به گزارش خبرگزاری مهر، رامین عباسی زاده تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «انقلاب زیبا» در گفتگویی عنوان کرد: «انقلاب زیبا» حاصل نگرشی دراماتیک به وقایع تلخ دوران پهلوی است که لازم بود از فیلتر نگاهی هنرمندانه و مبتنی بر قواعد جهانی سریال سازی گذرانده شود و تفاوتهای کنجکاوی برانگیز آن با آثار مشابه متقدم، نوید اثری نوگرایانه را به بیننده بدهد تا مخاطب در هجوم متنوع آثار نمایشی، به تماشای اثر تشویق شود.
تهیه کننده سریال «انقلاب زیبا» ادامه داد: اصولا بهره گیری از تاریخ و به ویژه تاریخ معاصر در تولید محصولات سرگرم کننده و آگاهی دهنده در تمام کشورها مورد توجه برنامه سازان و سیاست گذاران است و به قول جواهـر لعـل نهرو، ملتی که تاریخ خود را نمی شناسد، ناچار است آن را تکرار کند. حال در این رهگذر کشورهایی هستند که برای خویش تاریخ جعلی طراحی می کنند تا خود را دارای هویت و قدمت معرفی کنند.
وی یادآور شد: این در حالی است که تاریخ کشور ما همچون تقویم غنی فرهنگ و ادب مان، مملو از رویدادهای مهم و فراموش نشدنی است. اتفاقاتی که از پتانسیل بالایی برای بهره گیری در آثار نمایشی برخوردارند و می توان از بطن آنها به روح آزادیخواه و تعالی طلب ایرانی - اسلامی پی برد. من با اعتقاد بر همین اصل علاقه خاصی به مرور حوادث تلخ و شیرین تاریخ دارم و به نظرم این عرصه چنانکه باید و شاید مورد استفاده هنرمندان در خلق آثار هنری قرار نگرفته است.
عباسی زاده افزود: در کنار سریال عظیم «حماسه میشان» که نگاهی موشکافانه به ماجرای مستند اشغال دشت میشان در خوزستان توسط نیروهای بیگانه دارد و در صورت فراهم شدن بودجه در تدارک ساخت آن هستیم، به نظرم مجموعه هایی در مقیاس «انقلاب زیبا» هم می توانند در روشنگری پیرامون زوایای تاریک و کمتر پرداخته شده برهه های مهم تاریخ معاصر ایران، نقش خطیری ایفا کنند.
تهیه کننده سریالهای «سقوط یک فرشته»، «پلیس جوان»، «او یک فرشته بود» و «پریدخت» بیان کرد: غرب و آمریکا با جعل تاریخ کشورهایی با فرهنگ اصیل و ریشه دار، در لفافه فیلم های پر زرق و برق اما مجعولی همچون «آرگو» و «300» مترصد آن هستند که به زودی نگرش نسل جدید را که قرابت کمتری با وقایع معاصر و پیش از آن دارد، از واقعیت ها دور و منحرف کند. بر همین مبنا برای مقابله با موج خزنده و ویرانگر چنین آثاری باید به سبک خودشان در مقام دفاع برآمد و از تاریخ سازی های تخیلی جلوگیری کرد.
عباسی زاده درباره اهداف مد نظر برای ساخت این مجموعه تلویزیونی گفت: یکی از اهداف اولیه ما و مدیران سازمان در طراحی و تولید سریالی مانند «انقلاب زیبا»، رجوع به پرونده های جنایات ساواک در اواخر دوره پهلوی و واکاوی در چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی بود. منتهی نه با تکرار ساخته های پیشین در این رابطه و بازگویی آن مواردی که بارها دستاویز ساخت مجموعه های متعدد بوده است. خاصه آنکه از همان ابتدا و در چینش دقیق عوامل تولید، تلاش کردیم تا فرم بصری کار نیز چنان شکیل و مطلوب سلیقه مخاطب سخت پسند امروز باشد تا محتوا در قالبی جذاب ارائه شود و دافعه نداشته باشد.
وی ادامه داد: توجه داشته باشید که اصولا جذب مخاطبان خاص و عامه مردم در آن واحد به یک اثر کار دشوار و چه بسا دور از ذهنی است. اما ریسکی که «انقلاب زیبا» کرد، دقیقا بر همین ایده استوار بود، چون ما می خواستیم مضمون مورد نظر را در سطح گسترده ای اشاعه دهیم. اگر در قسمتهای نخست مجموعه دقت کنید، می بینید که ما با ریتم به نسبت تندی در روایت پردازی و تدوین مواجه بودیم که بعضا بیننده خود را در رویارویی با سریال خلع سلاح و شاید سردرگم می دید. چرا که مخاطب را عادت داده ایم تا همزمان با تماشای یک سریال بلند، هم با دیگران مکالمه کند و هم به امور خودش برسد.
این تهیه کننده تلویزیون متذکر شد: هرچند که بر خلاف سینما، رسانه تلویزیون در ماهیت خود چنین بستر فراری را نیز فراهم می کند اما به گواه تماسهای متعددی که مردم با روابط عمومی سیما داشته اند و نظراتی که با ما مطرح می شود، «انقلاب زیبا» بیننده را به چالش طلبید و از آنها خواست در حل و فصل بحرانها و گره افکنی ها به مثابه کاراکترها شرکت کند و خنثی نباشد. در این شرایط مفاهیم قصه نیز آرام آرام در ذهن مخاطب می نشست و تحلیل می شد.
عباسیزاده افزود: اغراق نیست اگر بگویم شیوه داستانگویی در این سریال آنقدر پیچ در پیچ و معماگونه بود که خیلی ها هنوز از کم و کیف مناسبات آدمها در گفت و گو با ما پرسش هایی را مطرح می کنند که این جای تامل دارد. ضمن آنکه بر پویایی اثر هم مهر تایید می زند که جای خوشحالی است به ویژه که در خلال یک روایت، تصویری بی پرده از زمینه های شکل گیری انقلاب اسلامی و تدابیر ضد مردمی و هولناک رژیم سابق بازنمایی شد که برای انتقال صریح مفاهیم ناچار از نمایش برخی لحظات تلخ و تکان دهنده هم بودیم. چیزی که به هر حال حرکتی جسورانه و گریزناپذیر بود و بازتابهای فراوانی در رسانه ها داشت. گرچه در روایت تاریخ باید تعارفات را کنار گذاشت و انصاف را با چاشنی جسارت تلفیق کرد تا بیننده وجه نمایشی اثر را از ذهن خود دور نگه دارد و با آن همراه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در همین باره ما از نقدهای منصفانه و علمی دوستان رسانه و اصحاب مطبوعات بهره زیادی بردیم که صمیمانه از آنان تشکر می کنم. ضمن آنکه آقای دارابی معاون سیما و مهدی فرجی مدیر شبکه یک نیز در این راه کاملا همدلانه به ما یاری رساندند. یک تشکر ویژه نیز از آقای احمدی مقدم رییس پلیس کشور دارم که با نگاهی تیزبینانه کار را رصد و نظرشان را چه از بعد فنی و چه در بخش محتوایی درباره «انقلاب زیبا» مطرح کردند که برای ما دست اندرکاران مجموعه بسیار دلگرم کننده و مشوق بود.
این تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «انقلاب زیبا» ادامه داد: همین قضیه ما را به ادامه مسیری که می تواند انقلابی در سریال سازی ما ایجاد کند، امیدوار می سازد و بیش از پیش مصر هستیم تا در این زمینه قدم های بیشتری برداریم که ساخت سری دوم همین سریال در صورت مهیا شدن مقدمات، یکی از مصادیق قابل اشاره آن است.
وی در پایان صحبتهایش یادآور شد: مقامات سازمان رویکردی نو را در دوره نوین سریال سازی در تلویزیون دنبال می کنند. البته ما در اوایل دهه 80 نیز با سریال «او یک فرشته بود» که تهیه کنندگی آن را من بر عهده داشتم و علیرضا افخمی آن را کارگردانی کرد، به نوعی پیشگام در نوگرایی مضمونی و ساختاری در جریان سریال سازی بودیم و «انقلاب زیبا» قطعا نتیجه استمرار جدی و کارشناسی شده، چنین روندی است که امیدوارم با خامدستی برخی به بیراهه کشیده نشود. روندی که در صورت توجه و مداقه، در آینده نزدیک به مقاصد والاتری نیز خواهد رسید و بی تردید نتایج آن، سطح کیفی مجموعه سازی را دچار تحولی عظیم خواهد کرد.