دبیر ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: طرح ایجاد داروخانه های گیاهی را در دست اقدام داریم که توسط وزارت بهداشت شکل گرفته است تا داروخانه ها متولی فروش پیدا کنند و عطاری ها به شکل علمی در سطح شهرها ایجاد شوند.

علیرضا عصاره در نشست خبری دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فراورده های طبیعی و طب سنتی ایران گفت: مزیت های نسبی کشور در زمینه گیاهان دارویی بالاست که تا حدودی ناشناخته مانده است.

وی با توضیح اینکه تعداد گیاهان دارویی شناخته شده ایران 8 هزار نوع  است، افزود: از این میزان 7هزار و پانصد نوع گیاه به ثبت رسیده است و 2هزار و سیصد گونه گیاه دارویی با خواص مختلف نیز باید وارد صنعت بشوند. هزار و 728 گونه از این مجموع نیز در معرض خطر انقراض قرار دارند.

وی اذعان داشت: گیاهان دارویی که در بحث کشت و فناوری و دارای ارزش افزوده هستند باید برای صادرات و ارتقاء سلامت مدنظر قرار گیرند.

عصاره با توضیح اینکه 2 هزار و سیصدگونه با خواص دارویی، آرایشی، بهداشتی، شیرین کننده، سموم آفت کش، مکمل های غذایی،صنعت عطر دهنده لباس و عطر سازی با توجه به شناسایی فوق العاده کمک می کند که این اقتصاد متبلور تر شود، عنوان کرد: تاکنون افزودنی شیمیایی جایگاه بزرگی داشته است که  روز به روز از واحدهای دنیا حذف می شوند و جای خود را به گیاهان دارویی می دهند از این رو بنا داریم از مواد اولیه برای تولید گیاهان دارویی به عنوان اشتغال پایدار استفاده کنیم.

وی در ادامه گفت: به عبارت دیگر گیاهان دارویی مصداق مهمی به عنوان فراورده طبیعی و دارویی و صنایع وابسته به آن است.

دبیر ستادگیاهان دارویی با بیان اینکه تعریف ما از گیاهان دارویی جامع نیست یادآور شد: از 600 میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی 350 الی 450 میلیون را صادرات زعفران به خود اختصاص داده است.

عصاره با بیان اینکه شرکت هایی که در دومین نمایشگاه حضور دارند در بازارهای جهانی کشور حضور دارند اذعان داشت: در این نمایشگاه 2شرکت گلابگیری که سالانه 50 میلیون دلار  صادرات دارند ،حضور دارند. همچنین 80 درصد محصولاتی که در نمایشگاه هستند دانش بنیان بوده و بازار جهانی پیشرفته ای دارند.

وی افزود:سهم خام فروشی کشور از 10 الی 15 میلیون دلار تجاوز نمی کند که این خام فروشی مختص به برخی گیاهان است.

عصاره با توضیح اینکه دومین نمایشگاه گیاهان دارویی در جهت تقویت شرکت های دانش بنیان است که معاونت علمی این شرکت ها را مورد حمایت قرار می دهد و بیش از 2هزار و صد محصول فناورانه دراین نمایشگاه عرضه می شوند. این محصولات تاکنون به صورت خام صادر می شده که اکنون به محصول تبدیل  شده و کمکی به صنعتی شدن گیاهان دارویی کمک می کند.

وی با بیان اینکه 350 شرکت دانش بنیان دارای مجوز وارد نمایشگاه می شوند که 200 شرکت را معاونت علمی مورد حمایت خود قرار می دهد.

ایجاد عطاری علمی در کشور توسط ستاد گیاهان دارویی ساماندهی می شوند

دبیر ستاد گیاهان دارویی با  اشاره به اینکه پدیده افزایش عطاری ها در کشور رخ داده است، قدم هایی در این زمینه برداشته شده است افزود: وزارت بهداشت در این زمینه کارهایی صورت داده چراکه عطاری ها زیر نظر وزارت بهداشت نیستند ستاد هم به عنوان یک مجموعه فرا دستگاهی جهت ساماندهی این وضعیت اقداماتی صورت داده است.

وی در ادامه گفت:علاوه برایجاد کتاب دوجلدی در زمینه اطلاعات عطاری ،طرح ایجاد داروخانه های گیاهی را در دست اقدام داریم که توسط وزارت بهداشت  امتیازات، شرایط و ساختارش شکل گرفته و داروخانه ها متولی فروش پیدا کنند و عطاری ها به شکل علمی در سطح شهرها ایجاد شوند.

عصاره در این خصوص توضیح داد:عطاری های علاقمند به ماندن در این صنف باید تحت نظارت وزارت بهداشت کار بکنند و توسط ستاد گیاهان دارویی ساماندهی شوند.

ایجاد سایت سلامتکده در دومین نمایشگاه گیاهان دارویی

دبیر ستاد گیاهان دارویی وزارت بهداشت در خصوص ابتکارات دومین جشنواره اذعان داشت:یکی از نوآوری های این جشنواره سایت سلامتکده است که زیر نظر معاون وزارت بهداشت فعالیت می کند.

وی با اشاره به اینکه سلامتکده با حضور پزشکان و متخصصان در این حوزه فعالیت می کند، بیان کرد:سلامتکده با حضور پزشکان می تواند مردم را در خصوص استفاده از گیاهان دارویی مشاوره بدهد و از تجویز و درمان جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه 18 کارگاه آموزشی در این نمایشگاه حضور دارند ابراز کرد:در دومین نمایشگاه گیاهان دارویی فن بازار نیز وجود دارد که با حضور ایده پردازان و شرکت ها و سرمایه گذارن در زمینه گیاهان دارویی  شرکت می کنند تا تفاهم نامه های همکاری در این زمینه هارا منعقد کنند.