برخي از جانبازان ويلچرهاي خود را براي تامين زندگي مي‌فروشند و در سال جاري نيز ما اطلاعي از برنامه‌هاي هفته جانباز پيدا نكرديم و ممكن است در سال آينده براي احترام به مقام جانبازان تنها به يك دقيقه سكوت اكتفا كنند.

گروه دفاع مقدس خبرگزاري "مهر" : معضلات و مشكلات ايثارگران حرف تازه‌اي نيست . مسئله‌اي است كه بارها و بارها درباره آن شنيده ايم و خوانده ايم . ولي ظاهرا گوش‌هايي كه بشنوند و مديراني كه اگر شنيدند ، عمل كنند ، يافت نمي‌شود . اخبار ، گزارشات و مقالات مختلفي پيرامون اين موضوع ، در گوشه و كنار و رسانه‌هاي مختلف تا كنون منتشر شده است . خبرگزاري مهر در كنار سلسله گزارش‌هاي مربوط به وضعيت اسفبار ايثارگران ، در مجموعه اخباري تحت عنوان « معضلات و مشكلات ايثارگران در آيينه رسانه‌ها » اقدام به انتشار مطالبي كرده است كه تا كنون بصورت جسته و گريخته و گاه مقطعي در رسانه‌هاي مختلف مطرح شده وليكن همچنان بي‌پاسخ مانده است . يا بهتر است بگوييم هنوز معضل مانده است . چرا كه كم نيستند مطالبي كه هميشه از سوي روابط عمومي‌ها پاسخ گرفته‌اند ، اگر نگوييم توجيه شده اند . به هر حال كنار هم قرار گرفتن و تمركز مطالبي كه طي ماه‌ها بصورت پراكنده در مورد يك موضوع خاص منتشر شده‌اند ممكن است بر تأثيرگذاري آنها بيافزايد.

ششم مهرماه تعدادي از نمايندگان مجلس بازديدي داشتند از آسايشگاه جانبازان ثارالله كه گزارش آن در رسانه‌هاي مختلف با نگاه‌هاي متفاوت منتشر شد . گزارش‌هايي كه هريك بخشي را پررنگ و بخش ديگري را كم‌رنگ ديده بودند . ولي وجه اشتراك همه آنها گلايه‌هاي دردمندانه جانبازاني بود كه از مشكلات خود سخن گفته بودند . اينك در ادامه مجموعه اخبار «معضلات و مشكلات ايثارگران در آيينه رسانه‌ها» گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران از اين ديدار منتشر مي‌شود :

جانبازان آسايشگاه ثارا... ويژه جانبازان قطع نخاعي عصر چهارشنبه در آخرين روز از هفته دفاع مقدس در ديدار با سيد علي رياض، لاله افتخاري، سيد محسن يحيوي و الياس نادران نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مسايل و مشكلات خود را بيان كردند.

علي محمدي جانباز قطع نخاعي از ناحيه گردن در سال 1361در منطقه شلمچه در حالي كه بر روي ويلچر برانكاردي حضور داشت، در ارتباط با مسايل و مشكلات جانبازان گفت : جانبازان نيازمند حل مشكلات به صورت اساسي و نه علي الحساب هستند.

وي با اشاره به اين حديث كه "حكومت به كفر مي‌ماند و به ظلم نمي‌ماند"، افزود : ما در كشور براي رسيدگي به مشكلات جانبازان يك برنامه بلند مدت ، ثابت و اساسي نداشته‌ايم و هر كسي آمده براي مدتي كارهايي انجام داده كه هيچ كسي هم راضي نشده است .

محمدي جانباز قطع نخاعي با طرح اين سوال كه فلسفه وجودي آسايشگاه بدون امكانات چيست ؟ گفت : قطع نخاعي جانبازي است كه نمي‌تواند خود را كنترل كند و اكنون چند نفر از جانبازان با چنين وضعي در كنار هم نگهداري مي شوند.

اين جانباز با اشاره به اين كه آسايشگاه محل راحتي روح و روان است ، افزود: فيزيك جانبازان قطع نخاعي مختلف بوده و برخي از آنان نيازمند محيطي سرد و برخي ديگر محيط گرم هستند علاوه بر اين آنان از سلايق گوناگون نيز برخوردارند كه نگهداري چند تن از آنان در كنار هم رضايت بخش نيست .

به گفته وي ، در حال حاضر بيمارستانهاي از رده خارج به جانبازان خدمات ارايه مي‌كنند و امكان استفاده آنان از بيمارستانهاي مجهز وجود ندارد و يكي از راه‌هاي حل اين موضوع نيز ايجاد مركز مجهزي براي جانبازان متناسب با نيازهاي پزشكي آنان است.

محمدي افزود: خادمان جانبازان قطع نخاعي نيز حقوقي كافي ندارند و برخي از آنان از ناچاري به اين شغل روي آورده‌اند و در صورتي كه حقوق آنان از 140هزار تومان بيشتر شود مي‌توانند انگيزه بيشتري براي خدمت داشته باشند.

اين جانباز با اشاره به اين كه جانبازان نيازمند حداقل سالي سه نوبت سفر هستند ، گفت : آيا اين صحيح است كه افراد خير جانبازان را به مسافرت ببرند؟

فتاح حاتمي جانباز قطع نخاعي از ناحيه كمر در عمليات كربلاي يك در سال 1365در منطقه مهران كه دو گلوله در كمر وي همچنان وجود دارد نيز گفت : به علت قطع نخاع در حال حاضر مشكلاتي در كليه ، مثانه ، قوس كمر دارم و برخي اوقات نيز دچار تب و لرز مي‌شوم .

وي با اشاره به تحرك كم و دارا بودن مشكل چربي خون افزود: لازم است تا جانبازان در بهترين بيمارستانها مداوا شوند و براي برطرف شدن برخي كارهاي درماني به آسايشگاه مي‌آيم.

حاتمي كه در سال 1371ازدواج كرده و فرزندي ندارد ، گفت : اكنون در يك خانه كلنگي در كرج زندگي مي‌كنم كه در مسير راه آهن قرار دارد و در منزل نيز فاقد دستشويي، حمام و سرويس بهداشتي متناسب با وضع جسماني خود هستم .

وي با اشاره به اين كه همسر بنده به خاطر مشكلات متعدد دچار بيماري شده است ، افزود : بيشتر درآمدهاي بنده به علت مشكل جسماني صرف هزينه اياب و ذهاب ، پرستار و راننده مي‌شود و با توجه به وجود قسط از حقوق ماهانه ما رقم چنداني براي زندگي باقي نمي‌ماند.

اين جانباز با بيان اين كه آسايشگاه ثارا... سر و سامان ندارد، گفت:تا پيش از اقدام احمدي نژاد در زمان شهردار بودن،اين آسايشگاه داراي مشكلات زياد بود كه برخي از آنها با صرف 400ميليون تومان هزينه برطرف شده است.

كيوان رهبران جانباز قطع دو پا نيز باانتقاد از مسوولان بنياد جانبازان براي ارايه اندام مصنوعي،گفت : رسيدگي به امور و مشكلات جانبازان عزم ملي مي خواهد و چرا مسوولان اجازه نمي‌دهند ما مشكلات خود را بيان كنيم تا چنين عزمي ايجاد شود.

وي با بيان اين كه از آمدن خبرنگار به آسايشگاه جلوگيري مي‌كنند، گفت: همه چيز بايد در اين كشور ايزو كسب كند، ولي رسيدگي به مشكلات جانبازان نيازمند هيچ استانداردي نيست .

اين جانباز افزود: براي ديدار با مسوولان عالي رتبه كشور شماري از جانبازان نورچشمي را مي‌برند و تا ساعت 12روز چهارشنبه ما از آمدن هيات مجلس شوراي اسلامي به آسايشگاه ثارا... مطلع نبوديم و علت آن نيز روشن است.

رهبران جانباز جنگ تحميلي بااشاره به اين كه همه از ضعف‌ها اطلاع دارند ولي بايد ديد كه براي برطرف كردن آنها چه كار كرده‌اند ، گفت : آسانسور جانبازان قطع نخاعي خراب مي‌شود معلوم نيست بايد چه كسي آن را درست كند و الان مدتهاست كه لباسشويي آسايشگاه خراب است .

به گفته وي،وضع جانبازان اعصاب و روان در بين جانبازان بسيار بدتر است و همسر برخي از آنان در حال حاضر در خانه‌هاي مردم رختشويي مي‌كنند تا زندگي آنها تامين شود.

رهبران افزود: برخي از جانبازان ويلچرهاي خود را براي تامين زندگي مي فروشند و در سال جاري نيز ما اطلاعي از برنامه‌هاي هفته جانباز پيدا نكرديم و ممكن است در سال آينده براي احترام به مقام جانبازان تنها به يك دقيقه سكوت اكتفا كنند.

اكبر آبياري جانباز قطع نخاع در ماووت عراق در سال 1366با 40سال سن كه در بيست سالگي جانباز شده است ، گفت : بنده داراي تركش در مغز هستم و علاوه بر اين شيميايي نيز مي‌باشم، ولي هيچ كس حاضر نيست هزينه درمان ما را تامين كند.

وي با اشاره به مشكلات مجراي ادرار و مثانه به علت قطع نخاع افزود : بنده خانه خود را فروخته و براي مداوا به انگليس رفتم ولي پزشكان مداوا را منوط به بيش از 5ماه درمان مداوم با 20تا30هزار پوند هزينه اعلام كردند.

آبياري جانباز قطع نخاع گفت: در زمان سفر به انگليس در هواپيما يك شخص خارجي با بنده آشنا شد و پس از اطلاع از مشكل مالي براي مداوا اقدام به جمع آوري پول و ارسال آن براي بنده كرد.

به گفته وي ، مسوولان بايد پيگير درمان جانبازان باشند و در دنيا براي رسيدگي به امور معلولان ناشي از تصادفات كارهايي انجام شده است،در حالي كه ما براي دفاع از ناموس و كشور قدم برداشتيم و جانباز شديم .

آبياري جانباز قطع نخاع با 75درصد جانبازي سخنان خود را با اين جمله به پايان رساند كه " ما از مرگ واهمه نداريم، ولي حق ما اين نبود." جعفرپور معاون بنياد ايثارگران نيز در ديدار سيدعلي رياض، لاله افتخاري ، سيدمحسن يحيوي و الياس نادران نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ارتباط با مسايل و مشكلات جانبازان قطع نخاعي گفت: در حال حاضر داراي دو هزار جانباز قطع نخاعي هستيم كه به 250نفر از آنان به طور ثابت و نيمه وقت در چهار مركز امام (ره) ، شهيد بهشتي ، ثارا... و بقيه ا... خدمات ارايه مي‌شود.

وي افزود: هنوز در كشور جايگاه مشخصي براي عزيزان قطع نخاعي مشخص نشده است و بنياد در صدد ايجاد جايگاه توانبخشي براي رسيدگي بهتر به مشكلات اين عزيزان است .