به گزارش خبرنگار مهر، مجید یاراحمدی ظهر سه شنبه در اولین نشست روسای پارک های علم و فناوری و مدیران مراکز رشد کشور لرستان را یکی از کهن ترین سرزمین های هنر و فناوری ایران و جهان دانست و اظهار داشت: بیش از چهار هزار سال پیش اولین تکنولوژی تولید مفرغ از سرزمین لرستان به دنیا معرفی شد.
وی با بیان اینکه در موزه لوور فرانسه یکی از سه تالاری که مربوط به ایران بوده متعلق به لرستان است عنوان کرد: لرستان سرزمینی است که افتخارات و دستاوردهای بزرگی برای میهن اسلامی به ارمغان آورده است اما از آن جایگاهی که لایق این استان است برخوردار نبوده و فاصله زیادی دارد.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان به ماموریت های پارک علم و فناوری استان لرستان اشاره کرد و بیان داشت: توانمند سازی نیروهای انسانی، حمایت از شرکت های نوپا، حمایت از واحدهای آرندی، ایجاد زیرساخت و امور بین الملل از جمله ماموریت های خلاصه شده این پارک هستند.
یاراحمدی تصریح کرد: استراتژی پارک علم و فناوری استان لرستان شناخت ذی نفعان و طراحی زنجیره غنی شده ذی نفعان، شبکه سازی با رویکرد رصد فناوری، رصد منابع و توسعه و توانمندسازی زیرساخت ها با رویکرد بین المللی است.
برگزاری 21 دوره آموزشی برای شرکت های نوآور و کارکنان پارک لرستان
وی به برخی از اقدامات پارک علم و فناوری استان لرستان اشاره کرد و اظهار داشت: 21 دوره آموزشی با دو هزار و 551 ساعت برای شرکت های نوآور و کارکنان پارک لرستان برگزار و آیین نامه ها و بانک های اطلاعاتی در این پارک تشکیل شده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان افزود: برنامه هایی برای بازدید پرسنل پارک علم و فناوری لرستان از شهرک های علمی تحقیقاتی در نظر گرفته شد و استفاده از امکانات رفاهی برای کارکنان این مجموعه فراهم شده است.
یاراحمدی میزان حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری لرستان را دو میلیارد و 200 میلیون تومان برشمرد و بیان داشت: با وجود اینکه کمتر از سه سال از عمر پارک علم و فناوری لرستان می گذرد تا کنون بیش از 70 شرکت دانش بنیان را تحت حمایت خود قرار داده ایم.
وی اضافه کرد: تا کنون بیش از 22 دوره آموزشی برای شرکت های دانش بنیان لرستان برگزار شده و در بخش تحقیقات نیز پارک لرستان گام های موثری را برداشته و در سطح استان لرستان اطلاع رسانی مناسبی صورت گرفته است.
شرکت های دانش بنیان لرستان تا کنون 80 قرارداد را منعقد کرده اند
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان لرستان تا کنون 80 قرارداد را منعقد کرده اند گفت: صاحب ایده یکی از این قرارداد ها روزانه دو میلیون تومان از تجاری سازی ایده خود به دست می آورد که این فناوری ایجاد شده در انتقال آب کاکارضا به خرم آباد تاثیر مثبتی داشته است.
یاراحمدی اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان لرستان در بخش تولید تکنولوژی های سطح بالا مانند داروهای ضد سرطان، انسولین بلند اثر و داروهای گیاهی دستاوردهای موفقی داشته است بطوریکه بیش از 65 جایزه و برتری ویژه را شرکت های دانش بنیان لرستان در این زمینه کسب کرده اند.
وی از حضور مثبت پارک علم و فناوری استان لرستان در بیش از 25 نمایشگاه ملی و بین المللی ابراز رضایت کرد و بیان داشت: پارک لرستان در نمایشگاه راه و شهرسازی به عنوان غرفه برتر شناخته شد و همچنین در بخش گیاهان دارویی در جشنواره های خوارزمی و رازی امتیازات خوبی را کسب کرده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان به فعالیت های این پارک در سطح بین الملل اشاره کرد و افزود: ما سال 93 را سال کیفی سازی و انجام فعالیت های بین المللی توسط پارک لرستان نامگذاری کرده ایم که در این زمینه با کشورهایی نظیر ترکیه، ترکمنستان، کردستان عراق و ... ارتباطات خوبی برقرار کرده ایم و اخیرا یکی از تفاهم نامه های ما منجر به عقد قرارداد برای تولید یک محصول مشترک شد.
دو مرکز رشد مشترک در لرستان افتتاح خواهد شد
یاراحمدی تعامل سایر دستگاه ها را با پارک علم و فناوری استان لرستان مثبت ارزیابی کرد و عنوان کرد: ما در پارک لرستان شرکت های دانش بنیان لرستان را با صنایع مرتبط کرده بطوریکه برخی از این شرکت ها در زمینه تولید ادوات کشاورزی با یکی از شرکتهای استان مرکزی همکاری می کنند.
وی گفت: این نشست اولین نشست مشترک روسای پارک علم و فناوری با مراکز رشد وزارت بهداشت و وزارت علوم است که به میمنت آن دو مرکز رشد مشترک پارک علم و فناوری لرستان با دانشگاه های علوم پزشکی خرم آباد و تجهیزات پزشکی در بروجرد افتتاح خواهد شد و فصل جدیدی از ارتباطات پارک لرستان و دانشگاه علوم پزشکی آغاز خوهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان یادآور شد: دانشگاه لرستان به عنوان مهد پارک علم و فناوری استان لرستان تعاملات سازنده ای را با پارک لرستان دارد بطوریکه فعالیت عمرانی پارک لرستان در زمینی پنج هزار متری متعلق به دانشگاه لرستان آغاز شده است.
یاراحمدی به دیگر اقدامات پارک علم و فناوری استان لرستان اشاره کرد و افزود: راه اندازی دفتر نمایندگی گیاهان دارویی در پارک لرستان یکی دیگر از اقدامات ما بوده است و یکی از شرکت های دانش بنیان پارک لرستان بعنوان یکی از پایه های سند چشم انداز گیاهان دارویی کشور محسوب می شود.
وی اضافه کرد: ما معتقد هستیم که پارک علم و فناوری استان لرستان می تواند صاحب برند در زمینه کانی های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و اکوتوریسم باشد.