به گزارش خبرنگار مهر، پتروشیمی شهرستان کوهدشت یکسال پیش در مردادماه شاهد برگزاری مراسمی با عنوان "خشت اول" بود، خشت اولی که از همان ابتدا کج نهاد شده تا این پروژه امروز بدون خوراک اولیه، سرمایه گذار و حتی زمینی برای احداث بلاتکلیف باقی بماند.
هوشنگ بازوند استاندار لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: در مورد پتروشیمی کوهدشت باید بگویم که مسئولان وقت تنها به آغاز عملیات اجرایی و کلنگ زنی برای این پروژه بسنده کرده اند.
وی ادامه می دهد: پتروشیمی کوهدشت نه سرمایه گذار قطعی دارد و نه محل تامین خوراک آن مشخص شده است.
استاندار لرستان با بیان اینکه حتی محل احداث این پروژه نیز مشخص نیست یادآور می شود: در آخرین جمع بندی های صورت گرفته برای تعیین تکلیف پتروشیمی کوهدشت به دنبال گرفتن سرمایه گذار جدید هستیم.
بازوند اضافه می کند: در این زمینه با رایزنی های انجام شده صندوق بازنشستگی بانکها تقبل کرده که نسبت به احداث پتروشیمی کوهدشت اقدام کند.
وی می گوید: در زمینه تامین خوراک این پتروشیمی نیز پیگیریهای لازم در حال انجام است که امیدواریم به نتیجه برسد.
بنابر این گزارش مردادماه سال 92 مراسم نهادن "خشت اول" پتروشیمی کوهدشت در حالی برگزار شد که این مراسم به جای محل احداث پروژه و انجام کلنگ زنی های مرسوم در جریان شورای اداری شهرستان کوهدشت برگزار شد.
از آن روز تا کنون نزدیک به یکسال و یک ماه می گذرد و هنوز کسی شاهد به زمین خوردن حتی یک کلنگ برای آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی کوهدشت نبوده است تا یک گره دیگر به مجموع گره های کور در حوزه صنعت لرستان افزوده شود.
این در حالیست که در جریان یکی از جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان به یک باره اعلام شد که متولی اجرای پتروشیمی کوهدشت تصمیم گرفته است که محل اجرای پروژه را تغییر دهد، پروژه ای که هنوز معلوم نیست محل اولیه احداث آن کجا بوده که بتوان نسبت به تغییر محل احداث آن اقدام کرد.
این بلاتکلیفی پتروشیمی کوهدشت در حالیست که استاندار لرستان پیش از این در اظهار نظری گفته بود که ابتدا تعیین تکلیف کنید که آیا در این "قبر مرده ای هست یا نه که ما داریم روی آن گریه می کنیم!"
مصوبه احداث پتروشیمی کوهدشت مربوط به دور دوم سفر هیئت دولت به استان لرستان است که به پیشنهاد وزارت نفت در این شهرستان تصویب شد. قرار بود خوراک پتروشیمی کوهدشت از محل خط 36 اینچ گاز که از استان لرستان می گذرد تامین شود به طوریکه میزان گاز طبیعی مورد نیاز پتروشیمی کوهدشت به صورت سالانه 600 میلیون متر مکعب برآورد شده است.
تولید 40 هزار تن اتیلن و 120 هزار تن پروپیلن به صورت سالانه از اهداف اجرای این پروژه بود که در صورت احداث مواد تولید شده در پتروشیمی کوهدشت در حوزه های مختلف تولید لاستیک خودرو، عایق، روکش سیم و کابل، لوله سازی، و ... مورد استفاده قرار خواهد گرفت.