به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه که به دعوت مسئولین دانشگاه دولتی حمل و نقل مسکو، در جمع دانشجویان آن دانشگاه حضور یافت، طی سخنانی به طرح مباحثی در زمینه تحولات جاری در منطقه و جهان و همچنین تاثیر آن بر روابط ایران و روسیه پرداخت.
در ابتدای این برنامه ولادیمیرگلاسکوف معاون دانشگاه ضمن قدردانی از حضور سفیر ایران درجمع دانشجویان، گفت: این دانشگاه در پروژههای مختلفی در ایران فعالیت نموده است و همچنان علاقمند به گسترش این همکاریها بویژه در زمینه آموزش و پژوهش است.
در ادامه این نشست، سفیر جمهوری اسلامی ایران به ایراد سخن پرداخت و گفت: ایران و روسیه منافع و تهدیدات مشترکی در منطقه دارند و در صحنه نظام بین المللی نیز از اشتراک نظر در بسیاری از حوزه ها برخوردار هستند.
وی افزود: هر دو کشور مخالف نظام تک قطبی و معتقد به جهان چند قطبی هستند. ما بر این اعتقاد هستیم که سازمانهای بین المللی باید نقش جدی تر در حل و فصل مشکلات جامعه جهانی ایفاء نمایند. هرچند امروزه این قبیل سازمانها به وظایف اصلی خود عمل نمیکنند و دچار ضعف در حوزه مسئولیت های خود هستند، اما باید کمک کرد سازمانهای بین المللی از اهداف اصلی خود دور نشوند.
سنایی گفت: کشورهای غربی با سوء استفاده از ضعف سازمانهای بین المللی و دور زدن این سازمانها، با دخالت در امور داخلی کشورها منطقه، آنها را دچار بی ثباتی و نا امنی نمودهاند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه ادامه داد: ایران و روسیه علاوه بر همکاری در موضوعات کلان بین المللی، در خاورمیانه، آسیای میانه و قفقاز و همچنین در حوزه دریای خزر، همکاری تنگاتنگی دارند. در حوزه دوجانبه نیز روابط دو کشور طی 20 سال گذشته گسترش یافته و دیالوگ خوبی بین سران دو کشور برقرار شده است.
وی افزود: بعد از روی کار آمده دولت جدید در ایران، تاکنون سران دو کشور سه بار با هم دیدار داشتند. امروز توافقات جدی در حوزه اقتصادی بین دو کشور بعمل آمده و ما تلاش داریم سطح فعالیت های تجاری را تا سال 2015 به بیش از 15 میلیارد دلار برسانیم.
مهدی سنایی گفت: در زمینه ترازیت و حمل و نقل ریلی نیز همکاری های خوبی بین دو کشور صورت گرفته است که اولین مورد آن کریدور شمال – جنوب است. این کریدور حوزه بالتیک را به خلیج فارس متصل میسازد. ایران بهترین مسیر برای دستیابی روسیه و کشورهای آسیای مرکزی به خلیج فارس است. ما به دنبال احیای خط ریلی گذشته بین ایران و شوروی هستیم. توافقاتی در این زمینه بین ایران و روسیه بعمل آمده و در مرحله اجراء قرار گرفته است.
در خاتمه این سخنرانی تعدادی از دانشجویان به طرح سوالاتی در زمینه آثار تحریمها بر اقتصاد و مردم ایران، راههای مقابله با این تحریمها، امکان بهره مندی روسیه از تجربیات ایران برای مقابله با تحریمهای غرب، موضع ایران در قبال تحولات منطقه و جهان و دورنمای همکاریهای ایران و روسیه پرداختند.
شایان ذکراست در این دیدار لوح یاد بود دانشگاه حمل و نقل مسکو به سفیر جمهوری اسلامی ایران اهدا شد.
دانشگاه حمل و نقل مسکو با بیش از یکصد و بیست هزار دانشجو، از دانشگاههای برتر روسیه است.