تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در برنامه تحول بهداشتی، هر مراقب سلامت خانواده در مراکز بهداشت شهری، به صورت ادغام یافته به ارائه برنامه های سلامتی پرداخته و موظف می شود 3 تا 4 هزار نفر از جمعیت هر منطقه را تحت پوشش برنامه ها ی بهداشتی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر سیاری در تشریح این برنامه افزود: این فرد مراقب از طریق تلفن، رابطان بهداشتی و سفیران سلامت که یک دانش آموز در هر خانواده خواهد بود، با مردم در ارتباط قرار می گیرد.

سیاری از ترویج برنامه خود مراقبتی در بین مردم به عنوان قدم دوم برنامه تحول بهداشتی خبر داد و گفت: نقش مدیران و کارشناسان دفاتر آموزش و ارتقای سلامت در دانشگاه ها در این مرحله خطیر خواهد بود.

معاون وزیر بهداشت، آموزش کارشناسان و مدیران برای اجرای هر چه بهتر برنامه تحولی بهداشت کشور را مورد تأکید قرار داد و افزود: برای حاشیه شهرها که سه فاکتور مهم بیماری های واگیر، بیماری های غیرواگیر و آسیبهای اجتماعی در حوزه سلامت در این مناطق وجود دارد، برنامه های اجرایی مناسب در نظر داریم.

وی شیب اجرای طرح تحول بهداشتی را از شهرهای کوچک به سمت شهرهای بزرگ اعلام کرد و گفت: با توجه به اهمیت بحث های آموزش و ارتقای سلامت افراد، لازم است دانشگاه ها 10 درصد از بودجه شان را برای این کار کنار بگذارند.

سیاری در پایان طرح تحول بهداشتی را به طور خلاصه شامل ایجاد تغییرات در سیستم بهداشتی کشور با محوریت کارشناس، خودمراقبتی و آموزش همگانی مردمی و ارائه خدمات ادغام یافته اعلام کرد و گفت: در طرح تحول بهداشتی به جای داشتن کارشناسان مختلف بیماری های مختلف دو نوع کارشناس یکی در بیماری های واگیر و دیگری در بیماری های غیرواگیر به ارائه خدمات خواهند پرداخت.