به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن طاهراحمدی ظهر سه شنبه در اولین جلسه هماهنگی اجرایی اورژانس هوایی استان مرکزی با همکاری قم، با اشاره به اینکه ایران با توجه به جمعیت مشکل دارترین کشور دنیا در بخش حوادث جاده ای است، افزود: در سال های اخیر با تلاش دستگاه های ذیربط حوادث ترافیکی و تلفات و مشکلات ناشی از آن تا حدودی کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه علی رغم تلاش های پی در پی مشکل ترافیکی و حوادث ناشی از آن همچنان پاربرجاست، گفت: آمار فوت در تصادفات رانندگی استان مرکزی 20 هزار نفر و آسیب دیدگان این حوادث نزدیک به 200 هزار نفر درسال گذشته بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک با تاکید بر اینکه 80 درصد تلفات و حوادث منجر به فوت مربوط به نیروهای کاری و جوان جامعه هستند، اضافه کرد: این افراد به عنوان سرمایه های مادی برای کشور بسیا مورد توجه است.
طاهراحمدی با اشاره به اینکه حوادث ترافیکی به عنوان دومین عامل مرگ و میر کشور مطرح است، اظهار کرد: علاوه بر فوتی ها، برخی صدمات منجر به مجرویت های عمیق و از کار افتادگی افراد و نیازمندی خانواده ها می شود.
وی با بیان اینکه تلاش های زیادی در حوزه انتظامی، فوریت های پزشکی و اصلاح نواقص فنی راه ها انجام شده اما هنوز ایران جزو پرحادثه ترین کشورهای جهان است، تصریح کرد: بسیاری از سرمایه ها که باید در تقویت زیرساخت های بهداشتی و درمانی و حوزه عمرانی و امور پیشگیرانه وارد شود، صرف هزینه های سربار درمانی و خسارت تصادفات می شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره توجه دولت یازدهم به حوزه سلامت و راه اندازی اورژانس هوایی به عنوان یکی از نیازهای روز جامعه، گفت: استان مرکزی با قرار گرفتن در مسیر اصلی شرق به غرب کشور و بالا بودن آمار حوادث ترافیکی و خطر بالقوه صنایع مستقر نیازمند اورژانس هوایی مستقل است و پیگیری لازم برای این مهم انجام است.
پوشش بالگرد با شعاع 150 کیلومتری در استان مرکزی
معاون اجرایی مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان قم در این جلسه با اشاره به اینکه اورژانس هوایی استان قم علاوه بر استان مرکزی آمادگی پوشش شهرهای مجاور را دارد، افزود: استان مرکزی با اقدامات لازم و مکتابات پی در پی در جهت این همکاری تلاش کرد.
مهدی فراهانی با تاکید بر لزوم راه اندازی اورژانس هوایی به ویژه برای نقاط دور که امکان تردد با آمبولانس نیست، گفت: یکی از اقدامات مهم در قالب بسته های خدمتی تحول نظام سلامت استقرار اورژانس هوایی در 14 استان کشور از ماه گذشته است، که در کیفیت و سرعت خدمات پیش بیمارستانی و نجات قربانیان ترافیکی نقش محوری داشته است.
معاون اجرایی مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان قم با اشاره به آمار پزشکی قانونی استان مرکزی تعداد فوتی ها در حوادث رانندگی استان مرکزی در چهار ماه اول سال جاری 143 نفر بود، افزود: از این تعداد107 نفر در اثر تصادفات برون شهری و 12 نفر فوت جاده های فرعی شد.
فراهانی ادامه داد: تعداد مجروحان در این مدت دو هزار و 325 نفر بود که به طور متوسط 581 نفر در ماه و 19 نفر در روز را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: در استان قم طی پنج ماه اول سال جاری 80 نفر در جاده های برون شهری و 14 نفر در محورهای همچوار استان مرکزی در اثر حوادث رانندگی جان باختند.
معاون اجرایی مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان قم با بیان اینکه در یک ماه فعالیت اورژانس هوایی کشور 93 پرواز فوریتی در 14 استان کشور انجام شد، ادامه داد: از این تعداد 178 مجروح امدادرسانی هوایی شدند و استان قم با 17 پرواز و حمل 37 مجروح پس از تهران صدرنشین خدمات بوده است.
وی با اشاره به اینکه از پروازهای امدادی اورژانس هوایی قم چهار ماموریت در حوزه استحفاظی استان مرکزی بود، گفت: در یک ماه فعالیت اورژانس هوایی کشور حداقل پنج بیمار بدحال حوادث ترافیکی قم از مرگ حتمی نجات یافته است که این مهم ارزش فرصت طلایی در امدادرسانی به قربانیان ترافیکی را نشان می دهد.
معاون اجرایی مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان قم با تاکید بر لزوم مدیریت زمان در حوادث جاده ای منجر به آسیب ها و مشکلاتی برای سرنشینان خودروها، اضافه کرد: بالگرد اورژانس هوایی قم ظرفیت جابه جایی حداکثر 15 مجروح ترافیکی را داشته و تاکنون تا ظرفیت هفت نفر نیز انتقال مجروحان را انجام داده است.
فراهانی ادامه داد: با توجه به اهمیت مباحث ایمنی پرواز و هزینه های آن، نیاز است که در وقوع تصادف ها سرعت عمل اورژانس زمینی و مدیریت همزمان برنامه ها برای برقراری اورژانس هوایی با سرعت انجام شود.
اورژانس هوایی مستقل نیاز استان مرکزی است
دکتر قنبر فراهانی، رییس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان مرکزی، در این نشست با تاکید بر اینکه زمان در حوادث ترافیکی بسیار مهم بوده و حتی لحظات نیز برای نجات جان آسیب دیدگان مهم است، گفت: همکاری اورژانس هوایی قم با استان مرکزی فعالیت خوبی است اما با وجود اهمیت زمان در حوادث اورژانس هوایی مستقل در استان مرکزی نیاز ضروری است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد شبکه اورژانس هوایی کشور چرخه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی را کامل کرد، افزود: استان مرکزی سالانه بیش از چهار هزار مصدوم ترافیکی در جاده ها دارد که با احتساب خدمات به قربانیان حوادث غیرترافیکی ماموریت های سالانه اورژانس استان بیش از 34 هزار فقره است.
رییس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان مرکزی ادامه داد: با توجه به نوع و شدت تصادف در محورهای برون شهری استان مرکزی، برقراری اورژانس هوایی در کاهش تلفات جاده ای و نجات مصدومان نقش مهمی ایفا می کند.
گفتنی است، در پایان این جلسه، کارگاه آموزش ضرورت های اورژانس هوایی و نکات ایمنی و نظارتی با حضور پرسنل اورژانس استان مرکزی در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد.