به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید حسن هاشمی در دومین جلسه با مدیران بیمارستانهای خصوصی اعلام کرد: در یک سال گذشته و در حوزه بهداشت و درمان با تلاش دولت و همت رئیس جمهوری، خدمات موثری در حوزه سلامت ارائه شد.
وی با بیان اینکه عمده توجه دولت یازدهم در طول این یک سال حمایت مالی از مردم در مراکز دولتی و کاهش هزینه های پرداختی از سوی آنها بود، خاطرنشان کرد: هرچند بخش زیادی از خدمات ارائه شده تا کنون در حوزه درمان بوده، ولی حوزه پیشگیری و بهداشت برای وزارت بهداشت از اولویت بیشتری برخوردار است. به این ترتیب از دو ماه گذشته تا کنون اقدامات موثری در این حوزه و بخصوص در شهرهای زیر 20 هزار نفر در راستای وعده های دولت به مردم مناطق محروم در حال ارائه است.
هاشمی با اشاره به اینکه در بخش بهداشت و پیشگیری وظیفه سنگین تری بر دوش ما است، ادامه داد: در این حوزه با فرهنگ مردم سر و کار داریم. در حال حاضر در حاشیه شهرها کوچکترین امکانات بهداشتی و زیرساختی وجود ندارد ضمن این که از نظر پرسنل و نیروی انسانی نیز در این حوزه در مضیقه هستیم. در واقع می توان گفت کشور ما از نظر نیروی انسانی همراه پزشکی اعم از پرستار، بهیار، کمک بهیار، و پرسنل خدماتی با کمبودهایی مواجه است. بطوریکه بخش عمده ای از این نیروها دانش کافی در حوزه پیشگیری و بهداشت را ندارند.
نیازمند تغییر نگاه مردم به جامعه پزشکی هستیم
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه دولت در ادامه مسیر خدمتش، تلاش می کند این مشکلات را به حداقل برساند، بیان داشت: بخش عمده ای از وظیفه ما اعتماد بخشی به مردم و جامعه پزشکی است. چون تا به حال اغلب مسیرها در جهت بدبین کردن مردم به جامعه پزشکی بوده به طوری که در خیلی از موارد لکه های کوچک بی جهت بزرگ شدند و این وضعیت نیازمند تغییر نگاه مردم به جامعه پزشکی است. البته در راه تغییر این نگاه به نسبت موفق عمل کرده ایم به طوری که در حال حاضر نگرش مردم به جامعه پزشکی قابل قیاس با دو سال گذشته نیست.
هاشمی در ادامه اظهارداشت: یکی از مشکلات عمده ای که منجر شد نوع نگاه مردم به پزشکان تا حدی خدشه دار شود، واقعی نبودن تعرفه ها و ارزش گذاری خدمات پزشکی بود. هدف اصلی دولت در این راستا واقعی کردن تعرفه ها متناسب با درآمد مردم است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: فراموش نکنیم که واقعی کردن خدمات و تعرفه های پزشکی در شرایط اقتصادی امروز کشور، برای دولت کار آسانی نیست و ضرورت دارد برای پیشبرد این هدف همه با هم به جلو برویم و بر علیه هم نباشیم. باید به سمتی برویم که هم حقوق جامعه پزشکی و هم حقوق مردم رعایت شود. ضمن این که فرصت پیش آمده تا گرفتاری های جامعه پزشکی را به حداقل برسانیم و در آینده به نقطه ای برسیم که اضطراب و نگرانی از مردم و جامعه پزشکی دور شود.
تعرفه گذاری جدید خدمات پزشکی، پدیده زیرمیزی را کاهش می دهد
هاشمی افزود: اجرای تعرفه ها بر طبق کتاب جدید ارزش گذاری خدمات پزشکی کار راحتی نیست ولی باید امیدوار بود، چون طی کردن این راه اجتناب ناپذیر است. باید نشان دهیم اگر دولت برای واقعی شدن تعرفه های پزشکی هزینه می کند، این هزینه دستاوردهای بسیاری خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه در ادامه مسیر باید بیمه ها را نیز نسبت به اجرای تعرفه ها بر حسب ارزش گذاری جدید خدمات پزشکی متقاعد کنیم، توضیح داد: اجرای کتاب جدید تعرفه گذاری خدمات پزشکی به مراکز و بیمارستانهای خصوصی کمک فراوانی می کند به خصوص اینکه همه موظف می شوند دریافتها را در داخل محیط بیمارستان و بر اساس پرونده بیمار اخذ کنند و خارج از آن وجهی از بیمار دریافت نشود و این یعنی کاهش پدیده زیرمیزی.
به گفته وزیر بهداشت، بیمارستانهای خصوصی در راستای تعرفه گذاری جدید خدمات پزشکی می توانند خود اقدام به راه اندازی بخشهای نظارتی کنند و نیازی به حضور ناظران ما نیست. در عین حال ضروری است که روسا و مدیران هر بخش برای اجرای دقیق تعرفه های جدید، به مسئولان این امر آموزش های جدید را ارائه دهند.
وی پیشنهاد کرد: ما از بخش خصوصی استقبال می کنیم که اگر ظرفیت خالی در این بخش وجود دارد، در قالب همکاری با بخش دولتی سرمایه گذاری کند و این ظرفیت ها را در اختیار ما قرار دهد.
طرح تحول سلامت به ضرر بیمارستانهای خصوصی نیست
هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که با اجرای طرح تحول نظام سلامت، سزارین در بخشهای دولتی کاهش یافته و به سوی مراکز خصوصی سوق پیدا کند، ادامه داد: این نوع زایمان چه در بخشهای دولتی و چه در بخشهای خصوصی از طریق فرهنگ سازی باید به حداقل برسد.
وزیر بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: طرح تحول نظام سلامت به ضرر بیمارستانها و بخشهای خصوصی نیست. طبق برآوردها، ضریب اشغال تختهای بیمارستانهای دولتی با اجرای این طرح، معادل 3 تا 4 درصد بیشتر شده و هرچند تراکم بیماران در بخشهای اورژانس افزایش یافته، ولی این وضعیت در کل تهدیدی برای بخش خصوصی محسوب نمی شود.
به گفته هاشمی، جامعه پزشکی تا به حال معلول بدرفتاری ها و تصمیمات غلط زیادی قرار گرفته است. پس چاره ای نداریم که این تصمیمات غلط را اصلاح و از خود مراقبت کنیم. در عین حال ضروری است به سیاست گذاران ثابت کنیم که مسیر درستی را برای رسیدن به اهدافمان انتخاب کرده ایم.