواهد بود.
کلانتری درباره اهمیت گشایش بازارچه چم سری در دهلران که دومین نقطه مرزی ایلام با عراق به حساب خواهد آمد، نیز گفت: دهلران دارای منابع صنعتی و کشاورزی فراوانی است که میتوان به سیمان، گچ و آجر در بخش صنعت و انواع محصولات زراعی از جمله باغ در بخش کشاورزی اشاره کرد.
این مسئول عنوان کرد: پنج استان کشور دارای مرز مشتر با کشور عراق هستند که یک سوم از کل این مرزها در استان ایلام وجود دارد و با توجه به نیازهای عراق و بازار بسیار متنوع و گسترده این کشور می توان برای توسعه تجارت خارجی بین دو کشور از مسیر مرز بین المللی مهران و در آینده بازارچه چم سری دهلران نهایت استفاده را در شرایط تحریم کنونی برد.
وی بیان داشت: توسعه و افزایش بازارچه های مرزی ایلام از آن رو قابل تامل و توجه است که می تواند افزون بر رونق بخشی به اقتصاد ملی و ارزآوری سبب ایجاد اشتغال پایدار، رشد صادرات کالا، رفع معضل بیکاری جوانان و به گردش درآمدن چرخ های صنعتی و تولیدی و سرانجام رفاه و توسعه اقتصادی استان شود.
وی بیان داشت: مرز مهران امن ترین مرز زمینی کشور برای صادرات کالا و تردد زائر به کشور عراق است و هیچگونه مشکلی در این زمینه در استان وجود ندارد و هم اکنون استان ایلام با توجه به مرز مهران کمترین میزان قاچاق کالا را داراست و صادرات در مرز مهران با روال طبیعی خود انجام می شود.
کلانتری تصریح کرد: هم اکنون روزانه بیش از 700 کامیون کالا از مرز مهران صادر می شود و بیشتر کالاها مصالح ساختمانی از نوع سیمان است که مرز مهران به عنوان فعال ترین مرز زمینی کشور شناخته شده و باید از ظرفیتهای این مرز برای توسعه استان استفاده کرد.
وی بیان داشت: مرز بین اللملی قابلیتهای فراوانی از جمله تبدیل شدن به یک منطقه آزاد تجاری را دارد و در حال حاضر نیز این مهم در مرحله تحقق یافتن است و تبدیل مرز مهران به منطقه آزاد تجاری یکی از آرزوی دیرینه مردم استان است که برای رفع محرومیت استان بسیار موثر است و گامهای بلندی برای توسعه استان برداشته می شود.
وی از راه اندازی شورای توسعه روابط خارجی در استان خبر داد گفت: امنیت پایدار در مرزهای استان با کشور عراق حاکم و برقرار است و هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
کلانتری اضافه کرد: اکنون پایانه صادراتی مرز بین المللی مهران یکی از پرترافیک ترین پایانه های مرزی کشور است که هم از لحاظ کمی و تنوع کالاهایی نظیر صادرات چوب، شیشه، مواد غذایی و میوه و تربار، سیمان، مصالح ساختمانی و... صادرات در آن در حجم گسترده انجام می شود.
وی گفت: عراق در همه بخش ها نیاز به واردات کالا دارد و بازار مصرفی کالاهای مختلف به ویژه مصالح ساختمانی و مواد غذایی آن کشور نیازمند توجه بازرگانان و فعالان اقتصادی استان و کشور است به همین علت باید همه مسئولان وارد عمل شوند و ظرفیت های بازار عراق شناسایی شود.