به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان رهبری فردا دوشنبه31 شهریور در اولین روز در سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت سخنرانی خواهند کرد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با موضوع نسبت هنر و اخلاق در فرهنگ اسلامی در جمع هنرمندان و سینماگران عرصه دفاع مقدس و مقاومت سخنرانی می کند.
گسترش تعامل هنرمندان و سینماگران با صاحب نظران و متفکران و علمای اسلامی و فراهم آوردن زمینه تامل و تعمق در مباحث نظری در حوزه سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مهم ترین هدف این برنامه عنوان شد.
این برنامه راس ساعت 16:30 در سالن شماره 3 سینما فلسطین برگزار می شود.
بخش استانی جشنواره مقاومت در 2750 نقطه کشور برگزار می شود
از فردا دوشنبه 31 شهریور ماه سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در بزرگ ترین و گسترده ترین سطح در 31 استان کشور آغاز می شود و تا پانزدهم مهرماه در 2750 نقطه به اجرا در می آید. این جشنواره در چهار گوشه ایران اسلامی از کرانه های جنوبی دریای مازندران تا آب های گرم خلیج همیشه فارس، از خوزستان مقاوم با تاریخی لبالب حماسه و عشق و ایثار تا دیار خراسان قبله گاه هشتم شیدائیان ولایت و امامت و تا آخرین نقاط چهار گوشه کشور سرخس، گواتر، بورالان و و جزیره مینو را در بر می گیرد.
حوزه های علمیه فیضیه، معصومیه و مدرسه حقانی، مدرسه شهیدین، مدرسه جامعهالزهرا (س)، مدرسه صدوق تا دانشگاههای تهران و بوعلی و جزایر کیش و قشم، تا موزه رئیسعلی دلواری از جمله میزبانان این جشنواره در دوره سیزدهم هستند.
این جشنواره در این دوره با شعار جشنواره فیلم مقاومت برای همه مردم کشور در ستاد مرکزی کلید خورد و همین امر باعث شده است که تاکنون حدود 2750 نقطه در 31 استان کشور به جمع اکرانکنندگان فیلمهای این رویداد فرهنگی سینمایی پیوستهاند. جشنواره در نقاط استانی از اول تا 15 مهرماه برگزار میشود.
معمولا روال اینگونه است که برنامههای سطح شهر، توسط سازمان بسیج هنرمندان برنامهریزی و از اول تا هفتم مهرماه برگزار میشود. همچنین حوزههای علمیه و مراکز آموزش عالی به دلیل آنکه در روزهای اول مهر درگیر آمادهسازی فضای آموزشی هستند، برنامههای خود را از هفتم تا پانزدهم مهرماه برنامهریزی میکنند.
همچنین مسئولان هر استان، جشنواره را در سه یا چهار روز برگزار میکنند و میتوانند حداقل روزی دو و حداکثر سه سانس نمایش فیلم داشته باشند.
اجرای جشنواره در بخش استانها توسط بیش از 6000 نفر، برگزاری جشنواره در 300 کانون بسیج هنرمندان، نمایش بعضی از فیلمهای جشنواره در بیش از 200 پارک، مسجد و فرهنگسرا که میتواند موجب جذب مردم به صورت تصاعدی شود: مانند پارک لاله، پارک پامچال، پارک بسیج، بوستان بهمن، مسجد امام علیالنقی (ع)، مسجد جابری، فرهنگسرای خاوران، فرهنگسرای اخلاق، فرهنگسرای بهمن و همچنین پارکها و مساجد در خراسان شمالی و رضوی، کازرون، هرمزگان، اصفهان و...، نمایش بعضی از فیلمهای جشنواره در تعدادی از مدارس در استانهای مختلف برای دانشآموزان: دبیرستان نخبگان دانش تهران، دبیرستان ابوریحان تهران، خوابگاه دانشجویان صدا و سیما و... از مکان های برگزاری جشنواره مقاومت هستند.
همچنین، برگزاری جشنواره در مکانهای تاریخی – فرهنگی مانند موزه رییسعلی دلواری بوشهر، برگزاری جشنواره در بیش از 500 مرکز آموزش عالی برای دانشجویان که از مهمترین اهداف جشنواره هستند: مانند دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه تبریز، دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه بینالمللی قزوین، دانشگاه بندرعباس، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه عسلویه، دانشگاه آزاد هنر و معماری تهران، دانشگاه زنجان، دانشگاه دولتی، آزاد و علوم پزشکی قم، دانشگاه کرمانشاه و... برگزاری جشنواره در بیش از 600 حوزه علمیه: مدرسه فیضیه قم، مدرسه معصومیه قم، حوزه علمیه حقانی، مدرسه شهیدین، مدرسه جامعهالزهرا (س)، مدرسه صدوق و...
در خصوص گستردگی و ابعاد برگزاری جشنواره در استانها و مناطق مختلف کشور به نمایش بعضی از فیلمهای جشنواره در پنج زندان استان خراسان رضوی: در زندانهای مرکزی مشهد، سبزوار، تربت حیدریه، نیشابور و کاشمر و برگزاری جشنواره در بنادر شمالی و جنوبی کشور: بندر خمیر، بندر انزلی، بندر بوشهر، بندر عباس، بندر لنگه، بندر چابهار، بندر کنگان، بندر دیر، بندر گناوه، بندر جاسک و بندر دیلم، چالوس و... اشاره شد و آمده است: جشنواره در چند شهر ساحلی و پیشبینی نمایش بعضی از فیلمها به صورت ساحلی رو باز. با توجه به اینکه جشنواره در زمان مسافرت بسیاری از هموطنانمان برگزار میشود، این اتفاق میتواند باعث افزایش تصاعدی تعداد مخاطب فیلمها شود. ضمن آنکه نمایش فیلمهای دفاع مقدسی و انقلابی میتواند بر فضای حاکم بر سواحل تاثیر بگذارد. این اتفاق قرار است در بوشهر، گناوه، دیلم، بندر انزلی، آستارا، لنگرود و... رخ دهد.
ضمن اینکه برگزاری جشنواره در مناطقی که نماد مقاومت هستند و کمتر مورد توجه واقع شدهاند مانند دلوار و خارک و ... هم امسال پیش بینی شده است.
برگزاری جشنواره در نقاط محروم و مرزی کشور که بسیاری از آنها نه تنها تجربه حضور در رویداد سینمایی– فرهنگی را نداشتهاند بلکه از امکان تماشای اغلب فیلمهای سینمایی محروم بودهاند: لیچک، لنده، بشاگر، كهنوج، فهرج، امبرآباد، قلعه گنج، ريگان، رودبار جنوب، فارياب، لوجلی، راز و جرگلان، بام و صفیآباد، مانه و سملقان، جاجرم، سرداب و سرانی، گرمه، درق، رباط، گیفان و... در نظر گرفته شده است.
دبیر جشنواره مقاومت: جشنواره مقاومت جبهه ای فرهنگی و فرا ملّی بر ضداستکبار و صهیونیسم
در آستانه برگزاری بزرگ ترین اجتماع و گردهمایی هنرمندان، سینماگران و فعالان عرصه سینمای مقاومت و انقلاب ودفاع مقدس محمد خزاعی دبیر این رویداد بین المللی طی پیامی عنوان کرد: امروز کاروان جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به سیزدهمین منزل خود رسیده است، پربارتر، با شکوه تر و گسترده تر از دوره های قبل. این جشنواره امروز علاوه بر یاران وفادار قدیم، همراهان و همسفرانی جدید دارد، از نسل های گوناگون و ملیت های مختلف. این جشنواره منزل و مأوای همه هنرمندان و سینماگرانی است که خون پاک شهدای مقاومت در اقصی نقاط جهان را، سرمایه خلق آثار سینمایی می دانند.
متن کامل پیام دبیر سیزدهمین جشنواره مقاومت به این شرح است:
خون پاک صدها هنرمندِ فرزانه در جبهه هاي عشق و شهادت و شرف و عزت، سرمايه زوال ناپذير آنگونه هنري است كه بايد، به تناسب عظمت و زيبايي انقلاب اسلامي، هميشه مشامِ جانِ زيبا پسندِ طالبانِ جمالِ حق را معطر كند. امام خمینی (ره)
این کلام جاودانه از پیام تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به هنرمندان، رمز و راز هنر مقاومت را در برابر دیدگان همه جویندگان حقیقت آشکار می سازد. همه مکتب ها و سبک های هنری سرمایه ها و سرچشمه های الهامی دارند. اما بی گمان بزرگترین سرمایه هنر مقاومت، خون پاک شهدایی است که در راه اهداف مقدس و در دفاع از شرف و عزت ملت شان، بذل شده است. این سرمایه ای زوال ناپذیر و تمام نشدنی است: بنگرید که خون تازه کودکان و زنان و جوانان غزه چگونه امروز الهام بخش فعالان فرهنگی و هنرمندان انقلابی در سراسر جهان شده و جبهه مقاومتی فراملی برضد استکبار و صهیونیسم شکل داده است. و مگر چنین نیست که هشت سال دفاع مقدسِ دلیرمردان و شیرزنانِ ایرانی نیز، الهام بخش یکی از اصیل ترین و بومی ترین گونه های سینمایی ایران، یعنی سینمای دفاع مقدس بود؟
امروز کاروان جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به سیزدهمین منزل خود رسیده است، پربارتر، با شکوه تر و گسترده تر از دوره های قبل. این جشنواره امروز علاوه بر یاران وفادار قدیم، همراهان و همسفرانی جدید دارد، از نسل های گوناگون و ملیت های مختلف. این جشنواره منزل و مأوای همه هنرمندان و سینماگرانی است که خون پاک شهدای مقاومت در اقصی نقاط جهان را، سرمایه خلق آثار سینمایی می دانند. این جشنواره پیام هنر مقاومت را نه تنها در شهر تهران، بلکه در 2750 نقطه در خاک میهن اسلامی و نیز در 8کشور مختلف منتشر خواهد کرد. برگزاری همایش افق نو، و نخستین همایش علمی سینمای مقاومت از دیگر ویژگی های متمایز این دوره از جشنواره است.
امروز که میدان نبرد با قدرت های مستکبر، از جبهه نظامی به عرصه های فرهنگی، اقتصادی و علمی گسترش یافته است، معنا و مفهوم مقاومت نیز برای ملت های آزاده جهان گسترده تر شده است. ایستادگی در برابر گفتمان های غالب فرهنگ سرمایه داری نئولیبرال و افکار استعمارزده ی شبه روشنفکرانی که ناله یما نمی توانیم سر می دهند و نظریه پرداز خفت و خواری هستند، از جمله عرصه هایی است که مقاومت در آن معنای تازه ای یافته است. امید است که جشنواره مقاومت، محفل اُنسی برای هنرمندان و اندیشمندانی باشد که راه آزادگی و عزت و شرف را انتخاب کرده و همواره حرمت خون شهدای مقاومت را در نظر و عمل پاس دارند. و انشاءالله که همه ما مصداق این آیه شریفه باشیم که می فرماید: إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ. به یقین کسانی که گفتند پروردگار ما خداوند یگانه است، سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است
برنامه های اولین روز جشنواره فیلم مقاومت
در اولین روز جشنواره مقاومت نمایش نه فیلم هایی سینمایی شامل تنهای تنهای تنها، زیباتر از زندگی، چ، میهمان داریم، پنجاه قدم آخر، فرشتگان قصاب، ابوزینب، روزگاری عشق و خیانت و خاکستر و برف در سینماهای عصر جدید و فلسطین به نمایش در می آید. در همین روز فیلم هایی از کشورهای بحرین، لبنان، فلسطین و کانادا هم در برنامه پیش بینی شده است.
در اولین روز جشنواره بین المللی فیلم مقاومت دوشنبه 31 شهریورماه در سینما عصر جدید سالن شماره یک و در بخش فیلم های بلند فیلم سینمایی تنهای تنهای تنها به کارگردانی احسان عبدی پور ساعت 00: 15، فیلم سینمایی زیباتراز زندگی به کارگردانی انسیه شاه حسینی ساعت 16:45، فیلم سینماییچ به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا ساعت 18:15، فیلم سینماییمیهمان داریمبه کارگردانی محمدمهدی عسگرپور ساعت 20:15، فیلم سینماییپنجاه قدم آخربه کارگردانی کیومرث پوراحمد ساعت 22:00 به نمایش درمی آید.
همچنین در همین روز در سالن شماره 2 سینما عصر جدید و در بخش سینمای بین الملل فیلم عملیات ترور به کارگردانی پاول کراس ساعت 15:30، در بخش مستند بین الملل فیلم ماسک رویای آمریکایی به کارگردانی ملانی فرن کلین و مرضیه هاشمی ساعت 17:15، در بخش جلوه گاه نور فیلم های کوتاه داستانی دوردست، میتینگ، آرام جانم، مدادهای رنگی، آواز سارا، حافظه کاغذ، بچه های کوچه ما، ساعت 19:00 و در بخش سینمای بین الملل ساعت 21:00 فیلم مسیر طولانی ماندلا تا آزادی به کارگردانی جاستین چارویک به نمایش درمی آید.
همچنین در سینما عصر جدید 3 در بخش بصیریت فیلم سایه بان به کارگردانی مسعود تکاور ساعت 15:15، در بخش مستند بین الملل فیلم ابرهای مرگبار به کارگردانی احمد فرحان البحرانی از بحرین و لبنان و فیلم نفوذی به کارگردانی خالد جرار از فلسطین و لبنان ساعت 17:15 به نمایش درمیی آید.
در بخش غزه فیلم زخمی 5 به کارگردانی تحریه سعده از کانادا و فلسطین، فیلمغزه 85 مایلبه کارگردانی سعید صادقی از ایران ساعت 19:15 به نمایش درمی آید.
در بخش جلوه گاه نور فیلم های انیمیشن خلیج فارس، رستا، جزیره، ماجراهای عموسام، جزیره بیداری، تحریم بی اثر ، دختر سنگ فروش، عنکبوت، چنگال عقاب، رقص قاصدک ها ، آنتن، درخت خدا، ساعت 21 به نمایش درمی آید.
در سالن شماره 3 پردیس سینمایی ملت در همین روز فیلم خاکستر و برف به کارگردانی روح الله سهرابی ساعت 14:30 ، فیلم خاک و مرجان به کارگردانی سیدمسعود اطیابی ساعت 16:30 ، فیلم سینماییاسترداد به کارگردانی علی غفاری ساعت 18:45، فیلم سینمایی قصه عشق پدرم به کارگردانی محمدرضا برزی ساعت 20:30، فیلم سینمایی دلتنگی های عاشقانه به کارگردانی رضا اعظمیان ساعت 22:15 به نمایش درمی آید.
همچنین در همین روز در سینما فلسطین در سالن شماره یک ساعت 14:30 فیلم فرشتگان قصاب به کارگردانی سهیل سلیمی ، فیلم پنجاه قدم آخر به کارگردانی کیومرث پوراحمد ساعت 16:30 ، فیلم ابوزینب به کارگردانی علی غفاری ساعت 18:45 ، فیلم سینمایی روزگار عشق و خیانت به کارگردانی داوود بیدل ساعت 20:30، فیلم سینمایی خاکستر و برف به کارگردانی روح الله سهرابی ساعت 22 به نمایش درمی آید.
در سالن شماره 2 سینما فلسطین در بخش مستند فیلم های ملی بدون کارت به کارگردانی محمدعلی شعبانی، فیلممادران سرزمین جنگ به کارگردانی سلمان ابوطالبی و محمدحسین قاسمی ، فیلم آخرین پادگان به کارگردانی امیر تاجیک ساعت 14:30 به نمایش درمی آید.
همچنین فیلم هایگاو خشمگین به کارگردانی مهدی نقویان، فیلمیرموک بهانه ای برای آزادی به کارگردانی سید محسن اصغرزاده ساعت 30: 16 به نمایش درمی آید.فیلم دنیای قشنگ نو به کارگردانی کوروش سلین زاده و فیلم سید صالح آن به کارگردانی جعفری سعادتمند ساعت 18:45 به نمایش درمی آید.
فیلم بیکار در خانه به کارگردانی محمد طیب و فیلم عملیات آسمان به کارگردانی جواد توانا ساعت 20:30 به نمایش درمی آید. فیلم فیلمی ناتمام برای دخترم سمیه به کارگردانی مرتضی پایه شناس، بابا آمد به کارگردانی سیامک مختاری ساعت 22:15 نشان داده می شود.
در سالن شماره 3 سینما فلسطین در بخش جلوه گاه نور شش فیلم کوتاه داستانی به نام های با، رخ در مهتاب آب، ارتش 2 نفره، حس مصنوعی، آن شب، پارکینگ ساعت 14:30 به نمایش درمی آید. فیلم های لکه به کارگردانی محمدباقی مفیدی کیا، فیلم کدام انحراف به کارگردانی رضا صادقی ساعت 20:30 به نمایش درمی آید. در بخش فیلم کوتاه داستانی 5 فیلم درس، من آبادان رفتم جنگ، به رنگ زندگی، بن بست تاک، الفبای روشن ساعت 22:15 نشان داده می شود.
نمایش فیلم سینمایی 300 در اولین روزجشنواره مقاومت
فیلم 300 (نسخه دوم) به کارگردانی نوام مارو در اولین روز جشنواره مقاومت به نمایش در می آید.
نمایش این فیلم در بخش ایران هراسی و اسلام هراسی جشنواره پیش بینی شده و همراه با بررسی تحلیلی نادر طالب زاده از صاحب نظران و کاراشناسان سینمایی خواهد بود.
نمایش فیلم 300 ساعت 19 در سالن شماره 3 سینمای فلسطین صورت می گیرد و استفاده از آن برای میهمانان مدعو و اهالی رسانه آزاد است.
علی قانصو فیلمساز مطرح لبنانی میهمان جشنواره بین المللی مقاومت
علی قانصو مستندساز و فیلمساز مطرح لبنانی میهمان ویژه جشنواره مقاومت میهمان جشنواره بین المللی فیلم مقاومت می شود.
علی قانصو مستندساز در حوزه مقاومت و از فعالان حزب الله لبنان و فیلمساز مطرح و یکی از چهرههای هنری شبکه المنار است که کارهای مستند او در این شبکه شهرت جهانی دارد. او پس از کارگردانی نبردهای بین حزبالله و دشمن صهیونیستی در مستند هایش، از زاویهای جدید به سراغ مسیر تولد تا پایان کار میرکاوا رفته است.
روزنامه لبنانی الاخبار درباره وی مینویسد: او میداند چگونه یک موضوع را انتخاب کند و آن را در فیلمی مستند به روشی دقیق و به دور از تکرار و کلیشه پرداخت کند.
این روزنامه به کار جدید این چهره مستندسازی المنار اشاره میکند و میافزاید: بعد از کارهایی که درباره جنگها و نبردهای بین حزبالله و دشمن صهیونیستی انجام داده است این بار از زاویهای جدید وارد این جنگ شده است؛ او در مستند سقوط اسطوره به سراغ مسیر تولد تا پایان کار میرکاوا رفته است.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی در گستره سینمای ایران و سینمای بین الملل در قالب بخشهای مختلف فیلم های سینمایی، سینمایی ویدیویی، کوتاه، مستند، چشمانداز سینمای مقاومت ایران، نشستهای تخصصی و بزرگداشت سینماگران عرصه انقلاب و دفاع مقدس و برنامههای جانبی همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس در ایران و چند کشور جهان برگزار می شود.