به گزارش خبرنگار مهر، رضا جمشيدي، ظهر شنبه در نشست خبري سرشماري عمومي كشاورزي در خراسان رضوي اظهار كرد: اطلاعات درآمدي و هزينه اي بهرهبرداران در پنجمين سرشماري كشاورزي مورد پرسش قرار نمي گيرد بنابراين هم استاني ها نگراني در اين زمينه نداشته باشند.
وي با بيان اينكه در مجموع 911 نفر در سطح استان انجام سرشماری عمومی کشاورزی را بر عهده دارند، افزود: اين استان با وسعت 117 هزار و 769 کیلومترمربع معادل هفت درصد مساحت کل کشور متشکل از 28 شهرستان،70 بخش، 72 شهر و 164 دهستان است.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري خراسان رضوي از عدم برگزاري سرشماري عمومي كشاورزي در 11 شهر اين استان خبر داد و افزود: در مشهد، نیشابور، سبزوار، قوچان، چناران، درگز، تربت حیدریه، تربت جام، تایباد، رضویه و کاشمر سرشماری عمومی کشاورزی اجرا نمي شود زيرا تعداد بهره برداران كمتر از 6 درصد جمعيت اين شهرها را در بر مي گيرد.
به گفته وي شهرهایی که در آنها تعداد بهره برداران کشاورزی نسبت به کل جمعیت آن شهرستان زیر 6 درصد باشد شامل اجراي اين سرشماري نمي شوند و به عبارت ديگر در اين شهرها سرشماری عمومی کشاورزی به شکل منتخب صورت می گیرد یعنی سرشماران به آدرس بهره برداران برگزیده مراجعه خواهند كرد.
جمشيدي عنوان كرد: 360 هزار بهره بردار جامعه هدف سرشماری کشاورزی در خراسان رضوی است که این تعداد 91 درصد روستایی و 9 درصد شهری را در برمي گيرد.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري خراسان رضوي تصريح كرد: در اين سرشماري اطلاعات افرادي كه در بخش هاي زراعي، باغداری، دامداری، طیور و زنبور عسل، پرورش ماهي، دام سبك و سنگين و كرم ابريشم، فعاليت دارند اخذ مي شود اما 95 درصد اين اطلاعات به حوزه زراعی و باغی مربوط است.
وي وجه تمايز سرشماري امسال نسبت به دوره هاي گذشته را در استفاده از تبلت عنوان كرد و افزود: در سالهاي قبل از پرسش نامه هاي كاغذي استفاده مي شد اما در سرشماري امسال از تبلت استفاده مي شود و اين امر در تسريع استخراج نتايج و صرفه جويي در زمان موثر است.
جمشيدي يادآور شد: سرشماري عمومي كشاورزي خراسان رضوي همزمان با سایر نقاط کشور از 5 مهرماه تا 18 آبان ماه خواهد بود و نتايج این سرشماری تا 31 اردیبهشت 1394 گردآوری و تا تاریخ 31 مرداد 1394 منتشر مي شود.
وي بيان كرد: 428 آمارگیر از تاريخ 27 مهرماه تا 23 آبان ماه جاري در راستاي جمعآوری اطلاعات از بهرهبرداران حوزه کشاورزی و دامپروری استان اقدام مي كنند.
وي با اعلام اينكه سالانه 363 هزار بهرهبردار بخش کشاورزی بر روی یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین در این استان عمليات کشت و زرع انجام مي دهند، عنوان كرد: کار آموزش ماموران سرشماري از 27 مرداد 93 در سه مرحله آغاز شده است.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري خراسان رضوي تاكيد كرد: در این سرشماری به هيچ وجه اطلاعات درآمدي و هزینهای بهرهبرداران كشاورزي مورد پرسش قرار نمیگیرد.
امسال پنجمین سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر كشور در خراسان رضوي برگزار مي شود.