وی انتقال آب از حوضه های آبی استان، اجرای طرح های لایروبی مسیرهای منتهی به دریاچه، کنترل منابع آب زیرزمینی و سطحی و کنترل عدم برداشت اضافی از منابع آبی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای مصرف بهینه از آب و نصب ابزارهای کنترل در منابع آبی استان را از جمله طرح های مصوب بخش منابع آب برای احیای دریاچه ارومیه برشمرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ضمن تاکید بر اینکه برای احیای دریاچه ارومیه همکاری و مشارکت همه مردم به ویژه کشاورزان موثر و لازم است، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری مردم و مسئولان و با عملیاتی شدن طرح های مصوب شاهد احیای تدریجی دریاچه ارومیه باشیم.
دانشجو از ادامه روند نزولی کاهش تراز سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به روزها و مدت مشابه سال قبل و دراز مدت خبر داد و با اعلام اینکه بر اساس آمار تا پایان تیرماه امسال تراز سطح آب دریاچه ارومیه به 1270.33 متر کاهش یافته است، افزود: این در حالی است که تراز سطح آب دریاچه ارومیه در زمان مشابه سال گذشته 1270.74 متر بوده که تراز اکولوژیک سطح آب دریاچه ارومیه 1274.10 متر است.
وی با اعلام اینکه تراز حداکثر مشاهده شده سطح آب دریاچه ارومیه 1278.41 متر است، اظهار داشت: از ابتدای مهرماه سال گذشته تا کنون در حوضه آبریز دریاچه ارومیه 285.4 میلیمتر بارندگی ثبت شده که این میزان در مدت مشابه سال قبل 372.2 میلیمتر و در دراز مدت مشابه 349.9 میلیمتر بود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بارشها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال قبل 23.3 درصد و نسبت به دراز مدت مشابه 18.47 درصد کاهش یافته است، ادامه داد: ارتفاع کل ریزشهای جوی از ابتدای سال آبی جاری تا کنون 296 میلیمتر در استان بود.
مدير عامل شركت آب منطقه اي آذربايجان غربي با بيان اينكه متاسفانه در حال حاضر این پهنه آبی کمتر از دو میلیارد مترمکعب آب دارد، اظهار داشت: از مجموع منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه 92 درصد در بخش کشاورزی،6 درصد در بخش شرب و 2 درصد نیز در حوزه صنایع مصرف می شود که نيازمند بازنگري ويژه در اين راستا هستيم.دانشجو با اشاره به اينكه با توجه به سهم بسیار بزرگ بخش کشاورزی در مصرف آب موجود اجرای راهکارهای مرتبط با بهینه سازی مصرف و کاهش حداقل 50 درصدی آن از اولویت های اجرایی است و در قالب طرح های کوتاه و درازمدت برنامه ریزی های لازم انجام شده، عنوان كرد: خواستار توجه ويژه به آبهاي مرزي و انتقال بین حوزه ای آب به دریاچه ارومیه بویژه از منطقه گلاس شد.
فرماندار چالدران نیز در این بازدید از تامین آب 700 هکتار از اراضی دیم کشاورزی این شهرستان با بهره برداری از سد بابا احمد خبر داد و با اشاره به اینکه با اتمام عملیات اجرایی این شد طی دهه فجر امسال آماده افتتاح و بهره برداری می شود،افزود: با بهره برداری از این شد ضمن مهار و کنترل سیلابهای فصلی،ذخیره آب جهت مصارف کشاورزی، تغذیه آبهای زیرزمینی اراضی پایاب منطقه، 700 هکتار از اراضی کشاورزی دیم منطقه به آبی تبدیل می شود.
کریم حسین زاده با بیان اینکه سد خاکی بابا احمد با هسته رسی با هدف مهار سیلاب های ویرانگر، تغذیه منابع آبی زیرزمینی در دست احداث استا، اظهار داشت: این سد قادر خواهد بود 1.6 میلیون متر مکعب آب را در پشت خود ذخیره کند که تا کنون 60 میلیارد ریال برای اجرای این سد هزینه شده که 40 میلیارد ریال برای اتمام آن اعتبار مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرائی این سد از سال 87 توسط سازمان آب منطقه ای استان آغاز شده و در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد، اعلام کرد: طول تاج سد خاکی بابا احمد 268 متر و ارتفاع سد از بستر رودخانه 26 متر است.