به گزارش خبرنگار مهر، وجود موانع متعدد در صادرات گاز مایع همچون عدم ورود کشتیهای حمل گاز مایع خارجی به پایانه پتروشیمی ایران در خلیج فارس و بالا رفتن کرایه حمل دریایی این محصولات استراتژیک گازی منجر به کاهش شدید صادرات گاز مایع در طول چندین ماه گذشته شده بود.
بر این اساس حتی مخازن ذخیره سازی گاز مایع در برخی از مجتمع های پتروشیمی به طور کامل پر شده و تولید سایر محصولات پتروشیمی را با مشکل و محدودیتهای عملیاتی روبرو کرده بود.
در این بین برخی از مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ارائه پیشنهادهایی به وزیر امور خارجه خواستار مذاکره با کشورهای 5+1 و خروج نام گاز مایع صادراتی ایران از لیست تحریمهای بینالمللی شده بودند.
عادل نژادسلیم مدیرعامل بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران اردیبهشت ماه سال جاری با ارائه پیشنهادی به کشورهای 1+5 خواستار خروج گاز مایع از لیست تحریمها شد و اعلام کرده بود: بر خلاف محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری، گاز مایع تولیدی پتروشیمیها هنوز در لیست تحریم قرار دارد.
در همین حال عباس شعری مقدم مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از گاز مایع به دلیل عدم تامین کشتی مناسب حمل این محصول به عنوان گلوگاه صادرات کل محصولات پتروشیمی کشور یاد کرده بود.
صادرات گاز مایع ایران آزاد شد
علی محمد بساق زاده در گفتگو با مهر با بیان اینکه از حدود پنج ماه گذشته تاکنون با انجام یکسری اقدامات محدودیت ها و موانع پیش روی صادرات گاز مایع ایران به طور کامل رفع شده است، گفت: هم اکنون کشتی حمل گاز مایع به تعداد مناسب و با قیمت منطقی حمل دریایی این محصولات در دسترس است.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه در طول سه ماه گذشته به دلیل افزایش حجم صادرات گاز مایع حتی موجودی مخازن و انبارهای ذخیره سازی به حداقل کاهش یافته است، اظهار داشت: در حال حاضر حتی یک محموله فروش نرفته و یا مازاد در مخازن ذخیره سازی وجود ندارد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه کل مجتمع های پتروشیمی تولید کننده گاز مایع همچون پتروشیمی پارس و بندر امام به طور کامل گاز مایع مورد نظر صادراتی را به فروش می رسانند، تصریح کرد: این اقدام موجب شده حتی ظرفیت تولید اتان با آزاد سازی صادرات گاز مایع در این واحدها باز هم با افزایش روبرو شود.
بساق زاده با بیان اینکه هم اکنون عملا با محدودیتی برای صادرات گاز مایع توسط واحدهای پتروشیمی دست و پنجه نرم نمی کنیم، بیان کرد: از سوی دیگر از ابتدای سال جاری تاکنون حجم تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری ایران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایشی 5 درصدی روبرو شده است.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از افزایش میزان تامین خوراک، کاهش تعمیرات اساسی، رفع برخی از موانع صادراتی به عنوان عوامل افزایش تولید پتروشیمی ایران نام برد و افزود: در طول 6 ماه نخست سال جاری تاکنون بیش از 18 میلیون تن محصول پتروشیمی در ایران تولید و عرضه شده است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به رشد عرضه مواد پتروشیمی در بازارهای داخلی و تامین خوراک صنایع تکمیلی پتروشیمی خاطرنشان کرد: میزان صادرات محصولات پتروشیمی هم از ابتدای سال جاری حدود 10 درصد افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶
یک مقام مسئول در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به آزاد سازی و رفع موانع پیش روی صادرات گاز مایع ایران از تامین کشتی ارزان قیمت برای حمل گاز مایع به بازارهای جهانی خبر داد و اعلام کرد: تولید محصولات پتروشیمی از ابتدای امسال 5 درصد افزایش یافت.