به گزارش خبرگزاری مهر، داوری بخش حامیان سینمای کودک (سازمانها و نهادها) بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در حالی آغاز شد که مهدی مسعودشاهی، در دیدار با داوران این بخش پیشنهاد تاسیس «تشکل خیرین سینمای کودک» با مشارکت سازمانها و نهادها را مطرح کرد.
مهدی مسعودشاهی در این مراسم که شنبه پنجم مهر ماه در سالن اجتماعات بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، در سخنانی با اشاره به ضرورت تداوم مشارکت سازمانها در راه فرهنگ سازی کودکان و نوجوانان و ارتقای فرهنگی نسل آینده، گفت: تعلیم و تربیت برای کودکان مثل یک هوای سالم لازم است. در این شرایط جشنواره کودک با توجه به اهدافش و برنامهریزیهایی که در آن صورت گرفته بنا دارد تا از فیلمهایی حمایت کند که برای کودکان ساخته میشوند. آثاری که نیازهای روحی و روانی آنها را با همزاد پنداری و قهرمانپردازی برطرف میکند.
دبیر بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در ادامه خطاب به نمایندگان نهادها و سازمانهای حامی این جشنواره بیان کرد: از امسال سعی میکنیم به کمک شما که حامیان این حرکت هستید جریانی را در سینما برقرار کنیم که حاصل آن، یک نسل سالم، با نشاط، پرخروش و از همه مهمتر نسلی باشد که برای احقاق حقوق خود، جسارت لازمه را داشته باشد. برای این کار حتما باید برنامهریزی کنیم و برای پرورش و تعلیم و تربیت این نسل تلاش کنیم.
مسعودشاهی در ادامه این گردهمایی پیشنهاد کرد تشکل جدید خیرین سینمای کودک و نوجوان به اهتمام سازمانها و نهادهای مختلف شکل گیرد.
او در این باره خطاب به نمایندگان نهادها و سازمانها اظهار داشت: شما همت کردید اولین قدم را برداشتید و امیدوارم در قدمهای بعدی هم ما را یاری کنید. ما باید بتوانیم در کنار هم یک جریان را برای حمایت از نسل جوان کشور به وجود بیاوریم. نسلی که هم استعدادش برای همه روشن و مبرهن است و هم ضرورت تعلیم و تربیت این نسل تا قبل از این که به دام فرهنگ بیگانه بیفتد، ضروری به نظر میرسد. هر قدمی که در شکلگیری این تشکل تازه برداشته شود، نتیجه خیلی روشنی در بر خواهد داشت، چرا که در استعداد بچههای ما هیچ شکی نیست. آموزش و پرورش زحمات زیادی میکشد تا این کودکان از یک مرحله وارد مرحله دیگر شوند و به عبارتی دیگر، این نسل مرهون زحمات خانوادهها و اهتمام آموزش و پرورش است و ما نیز باید در این زمینه نقش خود را به خوبی ایفا کنیم.
مسعودشاهی در ادامه گفت: بر این اساس پیشنهاد میکنم تشکلی را مثل تشکل «خیرین مدرسهساز» که در آموزش و پرورش ایجاد شده و موفق هم بوده، در سینمای کودک و نوجوان داشته باشیم. این حرکت از همین قدمهایی که شما برداشتهاید شروع میشود و این قابلیت را دارد تا در ادامه به یک تشکل واحد در سرمایهگذاری و جذب سرمایههای دیگران بدل شود. فعالیتی که بنیاد سینمایی فارابی راه اندازی کرده و مسئولیت آن با آقای بیطرف است، بین بخشی است. یعنی اینکه نهادهایی که ظرفیتهای مختلف دارند برای برپایی بخش حامیان سینمای کودک کنار هم آمدهاند و این ظرفیتها در کنار هم به بالهای پرواز بدل میشوند اما به نظرم در کنار فیلمهایی که تولید میشوند و ظرفیت سینمای کودک کشور را شکل میدهند، باید به ظرفیتهایی فکر کرد که از قابلیت سرمایه گذاری بیشتری برخوردارند.
مسعودشاهی در خاتمه با اشاره به این که سینمای ایران به واسطه سینمای کودک به جهان معرفی شد، از داوران این بخش خواست تا در این دوره، فرصت را مغتنم بشمارند و ضمن این که فیلمها را میبینند به ساختار و تشکل پشنهادی خیرین سینمای کودک فکر کنند.
امسال نهادهای مختلف با رویکردهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در این دوره از جشنواره به داوری فیلمهای جشنواره در بخش خیرین سینمای کودک میپردازند.
برگزیدگان بخش مذکور توسط داوران معرفی و طی مراسمی جداگانه، جوایز نهادها و سازمانهای شرکت کننده در جشنواره به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
امسال محمد بیطرف دبیری بخش خیرین سینمای کودک جشنواره را برعهده دارد.
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۱۱ تا ۱۴ مهرماه در اصفهان برگزار میشود و 28 سازمان و نهاد در بخش «خیرین سینمای کودک» این جشنواره حضور دارند.
برنامه داوری و بازبینی بخش «خیرین سینمای کودک» از 5 الی 7 مهر ماه در سالن سینمای بنیاد سینمایی فارابی برگزار میشود.