به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی خطیب پیش از ظهر سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: تعداد 790 نفر دانشجو شبانه و دو هزار و 474 نفر نیز به عنوان دانشجو روزانه در این دانشگاه پذیرفته شدهاند.
وی تصریح کرد: از این تعداد دو هزار و 314 دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی، 816 نفر در مقطع کارشناسیارشد و 108 دانشجو در مقطع دکتری مشغول به تحصیل میشوند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند بیان کرد: این دانشجویان در 32 کد رشته در دوره دکتری دانشجو، 137 کد رشته کارشناسی ارشد و 92 کد رشته کاردانی و کارشناسی دانشجو مشغول به تحصیل میشوند.
خطیب افزود: با پذیرش این افراد، تعداد دانشجویان دانشگاه بیرجند به 13 هزار و 700 نفر رسید که این دانشجویان در 11 دانشکده و سه آموزشکده در سطح استان تحصیل میکنند.
وی از راهاندازی رشتههای جدید همزمان با سال تحصیلی در دانشگاه بیرجند خبر داد و گفت: این رشتهها شامل کارشناسی ارشد علوم سیاسی، سازههای آبی، مرتع آبخیزداری و کارشناسی ناپیوسته مرتع است.
خطیب با بیان اینکه 330 عضو هیئت علمی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: در حال حاضر حدود 56 درصد از دانشجویان دانشگاه بیرجند دختر و 44 درصد نیز دانشجو پسر هستند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه انتخاب واحد دانشجویان جدیدالورود مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از 22 شهریورماه جاری آغاز شده است، بیان داشت: دانشجویان جدیدالورود کاردانی و کارشناسی نیز در حال حاضر مشغول ثبتنام اینترنتی بوده و ثبتنام حضوری و شروع کلاسهای این دانشجویان از 29 شهریور آغاز میشود.
دانشگاه بیرجند برای تبادل استاد و دانشجو با آکادمی علوم خلق چین تفاهمنامه امضا کرده است
خطیب با اشاره به اینکه این دانشگاه به منظور تبادل استاد و دانشجو به خصوص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با آکادمی علوم خلق چین تفاهمنامه امضا کرده است، بیان داشت: بر اساس این تفاهمنامه دو دانشگاه برای برگزاری دورههای بلندمدت و کوتاهمدت مشترک اعلام آمادگی کردهاند.
وی ادامه داد: پیش از این نیز این دانشگاه با دانشگاه ملی تایوان، کمبریج و برونر انگلستان تفاهمنامه علمی و آموزشی منعقد کرده است.
نماینده رسمی سازمان سنجش در خراسان جنوبی افزود: دانشگاه بیرجند از نظر حسن اجرای قانون در برگزاری آزمون سراسری سال 92 رتبه برتر را در بین دانشگاههای کشور کسب کرده است.
خطیب به اجرای طرح آمایش سرزمین در خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: این طرح از سال 92 از طرف استانداری به دانشگاه بیرجند واگذار شده است.
وی بررسی وضعیت موجود استان از جهات مختلف از جمله فرهنگی، آموزشی، پتانسیلها، منابع آب و معدنی، فرصتها، تهدیدها، برنامهریزی برای توسعه پایدار را از جمله برنامههای این طرح برشمرد.
خطیب با بیان اینکه در حال حاضر 40 نفر در این مجموعه مشغول به مطالعه هستند، گفت: این افراد دارای مدرک پروفسور، دانشیار، استادیار بوده و تعدادی نیز دانشجویان دکتری و کارشناسان زبده استان هستند.
وی با اشاره به آغاز این طرح از مهرماه سال گذشته، اظهار داشت: در حال حاضر بخش نخست طرح که شامل جمعآوری و تنظیم وضعیت موجود استان بوده تنظیم شده است.
خطیب یادآور شد: در صورت حمایتهای معنوی و مادی مسئولان استان این طرح در موعد مقرر آماده ارائه میشود.