سفير ونزوئلا در تهران تاكيد كرد: ما معتقديم ايران نيز همانند برزيل و يا آرژانتين حق توسعه و تحقيقات و ايجاد انرژي‌هاي جايگزين بالاخص فناوري صلح‌آميز هسته‌ اي براي رفاه بيشتر ملتش كه مدت زيادي از منافع اقتصادي محروم بوده‌اند، را دارد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، گايگوس راميرز كه در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي سخن مي گفت، با اشاره به ضرورت استفاده از انرژي هاي جايگزين نفت بر مخالفت كشورش با انحصار اين موضوع در كشورهاي خاص در خصوص روابط دو كشور ايران و ونزوئلا تاكيد كرد .

وي گفت : روابط ما روابطي مشترك با علايق مشترك  است ؛ ضمن آن كه ما و ايران از كشورهاي اصلي اوپك و از بنيان گذاران اين مجموعه هستيم.

گايگوس راميرز افزود : روابط ما و ايران درچارچوب دو انقلاب بوليواري و انقلاب اسلامي ايران است كه از يكي5 سال و از ديگري 25سال مي ‌گذرد و برارزشهاي مشترك اين دو انقلاب استوار است.

سفيرونزوئلا در تهران همچنين افزود: در خصوص مسئله توليد نفت هم ما و هم ايران مي دانيم كه داراي منابعي تجديد ناپذير
هستيم  كه از آن ملت‌ هايمان است، در اين چارچوب و عرصه‌ هاي ديگر ما براساس ايدئولوژي بوليواري عمل مي كنيم كه از افكار سيمون بوليوار منشا مي ‌گيرد و برمبناي آگاهي كشورها از حق وحقوقشان بر استفاده از منابع مختلف به كشور در راستاي سعادت و ميل به منافع ملت ‌ها تاكيد مي ‌نمايد. 

سفيرجمهوري بوليواري و نزوئلا درتهران با اشاره به اظهارات اخير هوگو چاوز رئيس جمهور اين كشور گفت : اخيرا رئيس جمهور فرمانده چاوز اظهار داشتند كه ما نيز تحقيقات براي فن‌آوري صلح‌ آميز هسته‌اي را آغاز كرده‌ايم؛ چرا كه اين حق انكارناپذير دولت‌ها و ملت‌هاست.

وي با اشاره به سفر هياتي  از ونزوئلا براي شركت در نمايشگاه صنعت تهران افزود: هيات نمايندگي  بلندپايه‌اي  از مديران ارشد ونزوئلا در براي  شركت در اين نمايشگاه در تهران هستند و مذاكراتي  را نيز براي سرمايه‌گذاري‌هايي با ايران انجام داده‌اند.

گايگوس در خصوص علل حمايت كشورش از جمهوري اسلامي ايران در اجلاس اخير شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: اساس اين حمايت بر مبناي اصول و ايده‌آل‌هاي انقلاب بوليواري استوار است اصولي كه بر اساس افكار سيمون بوليوار تشكيل شده‌اند و بر استقلال حاكميت ملي و استقلال تكنولوژيك كشورها مبتني هستند.

وي تصريح كرد : ما معتقديم كه حق جمهوري اسلامي ايران و ساير ملت‌ها براي استفاده از منابع ملي ‌شان جهت توسعه حق ملت‌ها غير قابل انكار است و هيچ گونه دخالت خارجي در اين چارچوب قابل قبول نيست.

سفير جمهوري بوليواري ونزوئلا در كشورمان ادامه داد: علت ديگر حمايت ما از ايران همسويي دولت و ملت ونزوئلا در اين خصوص بود كه در چنين شرايطي كه موضع ما موضعي بلامنازع بوده است تا آخر پاي آن خواهيم ايستاد.

گايگوس راميرز در پاسخ به  اين سوال كه آيا توافقي بين ايران و ونزوئلا براي همكاري‌هاي هسته‌اي  در آينده صورت گرفته است گفت :  تصميم در ارتباط با توافقي جديد براي انجام تحقيقات در راستاي توسعه‌ فن‌آوري صلح‌ آميز هسته‌ اي  به شخص رئيس جمهور باز مي گردد و در چارچوب روابط دو كشور قابل تعريف است.

وي  افزود : استراتژي ونزوئلا مبني بر مشاركت و توافق با ايران از تصميمات شخص رئيس جمهور چاوز منبعث  مي شود  و با توجه به اينكه ايشان با اتكا بر قدرت ملت تصميم مي‌گيرند اين موضوع نيز در حيطه‌ اختيارات ايشان قرار مي‌گيرد.

سفير جمهوري بوليواري ونزوئلا در تهران ادامه داد: ما معتقديم كه در چارچوب روابط بسيار خوب و عالي دو كشور چنانچه رئيس جمهور ما تصميمي براي همكاري با ايران اتخاذ نمايد اطميمنان داريم كه ايران از كشورهايي خواهد بود كه به صورت تنگاتنگ با ما همكاري خواهد كرد و دليلي ندارد كه در اين خصوص به صورت ديگري بينديشيم چرا كه روابط تهران- كاراكاس در اوج شكوفاييو در دوران خوبي  به سر مي‌برند.

گايگوس راميرز با اشاره به اينكه ونزوئلا تعهدات بسيار مهمي را در منطقه‌ آمريكا برعهده دارد گفت: ما تعهداتي بسيار بزرگ و مهم را در منطقه برعهده داريم كه تامين نفت آمريكا و اروپا از آن جمله است؛ ما قصد داريم به سياستمان در اين راستا يعني تامين نفت آمريكا كه در چارچوب روابط ما با ملت اين كشور قابل تفسير است ادامه دهيم.

وي با بيان اين كه ونزوئلا تامين كننده اصلي نفت ايالات متحده است اظهار داشت: از نمونه‌هاي اين نوع همكاري ما با ملت آمريكا در ارتباط با طوفان كاترينا كاملا مشهود بود؛ در اين خصوص هر چند كه ما قرباني سياست‌هاي خصمانه دولت آمريكا بوده و هستيم ولي با ملت اين كشور همبستگي داشته و بلافاصله به ارسال مواد سوختي و يك ميليون بشكه بنزين اهدايي به مناطق آسيب‌ ديده مبادرت نموديم.

گايگوس راميرز در پاسخ به اين سوال كه آيا با سر كار آمدن لولا در برزيل تحليل‌هاي مبني بر ايجاد مثلث ضد آمريكايي لولا، كاسترو و چاوز را قبول دارد يا خير ادامه داد: شايد بتوان اين ارزيابي را كه به چنين مثلثي منتهي مي‌شود يك تفكر امپرياليستي كه از جانب آن‌ها ترويج مي‌شود، دانست.

گايگوس راميرز ادامه داد: تشكيل اين بلوك و اتحادي جديد در آمريكاي لاتين باعث نگراني اقاي بوش شده است و از طريق رسانه‌هايش با القاء مسائلي چون مثلث مذكور قصد دارد رخدادهاي منطقه‌ ما را تحت‌الشعاع قرار دهد؛ به هر حال ما اميدواريم كه با همبستگي و احساس متقابل ساير كشورها با اين تحولات ديگران نيز از اين موضوع دفاع كنند.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا تهران و كاراكاس در دفاع از فعاليت‌هاي صلح‌ آميز هسته اي ‌شان به اتخاذ سياست‌هاي مشترك نفتي دست خواهند زد يا خير؟ اظهار داشت: با توجه به الهامي كه ما از تفكر انقلابي بوليوار گرفته‌ايم و براي احقاق حق استقلال حاكميت ملت‌ها بر منافعشان و چنانچه شرايط ايجاب نمايد مطمئنا براي حمايت از ايران رايي قاطع صادر خواهيم كرد.

وي افزود: هر چند كه من كارشناس مسائل نفتي نيستم ولي مي‌توانم بگويم كه بيش از آنكه سازمان‌هايي چون اوپك مسوول افزايش قيمت نفت باشند قدرت‌هاي بزرگ با اقداماتشان كه سعي دارند ديگران را از ايجاد منابع جايگزين انرژي محروم نمايند موجبات اين موضوع را فراهم آورده‌اند، ولي ما در هر شرايطي حاضريم با اتكا به سياست‌هاي منطقي‌مان ضمن مصرف بهينه از نفت از آن در راستاي منافعمان استفاده نماييم.

گايگوس راميرز يكي ديگر از دلايل افزايش قيمت نفت را سياست‌هاي جنگ‌ طلبانه جورج بوش درهمسايگي ايران  توصيف كرد .

وي در ارتباط با واكنش كشورمان به حمايت ونزوئلا از ايران در شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: ضرب‌المثلي وجود دارد كه مي‌گويد دوست واقعي تو در شرايط دشوار مشخص مي‌شود و ونزوئلا نشان داد كه بدون هيچ چشمداشتي با ايران دوست است و به اين كشور احترام مي‌گذارد.

گايگوس راميرز در خصوص موضع خصمانه ايالات متحده با كشورش گفت: بايد تاكيد نمايم كه ايالات متحده مشكلي با ما ندارد و اين دولت آقاي بوش است كه مسائلي را ايجاد كرده است اين دولت رئيس جمهور چاوز را نمي‌بخشد چرا كه در10 انتخابات پياپي رقبايش را كه توسط بوش حمايت شده بودند شكست داد. بوش و همكارانش رئيس جمهور ما را به واسطه‌ تلاش‌هايش براي اعمال قيمت عادلانه نفت براي كشورهاي نفتي نمي‌بخشند اين سياست بوش است كه نمي‌تواند همبستگي ونزوئلا با ملت‌ها و دولت هاي محروم دنيا را قبول نمايد.