به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم عصر سه شنبه در این جلسه اظهار کرد: نگرانی ما در بحث توسعه فرهنگ اقامه نماز در ادارات و مراکز آموزشی نیست، بیشتر نگرانی ما در بین خانواده هاست.
وی تاکید کرد: ما بحث توسعه و ترویج فرهنگ نماز را در بین خانواده های کارکنان اداره کل تبلیغات اسلامی آغاز کردیم و در صدد هستیم این طرح را به عنوان الگو در سایر ادارات هم اجرا کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم توجه ظرفیت والدین را برای توسعه فرهنگ نماز در بین فرزندان مهم دانست و افزود: طرح هایی که توسط اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم اجرا شده اثربخشی خوبی داشته و این ظرفیت را دارد که در سطح استان اجرا شود.
حجت الاسلام اسکندری به برخی از این طرح ها اشاره کرد و گفت: برگزاری مراسم جشن تکلیف فرزندان پرسنل در منزل آنها با حضور مسئولان ادارات در تشویق نوجوانان به اقامه نماز تاثیر زیادی دارد.
وی تصریح کرد: در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم مسابقاتی که برای کارکنان برگزار شده، دامنه آن در خانواده پرسنل توسعه پیدا کرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در پایان اظهار کرد: اگر دستگاه های اجرایی در اجرای این طرح ها کمک کنند می توانیم فرهنگ نماز را در خانواده ها توسعه دهیم.
انتظار از اصناف قم
حجت الاسلام احمد احسانی رئیس ستاد اقامه نماز استان قم نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری منظم نماز در ادارات استان قم اظهار کرد: در 700 مدرسه استان قم نماز جماعت برگزار می شود و مراکز آموزشی و نظامی استان نیز به امر نماز توجه دارند.
وی به دغدغه های مقام معظم رهبری پیرامون ترویج فرهنگ اقامه نماز اشاره کرد و گفت: تاکنون 21 اجلاسیه نماز با پیام مقام معظم رهبری برگزار شده که در هر پیام ایشان مضامین و محتوای ارزشمندی درباره نماز نهفته است و ما در صدد تدوین مجموعه پیام های مقام معظم رهبری به اجلاسیه نماز هستیم.
حجت الاسلام احسانی تاکید کرد: ما برای پرداختن به امر نماز باید از ابزارهای مختلف جذاب همچون نشر کتاب، تهیه و تولید فیلم و ... استفاده کنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز استان قم با تاکید بر لزوم تعطیلی مغازه ها در هسته مرکزی شهر هنگام نماز تصریح کرد: از شهر مذهبی قم انتظار می رود نسبت به ادای فریضه نماز در اول وقت به خصوص در اطراف حرم توجه بیشتری شود.
به گفته وی اقامه نماز صرفا به برگزاری نماز جماعت و تهیه فضای نمازخانه محدود نمی شود بلکه دبیران اقامه نماز 38 وظیفه در مقوله نماز بر عهده دارند که شامل بحث های آموزشی، فرهنگی، برگزاری جشن تکلیف و... است.
اهمیت به نماز در برنامه های اوقاف
حجت الاسلام شوزب شیری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز با اشاره به برپایی 240 کلاس قرآنی در استان قم گفت: حدود 6400 نفر در این کلاس ها شرکت دارند و ما تاکید کردیم هر جلسه ای که به زمان نماز می رسد حتما نماز جماعت اقامه شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: ما از هر ظرفیت و فرصتی برای توسعه و ترویج فرهنگ نماز استفاده می کنیم.
وی تاکید کرد: انتظار می رود دستگاه های فرهنگی برای توسعه فرهنگ نماز در مکان های غیر از ادارات نیز اقدام کنند.
برپایی نماز جماعت در برخی پاساژها
سیدرضا طباطبایی مدیرکل روابط عمومی استانداری قم نیز در این جلسه بر لزوم توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در اماکن عمومی تاکید کرد.
وی با اشاره به برپایی نماز جماعت در برخی پاساژهای قم اظهار کرد: توسعه و ترویج فرهنگ نماز اهمیت زیادی دارد و اگر صداوسیمای استان قم این حرکت ارزنده را اطلاع رسانی کند در توسعه آن تاثیر زیادی دارد.
لزوم تقدیر از مدیران مجتمعهای تجاری که به ترویج نماز اهمیت میدهند
حسن عابدی مدیرکل ورزش و جوانان استان قم نیز در این جلسه برگزاری جشن تکلیف و مسابقه نمازخوانی برای فرزندان پرسنل را از جمله برنامه های این اداره کل ذکر کرد.
وی برگزاری نماز جماعت در اماکن ورزشی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه توصیه های لازم به مسئولان این اماکن شده است.
عابدی پیشنهاد کرد در جلسات مربوط به اصناف از مدیران مجتمعهای تجاری و بین راهی که به مسئله برپایی نماز جماعت و تهیه فضای مناسب اهمیت داده اند قدردانی شود تا مدیران سایر مجتمعها رغبت بیشتری برای فراهم کردن زمینه برپایی نماز جماعت داشته باشند.