زنجان –خبرگزاری مهر: مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه لازم است خانواده فرزندان ناشنوا با آنها کنار بیایند تا فرهنگ ارتباط با ناشنوایان در جامعه گسترش یابد گفت: مرکز کودک، ناشنوا و خانواده در زنجان راه اندازی می شود که هدف آن ایجاد تعادل بین کودک ناشنوا و خانواده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی مکاریان شامگاه چهارشنبه در مراسم بزرگداشت ناشنوایان استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر 5 هزار نفر در استان زنجان دچار اختلال شنوایی هستند اظهار داشت: از این تعداد 1362 نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و باقی آنها یا شناسایی نشده، یا مراجعه نکرده و یا نیازی به حمایت بهزیستی ندارند.

وی به وجود 9 مرکز غربالگری شنوایی در استان زنجان اشاره و تصریح کرد: 3 مرکز از این تعداد در شهر زنجان قرار دارند و بقیه در شهرستان های زنجان مستقرند و تمامی نوزادان را مورد تست شنوایی قرار می دهند.

مدیر کل بهزیستی استان زنجان افزود: دوران طلایی درمان اختلالات شنوایی زیر شش ماهگی است که این اختلالات زیر سه ماهگی نیز قابل تشخیص است و با غربالگری می توان تا حد بالایی آمار اختلالات شنوایی را پایین آورد.

مکاریان با بیان اینکه روزانه 20 تا 30 کودک با اختلالات شنوایی در کشور متولد می شود بیان کرد: مهمترین دلیل این اختلالات مسائل ژنتیکی است با این حال برخی از بیماری ها مثل یرقان شدید، عفونت های شدید مثل سرفه ویا تنفس مصنوعی طولانی مدت نیز سبب ایجاد ناشنوایی در کودک می شود.

وی گفت: اختلال ناشنوایی 70 درصد از درک انسان را تحت تاثیر قرار می دهد اظهار کرد: اگر کودک غربالگری نشود و با اختلال ناشنوایی رشد کند گفتار، نوشتار، خواندن و نوشتن او دچار افت می شود و بدنبال آن تحصیل وی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

مدیر کل بهزیستی استان زنجان خاطر نشان کرد: از ناشنوایان استان 118 نفر به طور مستمر از بهزیستی هزینه دریافت می کنند و در زمینه کاشت حلزون بین سال های 91 تا 92 تعداد 42 نفر تحت پوشش قرار گرفتند که در این زمینه تا سقف 40 میلیون ریال به ناشنوایان کمک می شود.

مکاریان با اشاره به اینکه خدماتی که به ناشنوایان ارائه می شود کافی نیست اعلام کرد: باید این خدمات افزایش یابد که در این راستا امسال از لحاظ تهیه وسایل توانبخشی برای ناشنوایان بهتر خواهد شد و مبلغی برای کانون اختصاص یافته که مدیر آن پرداخت می شود.

برچسب‌ها