به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علي كارگر، ظهر سه شنبه در جلسه كارگروه تخصصي امور اجتماعي و فرهنگي استان يزد اظهار داشت: يزد داراي سابقه مذهبي است و اين ويژگي از قابليت ها و ظرفيت هاي استان يزد است و وجود اماكن متعدد مذهبي از نقاط قوت اين استان به شمار مي رود.
وي با برشمردن ديگر قابليت هاي استان يزد از جمله وجود صنايع، دانشگاه هاي متعدد و حوزه هاي علميه، واقع شدن به عنوان چهارراه مواصلاتي و ... تاكيد كرد: اگر اين قابليت ها مورد غفلت قرار گيرد، هر كدام از اين ظرفيت ها خود به تنهايي مي تواند تهديدي جدي براي استان يزد به شمار برود.
معاون فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي استان يزد ادامه داد: به عنوان نمونه، صنعتي شدن استان يزد موجي از مهاجرت ها را براي اين استان به دنبال داشته كه اگر براي آن برنامه ريزي نشود، مهاجرتها مي تواند تاثيرات فرهنگي جدي بر استان داشته باشند و افراد مهاجر مي توانند فرهنگ خود را در اين استان قالب كرده و اصالتهاي فرهنگي يزديها را از بين ببرند.
حتي برنامه هاي مذهبي در صورت غفلت مي توانند آسيب زا باشند
وي ادامه داد: برنامه هاي مذهبي متعددي كه در استان در ايام مختلف سال برگزار مي شود نيز از ظرفيت هاي اين استان به شمار مي رود اما اگر همين ظرفيت مورد غفلت قرار گيرد، مراسم ها مي تواند به خرافه و تجمل و ... آلوده شود.
كارگر با برشمردن آسيب هاي مختلف در اين بخش، بر توجه به توليدات فرهنگي استان يزد تاكيد كرد و اظهار داشت: اگر صدا و سيما بتواند توليدات فرهنگي متناسب با فرهنگ و سابقه استان يزد داشته باشد و آن را از شبكه هاي مختلف پخش كند، شاهد گسترش فرهنگ يزد خواهيم بود.
وي بر برنامه ريزي مسئولان در مواجهه با حضور مهاجران، دانشجويان غيربومي، گردشگران و ... كرد و بيان داشت: بايد به نحوي برنامه ريزي شود كه شرايط براي جايگزين شدن فرهنگ هاي بيگانه در استان يزد فراهم نشود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان يزد نيز در اين جلسه اظهار داشت: نگاهي گذرا به تكنولوژي و فناوري هاي روز، اين قضيه را به اثبات مي رساند كه حضور تكنولوژي در زندگي امروز ما اجتناب ناپذير است بنابراين به نظر مي رسد برخي ابزارها را نمي توان از زندگي حذف كرد.
مسئولان برنامه هاي خود را با استفاده از ابزار روز پي ريزي كنند
حجت الاسلام غلامرضا عادل خاطرنشان كرد: بايد براي استفاده صحيح از برخي ابزارها نظير تلفن همراه، اينترنت و ... فرهنگ سازي شود و مسئولان امر نيز برنامه هاي فرهنگي خود را با استفاده از همين ابزار پي ريزي كنند.
وي تاكيد كرد: چه بسا استفاده از اين ابزار بتواند در ايجاد جذابيت در برنامه هاي فرهنگي تاثيرگذار باشد و از اين طريق بتوان به مقابله با برخي از آسيب هاي اجتماعي پرداخت.
نماينده اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه بافت تاريخي يك ظرفيت فرهنگي در استان يزد به شمار مي رود و ظرف چند سال آينده ثبت جهاني خواهد شد، اظهار داشت: اگر اين اتفاق براي بافت تاريخي يزد رخ دهد، نياز به برخي برنامه هاي فرهنگي در اين بافت ضروري است.
هما خورشيدي ادامه داد: حضور اتباع بيگانه در بافت تاريخي، تامين امنيت بافت تاريخي، حضور گردشگران در اين بافت و ... از دغدغههاي فرهنگي ماست كه بايد براي آن از هم اكنون برنامه ريزي شود.
وي تصرح كرد: آنچه به عنوان برنامه كليدي فرهنگي در دستور كار ميراث فرهنگي استان يزد قرار گرفته است، آشنا كردن كودكان از سنين پايين با هويت فرهنگي و بافت تاريخي است و در اين راستا با سازمان دانش آموزي نيز رايزني هايي انجام شده است.