قاسم جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: متاسفانه امروز بانکداری اسلامی به نوعی بنگاه داری تبدیل شده و با روشی که بانکها در اخذ سودهای کلان و به ویژه دیرکرد تسهیلات از مردم، در پیش گرفته اند کل ملت را بدهکار خود می کنند.
وی اظهار داشت: از دو سال قبل و در نطق های مختلف مجلس اعلام کرده ام که موازین بانکداری اسلامی در موسسات و بانک های کشور رعایت نمی شود.
جعفری با بیان اینکه بانک ها در کشور تنها عنوان بانکداری اسلامی را یدک می کشند افزود: متاسفانه سالهاست که در کشورشاهد عدم رعایت عملیات بانکداری اسلامی بدون ربا هستیم و انتظار می رود مجلس، دولت و به خصوص آیات عظام به طور جدی وارد عمل شده و ملت را از وضعیت موجود در بانکها نجات دهند.
عضو هيئت رئيسه کميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: امروز بانک ها تاخیر دیرکرد تسهیلات را روی اصل وام می کشند و با محاسبه آن به عنوان اصل وام، سودش را از وام گیرنده دریافت می کنند که این کار با بانکداری اسلامی بدون ربا همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه به وزیر اقتصاد در باره این موضوع هشدار داده ام افزود: مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیر اعضای هیئت دولت از بنگاه داری بانک ها به عنوان یکی از مشکلات جدی کشور یاد کردند و فرمودند که دولت باید این موضوع را بطور جدی پیگیری و حل کند.
نماینده مردم پنج شهرستان استان خراسان شمالی افزود: وزارت اقتصاد و دارایی باید این موضوع را مدیریت کند و اجازه ندهد که این سیاست غلط در بانکها ادامه داشته باشد.
جعفری تصریح کرد: گرفتن دیرکرد تسهیلات بانکی و سود آن از مردم نه عقلی است، نه عدالت و نه با ادعای بانکداری اسلامی همخوانی دارد.
جعفری با تاکید بر اینکه این سیاست اصلاً شایسته دولت تدبیر و امید نیست، افزود: امروز روش بانکها در گرفتن سودهای کلان و گرفتن دیرکرد تسهیلات بانکی به یک مطالبه جدی عمومی تبدیل شده و دولت باید برای رفع این معضل و نجات ملت ورود پیدا کند.