یک ناشر کرمانی درباره شیوه توزیع کتاب‌های خود و هم‌صنفی‌هایش در این استان، گفت: در کرمان، همچنان شیوه سنتی برقرار است یعنی افرادی از دوستان و آشنایان کتاب‌ها را برای خرید و فروش به کتابفروشی‌ها می‌برند و البته در این روش، گاهی هم شده که فریب خورده‌ایم و چند میلیون تومانی از پولمان را به اصطلاح بالا کشیده‌اند و دیگر هم از آنها خبری نشده است.

محمد گلابزاده مدیر انتشارات ولی در کرمان، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت نشر در استان‌ها گفت: ما کارمان را از سال 73 شروع کرده‌ایم و فعالیت‌مان در حوزه نشر همچنان ادامه دارد اما همان‌طور که بدیهی و مشخص است، مشکلاتی بر سر راه وجود دارد. یکی از دلایل کم‌کار شدن ما در سال‌های اخیر، مولف بودن خودم است. چون حدود 3 سال است که مشغول تدوین «تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان» هستم، بیشتر تمرکز خود را روی این پروژه گذاشته‌ام و کمتر توانسته‌ام کتاب چاپ کنم.

وی افزود: به این ترتیب میزان کارمان از روال معمول پایین‌تر آمده ولی حداقل به طور معمول، هر سال انتشار 10 تا 15 عنوان کتاب را در کارنامه داریم. اما مسئله و ایراد اصلی در این کار، مسئله توزیع است که هیچ‌ فرد یا نهادی هم حاضر نیست درباره‌اش همکاری کند. ما با مسئولان ارشاد استان هم جلسه داشتیم و در این باره درخواست کردیم تا تدابیری در نظر بگیرند که در نتیجه هیچ اتفاقی نیافتاد و کتاب‌هایمان نه تنها در سطح کشور که در شهرستان‌ها هم توزیع نمی‌شود.

این مدیر نشر در ادامه گفت: برای توزیع کتاب‌هایمان، تنها روزنه امیدی که وجود دارد، موسسه انتشاراتی اطلاعات است. من کتاب‌ها را به این موسسه می‌فرستم و با لطفی که به ما دارند، آن‌ها را به صورت محدود و مختصر توزیع می‌کنند. به نظرم اگر مشکل توزیع کتاب در کشور برطرف شود، رشد کار ناشران و کتابفروشان چند برابر خواهد شد.

گلابزاده همچنین گفت: شیوه توزیع ما در کرمان این‌گونه است که افرادی از دوستان و آشنایان کتاب‌ها را برای خرید و فروش به کتابفروشی‌ها می‌برند. البته در این شیوه، گاهی هم شده که فریب خورده‌ایم و افرادی حدود چند میلیون تومان از پولمان را به اصطلاح بالا کشیده‌اند و دیگر از آن‌ها خبری نشده است. همان‌طور که اشاره کردم مشکل و در واقع مانع جدی بر سر راه ناشران، مساله توزیع است.