نخستین همایش علمی سینمای مقاومت صبح امروز در تالار مطهری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این مراسم با حضور سردار جواد جباری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت، محمدرضا شرف الدین مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، دکتر نوربخش رئیس دانشکده علوم اجتماعی، دکتر مسعود نقاش زاده، دکتر حبیب احمدزاده، دکتر اربابی، دکتر اسفندیاری دبیر همایش علمی سینمای مقاومت و جمعی از اساتید و دانشجویان علاقه مند به سینمای مقاومت آغاز به کار کرد.

دکتر اسفندیاری در آغاز با بیان اینکه مفهوم سينماي مقاومت در ادبيات دانشگاهي سينماي جهان بيشتر از ايران جا افتاده است، افزود: مفهوم مقاومت از دهه 60 ميلادي در سينماي آرژانتين با نام سولانس و گتيو بروز كرده است، سينماي مقاومت در برابر سينماي هاليوود و اروپا شكل جديدي از سينما بود كه مخصوص سينماي جهان سوم است كه مي خواست خودش را از سينماي هاليوود و اروپا جدا كند.

وی تصریح كرد: در دانشگاه يوسي ال لندن درسي بنام سينماي مقاومت تدريس مي شود. بنابراين آنها با مقوله مقاومت به خوبي آشنا هستند و كشور ما ايران نيز بايد زودتر از اينها به مفهوم سينماي مقاومت مي پرداخت و آنرا تبيين مي كرد.

وي ادامه داد: بنده به عنوان عضوي از دانشگاه از اينكه در اين جشنواره بخشي را تحت عنوان پژوهش علمي اضافه كرديد تشكر مي كنم و اميدوارم دانشجويان و اساتيد دانشگاه نيز از اين رويداد استقبال كنند.

اين استاد دانشگاه با بيان اينكه تاريخ پيدايش سينما با تاريخ استعمار عجين شده است، گفت: تا به امروز شاهد فيلمهايي بوديم كه تاريخ كشورهاي مستعمره شده را نشان دادند ضمن اينكه در مقابل سينماي استعماري شاهد سينماي استقلال طلب نيز هستيم كه يكي از تجليهاي مبارزه با استعمار است.

اسفندياري تصریح كرد: در دوره معاصر نيزشاهد شكل هاي ديگري از مقاومت بوده ايم ضمن اينكه در كشورهايي هم كه حكومت ديكتاتوري دارند در ذيل آنها سينماي مقاومت شكل گرفت تا آنجا كه خود آنها زمينه سازي براي پيدايش سينماي مقاومت مي شوند.

وي در ادامه افزود: در سالهاي اخير شاهد بحرانهاي اقتصادي نظام سرمايه داري نئوليبراليسم بوديم ضمن اينكه در 2 سال اخير نيز شاهد ماجراي افشاگري ها و لو رفتن و شنود گسترده از حكومتهاي دوست و متحد آمريكا بوديم كه به واسطه آن بسياري از آزاديخواهان با توهم دموكراسي مواجه شدند.

در این مراسم شرف الدین مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ضمن خوشامدگویی به میهمانان حاضر گفت: رویکرد علمی و تحلیلی به سینمای مقاومت یک نیاز اساسی بود که امیدواریم این همایش بتواند آغاز یک حرکت نو در این زمینه باشد.

وی ادامه داد: بسط زمينه تفكر، نقد و نظريه پردازي در حوزه «سينماي مقاومت» در واقع، کنار تولید و ساخت آثار تصویری در این حوزه یک ضرورت است و انشاالله این همایش بستر شناسايي و معرفي گونه هاي مختلف «مقاومت» در سينماي جهان و ايجاد فرصتي براي هم انديشي استادان، پژوهشگران و سينماگران در اصلاح روندهاي توليد، توزيع و نمايش آثار  سينماي مقاومت» در داخل كشور و در سطح بين الملل شود.

دکتر نوربخش در ادامه عنوان کرد: جنگ اگرچه حادثه تلخی بود اما سازنده و شکل دهنده فرهنگی فاخر و ارزشمند بود. باید پذیرفت هشت سال دفاع مقدس مصل مهمی در تاریخ کشور است و با شرف و عزت ما گره خورده است و نباید قربانی منازعات سیاسی شود.

به گفته وی، آنچه در دنیا رایج است ادبیات جنگ است که بیشتر به یأس و نابودی ارزشها منجر می شود و البته قهرمان پردازی های هالیوودی. اما ادبیات مقاومت ادبیات امید و پایداری است.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه ادبیات مقاومت ادبیات یاس نیست بلکه امید است و ریشه و دامنه آن به قرن ها قبل و مقاومت های مردمی و جنبش های آزادیخواهی و استقلال طلبی بر می گردد. سینمای مقاومت پدیده جدیدی است و نوعی سینمای شالوده شکن است و مملو از انرژی و امید است.

دکتر نوربخش ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نخستین همایش علمی سینمای مقاومت در دانشکده علوم اجتماعی اظهار امیدواری کرد: این همایش گامی در مسیر حرکت علمی و پژوهشی سینمای مقاومت بر دارد.