به گزارش خبرنگار مهر، 120 زائر در میان چشمان اشک آلود و دل هایی مالامال از حسرت دیدن یار از شهرستان شاهرود راهی مکه مکرمه و مدینه منوره برای انجام مناسک حج شدند.
وقتی نگاهت به دیدگان این زائران پیوند می خورد می توانی از اعماق نگاهشان بخوانی شوق و شور دیدار یار را، می توانی ببینی دل هایی را که به آرزوی وصالش رسیده اند و می توانی ببینی دست هایی را که رو به سویش دراز است تا از او بخواهند: "بارالها این سفر معنوی را نصیب همگان بفرما"
حس زائز بیت الله الحرام در هیچ تعریفی نمی گنجد
یکی از حجاج بیت الله الحرام که برای نخستین بار عازم این سفر معنوی است، در حالی که از خوشحالی می گرید، با صدایی بریده می گوید: خداوند قسمت همه مسلمانان و منتظران کند و انشاالله این مناسک را نیز از ما قبول فرماید.
احمدی، زائر خانه خدا، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص احساس مشرف شدن به مکه مکرمه و خانه وحی می گوید: این حس در هیچ تعریفی نمی گنجد. چند سال است منتظر چنین روزی هستم اما هیچگاه فکرش را نمی کردم حس چنین غریبی داشته باشد.
وی ادامه می دهد: امیدوارم برای همه منتظران این سفر پیش بیاید، تنها از این ناراحتم که حدود یک ساعتی است در این آفتاب سوزان همسر و فرزندانم به همراه جمعی از آشنایان معطل مانده اند ای کاش مکانی مناسب را برای بدرقه حجاج انتخاب می کردند.
در ادامه خانمی مسن که برای دومین بار افتخار تشرف یه این سفر معنوی را دارد، می گوید: احساس می کنم دو بال از سوی خداوند به من اعطا شده است و می خواهم هر چه زودتر به سوی او پرواز کنم. سالهای اواسط دهه 60 برای نخستین بار به حج رفتم و تاکنون برای تکرار آن لحظه شماری می کردم.
مکان برگزاری مراسم بدرقه حجاج شاهرود در شان ایشان نبود
کمی آن طرف تر با مردی میانسال که گویی تعداد قابل توجهی هم استقبال کننده وی را مشایعت می کنند می گوید: بهتر بود این نوع مراسم که طی آن بعضا تا چهار هزار نفر هم شرکت دارند در مکان هایی بهتر از وادی الاسلام برگزار شود تا هم شان حجاج حفظ شود و هم مشایعت کنندگان در گرما و آفتاب سوزان معطل نمانند.
وی در خصوص احساس تشرف به سرزمین اللهی نیز می گوید: فکر نمی کنم هیچ حسی به پای احساسی که امروز نصیب بنده شده است برسد. من به شخصه در این تصور هستم که گویا جوان تر و همچنین سبک تر شده ام.
محمدیان ادامه می دهد: گویا از صبح که بیدار شده ام پاهایم از آن من نیستند و بی اختیار به این سو و آن سوی می روند. تا این لحظه آرام و قرار نداشتم و نمی دانید که این فاصله نماز صبح تا کنون چقدر سخت و طولانی گذشت.
در ادامه علی عامریان، یکی دیگر از زائران بیت الله الحرام تنها راه بهبود مراسم بدرقه حجاج را تغییر زمان و مکان آن می داند و می گوید: بهتر است برای جلوگیری از اثرات منفی گرما و اشعه خورشید این مراسم به همت شهرداری و سازمان حج و زیارت در یکی از ورزشگاه های شهر انجام پذیرد.
وی ادامه می دهد: بهتر است حجاج را به جای اینکه در در ورودی غسال خانه بدرقه کنند، در یکی از سالن های ورزشی و در مراسمی شکیل و در خور شان حجاج همراهی کنند.
عامریان با اشاره به عدم حضور مسئولان حج و زیارت، اظهار دارد: ای کاش حداقل یک نفر برای بدرقه ما می آمد تا حداقل از گرمای هوا و نامناسب بودن شرایط آگاه شوند.
حسنی یکی دیگر زائران خانه خدا در این باره می گوید: در شاهرود مکان دیگری وجود ندارد که بتوان به چهار هزار نفر جمعیت مشایعت کننده خدمات بهتری داد و به نظر می رسد این مکان از سایر نقاط بهتر است.
712 زائر از استان سمنان به حج تمتع اعزام می شوند که از این تعداد 344 زائر مرد و 368 زائر زن هستند و مسن ترین آنها 89 سال و جوانترین 23 سال دارند.
از مجموع کاروان های استان سمنان دو کاروان به شهرستان سمنان با ظرفیت 220 نفر، یک کاروان به شهرستان دامغان با ظرفیت 135 نفر و تعداد دو کاروان به شهرستان شاهرود با ظرفیت 270 نفر و یک کاروان به شهرستان گرمسار با ظرفیت 85 نفر اختصاص یافته است.
........................................................
گزارش و عکس از محمد حسین عابدی