به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از مربیان پیش دبستانی سراسر کشور در دومین روز از تجمع خود در مقابل ساختمان اصلی وزارت آموزش و پرورش، خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.
یکی از مربیان پیش دبستانی که در بین تجمع کنندگان بود، علت حضور و اعتراض مربیان پیش دبستانی را، اجرا نشدن مصوبه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و افزود: دو سال قبل مجلس مصوبه ای مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی برای مربیان پیش دبستانی تصویب کرد اما وزارتخانه از برگزاری این آزمون خودداری می کند.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا وزارت آموزش و پرورش از برگزاری آزمون استخدامی خودداری می کند، گفت: مسئولان وزارتخانه می گویند که به علت نداشتن ردیف استخدامی، نمی توانند آزمون استخدامی را برگزار کنند و ما را بلاتکلیف گذاشته اند.
در همین ارتباط سید محمد بطحایی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در جلسه ای که با نمایندگان مربیان پیش دبستانی برگزار کرد، با بیان اینکه تمام اقدامات آموزش و پرورش در خصوص چگونگی جذب و فرآیند استخدام در حیطه قوانین مجلس، دولت و اسناد بالادستی است، گفت: آموزش و پرورش از حیث منابع مالی و انسانی وضعیت خوبی ندارد و معلم مازاد دارد.
وی هدف گذاری کلان آموزش و پرورش در آینده نزدیک را بهسازی منابع انسانی عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا با ساماندهی نیروی انسانی بتوانیم بهره وری را تاحد ممکن افزایش دهیم.
بطحایی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص نیروهای پیش دبستانی، تاکید کرد: در مصوبه مجلس تاکید شده است که برگزاری آزمون منوط به نیاز واقعی آموزش و پرورش براساس جنسیت، مدرک و رشته تحصیلی است که مجوز برگزاری آزمون در گروی تخصیص ردیف استخدامی دولتی است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش به توزیع نامتوازن نیروی انسانی در مناطق مختلف آموزشی کشور اشاره کرد و ادامه داد: معاونت نظارت و راهبردی ریاست محترم جمهوری براساس شاخص های علمی و شرایط کلی جامعه مجوز استخدام صادر می کند و به همین دلیل برگزاری آزمون بدون اختصاص ردیف استخدام موضوعیت نخواهد داشت.
بطحایی با بیان اینکه آموزش و پرورش از معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری تقاضا کرده است که مجوز استخدام برای سالهای آینده آموزش و پرورش را اکنون در اختیار این وزارتخانه قرار دهد، خاطرنشان کرد: این امر با توجه به عدم نیاز آموزش و پرورش و شرایط فعلی کشور به هیچ مورد موافقت قرار نگرفته است.
وی پایه حقوقی مناسب و بیمه خدمات درمانی را حق مسلم مربیان پیش دبستانی خواند و تاکید کرد: آموزش و پرورش با تمام توان با نهادهای دولتی و تصمیم گیردر این زمینه وارد مذاکره می شود تا بتواند محمل قانونی برای ساماندهی این موضوع پیدا کند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به رویکرد توسعه کمی و کیفی دوره پیش دبستانی، گفت: این دوره سنگ بنای تربیت و شکوفایی استعداد نوآموزان کشور است که ثمرات آن در مقاطع تحصیلی بالا دیده می شود.
بطحایی در خصوص شرایطی که آموزش و پرورش در جهت تسریع فرآیند فعالیت غیردولتی مربیان پیش دبستانی می تواند ایجاد کند، تاکید کرد: اعطای مجوز تاسیس مدارس پیش دبستانی به صورت شرکت تعاونی و فردی، اجاره فضاهای آموزشی غیردولتی، اعطای کمکهای دولتی، امکان گذراندن دوره های آموزشی تخصصی مرتبط در دانشگاه فرهنگیان، ساماندهی نیروی انسانی در دوره پیش دبستانی و اولویت به کارگیری نیروی انسانی در دوره پیش دبستانی به شیوه غیردولتی مانند سال های قبل را بخشی از اقدامات آموزش و پرورش برای حمایت از این گروه است.