به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، اسفنديار رحيم مشايي در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب در خصوص ثبت آثار تاريخي در كشور گفت : از سال 1364تا كنون 13 هزار اثر به ثبت رسيده ، در حالي كه در مجموع يك ميليون و 200 هزار آثار تاريخي قابل ثبت در كشور وجود دارد و با توجه به اينكه شعار سال 85 بسيج ملي براي ثبت آثار تاريخي است سعي داريم ثبت اين آثار را تا پايان سال به 20 هزار عنوان برسانيم.
وي تصريح كرد: در برنامه چهارم توسعه 15 ميليارد تومان براي جلوگيري از حفاريهاي غير مجاز آثار تاريخي اختصاص يافته و همچنين براي حمايت از بخش خصوصي از 30 هزار ميليارد تومان بودجه سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري تنها 50 ميليارد تومان آن در بخش دولتي و مابقي در بخش خصوصي گردشگري هزينه خواهد شد.
مشايي خاطر نشان كرد: گردشگري و ميراث فرهنگي در تعامل با يكديگرارتقاء پيدا مي كنند ، هم اكنون 11 درصد اشتغال و 10 درصد توليد ناخالص دنيا ازبخش گردشگري تامين مي شود و همچنين 11 درصد درآمد مالياتي كشورها نيز از اين حوزه بدست مي آيد و اين امر مطلوبي در حوزه سرمايه گذاري داخلي كشور است.
وي با اشاره به اينكه صنعت نفت مانند گردگشري اشتغالزا نيست ، خاطر نشان كرد : صنعت نفت به ازاي 30 ميليون تومان يك شغل ايجاد مي كند در حاليكه در بخش گردشگري تنها با 6 ميليون تومان مي توان اين كار را انجام داد ، بنابراين در كشور ما نيز بايد به اين امر مهم توجه ويژه شود وهمچنين غير سياسي شدن فضاي گردشگري و ميراث فرهنگي سياست اصلي سازمان است .
مشايي به سياست سازمان در حوزه حفظ آثار و ميراث تاريخي اشاره كرد و گفت: امسال قرار است حفاظت از ميراث فرهنگي از شعار به عمل تبديل شود و بدين منظور بايد بخش يگان ويژه حفاظت از آثار تاريخي را در شكور تقويت وتجهيز نماييم .
وي در خصوص توسعه سفرهاي داخلي در كشور گفت: تا هنگامي كه فرهنگ سفر كردن را در بين مردم ايجاد نكنيم نمي توانيم انتظار داشته باشيم كه سفر داخلي توسعه پيدا كند ، هم اكنون سفر در سبد خانوار ايرانيان جايي ندارد و بايد اقداماتي از سوي دولت بدين منظور انجام شود و به طور مستقيم اعتبارات رفاهي براي مردم در نظر گرفته شود.
مشايي گفت: در حال حاضر كميته گردشگري در سازمان تشكيل شده و سفر ارزان را در دستور كار دارد و قرار است به دستگاههاي مختلف پيشنهاد داده شود تا بخشي از اعتبارات اين دستگاهها در طول سال به سفر كردن اختصاص يابد و اميدواريم مجلس در بودجه سال 85 نيز اعتباري جداگانه به اين امر اختصاص دهد.
وي افزود : سياست سازمان ايجاد امكانات رفاهي و مراكز اقامتي و احداث هتلهاي 3 ستاره به معناي واقعي با كيفيت مطلوب و قيمت مناسب است تا شايد با اين اقدامات بتوانيم امكان مسافرت كردن در كشور را براي تمام ايرانيان فراهم كنيم و در مجموع سياست ارزان سازي براي توسعه گردشگري از ضروري ترين اقدامات در اين بخش محسوب مي شود.