به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمانشاه از آن دست مناطقی بود که در سالهای دهه 70 صف های طولانی مردم منتظر برای ورود به سالن های سینما را تجربه کرده است. شور اشتیاقی که پس از آن سالها دیگر هیچ وقت برای دیدن فیلم ها از قاب نقره ای در کرمانشاه دیده نشد.
سالهای بی فروغ سالن های سینما در کرمانشاه به گونه ای پیشرفت که سالنهای خاطره انگیزی مثل سینما پیروزی و سینما استقلال تعطیل و فرسوده شدند و این روزها فاصله چندانی با تخریب و یا چیزی شبیه به آن ندارند.
نمی توان گفت که در دو یا سه سال اخیر چندان بخت با سینماها یار بوده و مردم با سالن های سینما آشتی کرده اند اما به هر حال تردیدی نیست که وضعیت نسبت به سالهای قبل تر که معدود سالن های سینما در کرمانشاه فقط برای افرادی کمتر از انگشتان یک دست باز بودند اندکی بهتر شده است.
اتخاذ سیاست های حمایتی از برخی تولیدات فاخر مثل ارائه بلیط های نیم بها، برگزاری جشنواره های فیلم فجر در سالهای اخیر در استان، برگزاری برنامه هایی با حضور افتخارات سینمای ایران در عرصه بازیگری و کارگردانی و... همه و همه از جمله اقداماتی بوده است که اوضاع را اندکی به سود سینما در استان کرمانشاه تغییر داده است.
صد البته که در این مسیر بروز و نمود آثار فاخر سینمایی در عرصه فیلم سازی کشور نیز در این نیمه آشتی دوباره کم اثر نبوده است. اما آنچه که مسلم است هنوز سالن های سینما در کرمانشاه نه تنها به تعداد کافی نیست بلکه از همین تعداد موجود نیز برخی به شکل مخروبه درآمده اند.
دو سینمای فعال برای دو میلیون کرمانشاهی
رئیس اداره سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه درهمین رابطه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر در استان کرمانشاه تنها دو سینمای فعال وجود دارد.
پژمان خسرویپور در این رابطه تصریح کرد: در حال حاضر در استان دو سینما آزادی با ظرفیت 500 نفر و سینما فرهنگ با دو سالن با ظرفیت های 115 و 300 نفر فعال است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه سینماهای استقلال، پیروزی و سینما بهمن دولت آباد شهر کرمانشاه و نیز سینما انقلاب شهرستان هرسین بنابر دلایلی غیر فعال هستند. یک سالن سینمایی 400 نفره نیز در محدوده پارکینگ شهرداری کرمانشاه توسط بخش خصوصی در حال ساخت است که با وجود پیشرفت فیزیکی بالای آن باتوجه به اشکالاتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عدم ساخت پارکینگ و نیز نامناسب بودن درب خروجی لحاظ کرده، متوقف مانده است و مالک خصوصی با بیان اینکه رفع این اشکالات هزینه بر است پیگیر ساخت نمی شود.
رییس اداره سینمایی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه این تعداد سینما جوابگوی جمعیت دو میلیون نفری استان نبوده، گفت: در حال حاضر با توجه به گسترش شهر حداقل به ساخت سه سینما و نیز دو پردیس سینمایی در استان نیازمندیم.
وی با اشاره به ساخت پردیس سینمایی در بسیاری از استانها، عنوان کرد: در پردیس سینمایی اماکن تجاری، تفریحی و چندین سالن سینمایی وجود دارد.
نسبت به استانداردهای جهانی باید 200 سالن سینما داشته باشیم
خسروی پور از استانداردهای جهانی هم گفت و تصریح کرد: به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت میبایست یک سالن سینما وجود داشته باشد، با توجه به این استاندارد و در شرایطی که در کشورما با 260 پرده نمایش وجود دارد، نیازمند ساخت هفت هزار سالن سینما دیگرهستیم .
وی تصیرح کرد: با احتساب این استاندارد در استان کرمانشاه باید حداقل 200 سالن سینما داشته باشیم.
بر اساس این گزارش به نظر می رسد که استان کرمانشاه نه تنها با استاندارهای جهانی بلکه با نرم های معمول موجود در کشور نیز از نظر تعداد سالن های سینما و البته استقبال مردم از فیلمها فاصله دارد.
فیلمها باید با ذائقه مردم سازگار باشند
در همین رابطه رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سینما در صورت هدایت شدن در مسیر خواسته های مردم مخصوصا در استان خاص با توانمندی های ویژه ای مثل استان کرمانشاه می تواند به مخاطب های زیادی دست پیدا کند.
صلاح الدین قره تپه شناخت ناصحیح از علاقه مندی های مردم را عامل گسترش تعداد فیلم های ضعیف و به تبع آن گریزان شدن از سینما یاد کرد و گفت: در سالهای پایانی دهه 70 موجی از فیلمها با موضوع شاعرانه و عاشقانه و البته با فاصله زیاد از فیلمهای عاشقانه فاخر روی پرده رفت که نشان می داد درک صحیحی از نیاز و خواست جامعه وجود ندارد.
وی افزود : در همین ایام بود که فیلمهای دفاع مقدسی و حاوی پیام های عمیق فرهنگی مثل آژانس شیشه ای و ... به پرفروشترین فیلمها بدل شد اما باز هم این سرخط نتوانست فیلمساز ها رابه سمت نیاز مردم هدایت کند.
قره تپه تصریح کرد: توجه به این مسئله یک سیاست کلان است که می تواند همه نقاط کشور را به سمت استقبال خوب از فیلمهایی با محتوای مناسب پیش ببرد اما در استان کرمانشاه نکاتی مثل تبلیغات مناسب می تواند برای استقبال از سینماها راهگشا باشد.
تبلیغات خوب برای حمایت از سینمای فاخر در دستور کار باشد
وی ادامه داد: اعلام برنامه های روی پرده سینما در کرمانشاه از طریق رسانه های جمعی مثل صدا و سیما جایش خالی است . اکران هم زمان چندین فیلم با موضوعات مختلف در صورت فراهم بودن زیرساختها نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان کرمانشاه ادامه داد: در صورت مهیا شدن این دو موضوع یعنی تولید خوب از بعد کلان و تبلیغات مناسب به کمک سایر رسانه ها می تواند مردم را بیش از پیش به سمت سینما سوق دهد.
به گزارش مهر، در شهر کرمانشاه برخی سالن های قدیمی سینما مثل سینما پیروزی سال هاست که متروکه شده اند و درست از همان اوایل تعطیلی نیط وعده بازسازی و بازگشایی آنها شنیده شده است، اما همچنان خبری از این بازسازی ها نیست.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه چندی پیش از آمادگی استانداری کرمانشاه برای بازسازی این سینما خبر داد و خصوصیات سینمای مدرن جایگزین را نیز ذکر کرد.
چندی نگذشت که معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه از پیدا شدن چند نفر مدعی مالکیت این مجموعه خبر داد تا باز هم تأیید کرده باشد که بازسازی این سینما به این زودی ها امکان پذیر نیست.
به هر حال آنچه که مسلم است، به کار گیری امکانات مدرن اکران فیلم در سالن های سینما، افزایش هم زمان تعداد فیلم های اکران شده با افزایش تعداد سالنها و توجه به موضوع فیلمهای اکران شده با توجه به ذائقه مردم و... می تواند سرآغازی برای رونق هنر هفتم در کرمانشاه باشد.