به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس طرح جامع منطقه صنعتي معدني گل گهر در چشم انداز 1398 ، 26 ميليون و 500 هزار تن كنسانتره و 17 ميليون و 500 هزار تن گندله در سال توليد خواهد شد. همچنين توليد سه ميليون تن محصولات تخت و 2 ميليون تن محصولات طويل ( با لحاظ سياست هاي طرح جامع اخير فولاد) از ديگر اهداف كلان توسعه در منطقه است.
مطابق چشم انداز 20 ساله كشور برنامه ريزي توليد 55 ميليون تن فولاد در افق 1404 پيش بيني شده است كه براي تحقق آن 80 ميليون تن كنسانتره و گندله و 120 ميليون تن سنگ آهن جهت خوراك دهي به طرح هاي پيش بيني شده مورد نياز است.
تصويب طرح جامع گل گهر اين امكان را فراهم مي آورد كه طرح هاي توسعه اي در منطقه و يا احداث واحدهاي جديد نظم و سرعت بيشتري اجرا شود؛ ضمن اینکهشركت هاي فعال در منطقه معدني و صنعتي گل گهر با راهبري ايميدرو به عنوان مالك پروانه بهره برداري معدن گل گهر و سازمان حاكميتي در اين زمينه، با درك اين ضرورت و شرايط موثر بر طرح جامع و با ترسيم چشم انداز بلندمدت مجموعه، راه حل توسعه را در گرو تهيه طرح جامع كه به مثابه الگو و نقشه راه و راهنماي كنترل، مديريت توسعه، توليد و بهره برداري پايدار خواهد بود، تلقي كرده و مورد اقدام قرار داده اند.
بر اساس اين گزارش، مطابق طرح جامع مقرر شد طرح هاي تفصيلي و برنامه هاي توسعه در چارچوب طرح جامع پيگيري شده و طرح جامع به عنوان يك طرح بالادستي مبناي عمل طرح هاي توسعه و بهبود خطوط توليد قرار گيرد.
معاون وزير و رييس هيات عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) در مراسم رونمايي از طرح جامع گل گهر كه معاونان و مديران ايميدرو، شركت معدني صنعتي گل گهر و نمايندگان شركت هاي اصلي منطقه شامل گهر زمين، جهان فولاد سيرجان ، توسعه آهن و فولاد گل گهر ، فولاد سيرجان ايرانيان و ديگر شركت هاي مرتبط حضور داشتند، اين طرح را اقدامي ارزشمند توصيف كرد كه با كمك، همكاري و همدلي كارشناسان ايميدرو و نمايندگان شركت هاي مستقر در منطقه و مشاوران خارجي با محوريت شركت گل گهر تهيه شده و نمونه كار مشترك جمعي ثمربخش است.
مهدي كرباسيان آينده منطقه گل گهر را درخشان توصيف كرد و ابراز اميدواري نمود با اجراي طرح جامع گل گهر اهداف پيش بيني شده در برنامه چشم انداز براي تحقق توليد فولاد گام به گام نزديك شويم.
وي افزود: گل گهر در آينده با توجه به ذخاير غني معدني كه دارد ، يك سوم فولاد كشور را توليد خواهد كرد. سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران آمادگي دارد كه در اين مورد هماهنگي و همكاري لازم را داشته باشد.
كرباسيان ادامه داد: شكل گيري اقتصاد مقاومتي با تلاش شما محقق مي شود و بهره برداري از معادن سنگ آهن كار سخت و دشواري است كه با دست پرتوان كارگران و متخصصان انجام مي شود.
وي افزود: طرح جامع گل گهر نمادي از نظم ، برنامه ريزي و انضباط در استحصال بهينه از ذخاير معدني است و اميدواريم با اجراي صحيح آن بتواند به اهداف خود برسد.
در منطقه معدني صنعتي گل گهر 1200 ميليون تن ذخيره سنگ آهن قطعي شناسايي شده كه همين امر ظرفيت هاي توسعه اي بالايي را براي اين منطقه ايجاد مي كند.
معادن سنگ آهن گل گهر در 55 كيلومتري جنوب غربي شهر سيرجان واقع شده است. مجتمع معدني گل گهر يكي از اصلي ترين و عمده ترين كانون هاي معدني ايران بوده و در زمره غني ترين معادن سنگ آهن كشور قرار دارد.