عضو شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) اعلام کرد: تا کنون داوران 3 حوزه نانو، بایو و فناوری اطلاعات و ارتباطات کم و بیش انتخاب شده اند ولی در دوشنبه آینده انتخاب داوران به مرحله نهایی رسیده و به کمیته داوری خواهند رفت.

حسن ظهور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تا کنون داوران در هر چهار زمینه جایزه مصطفی (ص) نانو، بایو، فناوری اطلاعات و ارتباطات و زمینه عمومی انتخاب شده اند ولی به تصویب نهایی نرسیده است.

وی اذعان داشت: ممکن است در صورت عدم تصویب داوران، تغییراتی صورت گیرد که این تغییرات انتخاب داوران نه به دلیل شرایط علمی بلکه به دلیل تنوع جغرافیایی، تنوع جنسیتی و تنوع نژادی است.

عضو شورای سیاستگذاری جایزه در ادامه گفت: انتخاب داوران باید به تایید کمیته علمی برسد و تایید این کمیته به صورت مصوبه نهایی تلقی می شود.

ظهور گفت: داوران باید تبعه یکی از 56کشور اسلامی باشند و یا اینکه مسلمان در یکی از 190کشور جهان  باشندو در صورت وجود یکی از شرایط ،وجود شرط دیگری لازم نیست.

وی با بیان اینکه داوران امکان کاندید شدن جایزه را ندارند، توضیح داد: اگر داوری از طریق نهاد علمی برای جایزه مصطفی(ص)معرفی شود، از دامنه داوری حذف می شود که تا کنون هم یک مورد از این دست نیز داشته ایم.

ظهور انتخاب 7 نفر داور در هر چهار زمینه را ضروری دانست و اظهار داشت: داوران باید ترکیبی از ایرانی و خارجی دارای شرایط داوری را نیز باشند و دوشنبه هفتم مهر سال جاری داوران انتخاب می شوند.

وی با تاکید بر اینکه افراد انتخابی، سطح جایزه را تعیین می کنند، خاطرنشان کرد: اگر انتخاب کاندیدای جایزه به درستی صورت گیرد و واقعا بر اساس شایستگی افراد باشد، این جایزه می تواند با جوایز مهم علمی دنیا برابری کند.

عضو شورای سیاستگذاری گفت: اگر جایزه مصطفی(ص) به افرادی که در بالاترین مراحل علمی و فناوری هستند تعلق گیرد، خود به خودجای خود را در میان جوایز مهم علمی دنیا باز خواهد کرد که این موضوع نیاز به زمان دارد. این جایزه، دانشمندان جهان اسلام را بیشتر به انجام فعالیت های علمی برجسته تشویق می کند.

مظهر با توضیح اینکه هدف از جایزه مصطفی(ص)، انتخاب دانمشندان در جهان اسلام است، ادامه داد: جایزه مصطفی(ص)، جایزه ای علمی و فناوری در سطح کشورهای اسلامی مطرح است که در هفته وحدت، برگزیدگان اعلام می شوند.

وی با اشاره به اینکه 3 ملاک اصلی برای انتخاب کاندیدای جایزه مصطفی (ص) وجود دارد، یادآورشد: شاخص های داوری شامل ویژگی های برجسته اثر که نوآوری مشهود در روش علمی است، دامنه نفوذ که به گسترده کردن مرزهای دانش کمک می کند و همچنین صاحب اثر بودن است که فرد باید از حسن شهرت و سابقه علمی درخشانی برخوردار باشند می شود.