به گزارش خبرگزاری مهر، علي اصغر توفيق در اولين نشست هم انديشي ملي براي توسعه تجارت و اقتصاد الكترونيكي افزود: تلاش مي كنيم تا با همفكري و استفاده از نقطه نظرات مسئولان و كارشناسان و فعالان اقتصادي مسير توسعه هرچه بيشتر تجارت الكترونيك را در كشور هموار كنيم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، توجه به زيرساختها را در راستا مورد تاكيد قرار داد و گفت: نخستين گام در اين راه ايجاد زيرساختهاي لازم به كمك مشاوران، مسئولان و كارشناسان است كه دراين راستا ابتدا بايد زيرساختهاي تعريف شود تا براساس آن روند كار به پيش رود.
وی در ادامه با بيان اينكه براي رسيدن به هدف پس از تعريف و ايجاد زيرساختها نيازمند آينده نگري هستيم تصريح كرد: اين بدان معناست كه زيرساختهاي در نظر گرفته شده چه حجمي از مبادلات را شامل مي شود و به بيان ديگر آيا براي فعاليتهاي آينده كافيست يا خير چرا كه مهم آن است كه ياد بگيريم از زير ساختهاي فراهم شده نهايت استفاده را ببريم .
توفیق علاوه بر لزوم فرهنگ سازي براي توسعه تجارت و اقتصاد الكترونيكي، آموزش لازم را دراين خصوص مورد تاكيد قرار داد و گفت: توجه به مبحث آموزش در شرايط كنوني بسيار جدي است و بايد آن را از سطوح پايين تر از دانشگاه از مدارس شروع كنيم .
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار كرد: اگر مي خواهيم سقف مورد نظر و جايگاه مناسب را در مبحث تجارت الكترونيك داشته باشيم بايد آموزش را دراين زمينه همگاني كنيم .
توفيق با اشاره به اينكه استفاده از تجارت الكترونيكي با پيوند فرهنگ سازي و آموزش مي تواند نتايج خوبي به دنبال داشته باشد ، اعتماد سازي را نيز دراين رابطه حائز اهميت دانست و افزود: توجه به مقوله اعتماد سازي در تجارت الكترونيك از مواردي است كه در استمرار تعاملات بسيار موثر خواهد بود از اين رو بايد موارد عدم اعتماد سازي شناسايي و اصلاح شود.
به گفته معاون آموزش ،پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت ، شناسايي مخاطبان و توسعه تعداد آنها نيز ديگر موضوع مهمي است كه در فرايند توسعه تجارت و اقتصاد الكترونيكي بايد مد نظر قرار داد.
توفيق در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سياستهاي كلان وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص توسعه تجارت و اقتصاد الكترونيكي به مشاركت اين وزارتخانه با ديگر ارگانها وسازمانها پرداخت و افزود: دراين راستا اقدامي با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به منظور توسعه صنعت گردشگري با استفاده از بستر فناوري اطلاعات و ارتباطات آغاز شده است .
وي گفت: امروز گردشگري الكترونيك و مجازي موضوعي است كه در دنيا مطرح است و كشورهاي زيادي دراين رابطه به فعاليت مشغولند.
توفيق با اشاره به اينكه در مرحله نخست كاشان به عنوان شهر الكترونيكي پايلوت مشخص شده است ابراز اميدواري كرد ؛ اين مهم هر چه زودتر تسري پيدا كند.
به گفته وي براي توسعه فرهنگ سازي در اين زمينه بايد به زبان و نياز مخاطبان نزديك شد خاطرنشان كرد: چنانچه خواهان ورود به تجارت الكترونيكي و ديجيتال هستيم بايد با نگاه مخاطبان و نيازهاي آنها بيش از گذشته آشنا شويم و در صدد برآورده كردن خواسته هاي آنها برآييم زير اين موضوع ثبات و توسعه هر چه بيشتر را براي ما به ارمغان خواهد داشت.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت سپس برآورد ميزان موفقيت و عملكرد را مهم ارزيابي كرد و افزود: در حال حاضر شاخص هاي دقيق ومنظمي براي توسعه تجارت الكترونيك وجود ندارد تا از اين رهگذر ميزان موفقيت به خوبي اندازه گيري شود.