به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق علیپور عصر دوشنبه در نشستی خبری که به مناسبت سرشماری عمومی کشاورزی سال 93 گیلان در سالن کنفرانس معاونت برنامه ریزی و اشتغال استانداری برگزار شد، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس افزود: بر اساس ماده 54 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، مرکز آمار ایران تنها مرجع رسمی برای انتشار آمار در سطح کشور است.
وی با بیان اینکه دفتر استاندارد و نظارت بر طرح های آماری بر روند اجرای تمامی سرشماری ها و آمارگیری ها نظارت می کند، اظهار داشت: همه ارگان ها و نهاد هایی که در تولید آمار نقش آفرین هستند باید از روش های استاندارد مرکز آمار ایران و خط مشی های مشخص ان تبعیت کنند.
معاون امور اقتصادی و محاسبات مرکز ملی آمار ایران ادامه داد: هم اکنون 11 تا 12 درصد از تولید ناخالص داخلی از آن بخش کشاورزی بوده تا در عرصه اقتصاد کشور نقش آفرینی کند.
وی با اشاره به اینکه ویژگی منحصر به فرد این دوره از سرشماری عمومی کشاورزی الکترونیکی بودن آن است، گفت: در این دوره آمارگیران از تبلتهایی استفاده میکنند که سرعت و دقت در انجام سرشماری را افزایش می دهد.
اطلاعات به هیچ عنوان در اختیار مرکز هدفمندی یارانهها قرار نمیگیرد
علیپور با تاکید بر اینکه اطلاعات جمع آوری شده به هیچ عنوان در اختیار مرکز هدفمندی یارانهها قرار نمیگیرد، افزود: کشاورزان و بهره برداران باید به این باور برسند که با ارائه اطلاعات درست و دقیق می توانند بیش از پیش از منافع حاصل از آن برخوردار باشند.
وی اظهار داشت: اطلاع رسانی صحیح و به موقع به ویژه از سوی اهالی رسانه می تواند میزان موفقیت در اجرای این طرح بزرگ ملی را افزایش دهد.
معاون امور اقتصادی و محاسبات مرکز ملی آمار ایران ادامه داد: اطلاعات ارائه شده از سوی کشاورزان در تدوین برنامه ششم توسعه نقش افرین بوده به ویژه در گیلان که کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد آن را تشکیل میدهد.
معاون برنامهریزی و اشتغال استاندار گیلان نیز در این نشست با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و آغاز بازگشایی مدارس و دانشگاه ها گفت: در سرشماری عمومی کشاورزی در گیلان بیش از 650 نفر که 323 نفر از آنها را امارگیران تشکیل میدهند از پنجم مهرماه تا هجدهم آبان ماه امسال به مدت 40 روز نقش آفرینی میکنند.
محمدحسین اصغریان با تاکید بر اینکه اطلاعات مبنای هر نوع برنامهریزی در کشور به شمار میآید، افزود: کشاورزی در تامین امنیت غذایی جامعه و تولید ناخالص ملی موثر بوده بر این اساس باید آمار ارائه شده از سوی بهره بردان دقیق و صحیح باشد.
وی با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی برای نخستین بار در سال 67 اجرا شده است، اظهار داشت: امسال برای چهارمین بار و بعد از سرشماری سالهای 72 و 82 این آمارگیری سراسری انجام خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار گیلان ادامه داد: با توجه به اینکه اطلاعات بهره برداران به صورت الکترونیکی جمع آوری میشود تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده تا پایان سال منتشر می شود در حالی که در دوره های گذشته این نتایج بعد از گذشت دوسال در اختیار همگان قرار می گرفت.
وی از بهرهبرداران درخواست کرد تا در ارائه اطلاعات دقیق و صحیح با آمارگیران همکاری کنند تا برنامهریزیها و تصمیم گیریهای مناسبتری از سوی مسئولان برای تحقق سریع تر توسعه کشور اتخاذ شود.
سرشماری عمومی نسبت به دورههای گذشته متحول شده است
مديرکل آمار و اطلاعات استان گيلان نیز در این نشست گفت: برای تدوین برنامه ششم توسعه کشور در سال جاری باید آمار و اطلاعات عرصه کشاورزی دقیق، صحیح و به روز باشد تا گام های موثرتری برای توسعه همه جانبه کشور برداشته شود.
وحيد طيفوري با بیان اینکه سرشماری عمومی امسال نسبت به دوره های گذشته متحول شده است، اظهار داشت: بهره گیری از پرسشنامه هاي الکترونيکي می تواند در سریع ترین زمان ممکن در انجام برنامه ریزی های مورد نیاز یاری رسان مسئولان باشد.
وی با اشاره به اینکه اجراي پرسشنامه الکترونيکي در سال 91 به طور آزمايشی در سه استان فارس، آذربايجان شرقي و گيلان با موفقیت انجام شده است، ادامه داد: از اهداف مهم اجرای این طرح کسب اطلاعات ساختاری و تفضیلی است.
طيفوري با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی در 11 شهر استان به ویژه رشت به صورت مراجعه مکان به مکان نیست، گفت: بر اساس اطلاعات گردآوری شده از عرصه کشاورزی گیلان در زمستان سال گذشته دیگر نیازی به انجام این طرح به صورت مکان به مکان وجود ندارد.