به گزارش خبرنگار مهر، ماریا موسوی بعد از ظهر پنج شنبه در جلسه کارگروه بانوان و خانواده استانداری تصریح کرد: نرخ بی سوادی زنان در کشور 18.9 درصد است و این در حالی است که در بین بانوان اردبیلی این نرخ 25.44 درصد است.
وی تاکید کرد: برخلاف اعلام این موضوع که بی سوادی ریشه کن شده است نرخ بی سوادی در بین بانوان استان قابل ملاحظه است و نیازمند بررسی کارشناسی است.
موسوی در ادامه در تشریح آسیب های اجتماعی زنان به موضوع سلامت روان اشاره کرد و گفت: در چهار ماهه نخست امسال استان اردبیل رتبه هشت کشوری در خودکشی را داشته است.
مشاور استاندار در امور بانوان تصریح کرد: از 655 اقدام خودکشی مردان و زنان در این استان 26 مورد منجر به فوت شده است.
وی با تاکید به نگرانی از وضعیت زنان در معرض آسیب و آسیب دیده اضافه کرد: در خانه سلامت اردبیل رتبه 26 و در بازپروری اعتیاد رتبه 12 را دارد.
به گفته موسوی در حالت کلی حمایت از زنان آسیب دیده اردبیل در پله 15 کشوری ایستاده است.
وی با بیان اینکه امید به زندگی در بین زنان ایرانی دو سال کمتر از میانگین کشوری است، اضافه کرد: امید به زندگی در بین زنان شهری 72 سال است.
مشاور استاندار در امور بانوان وضعیت طلاق و خودکشی در استان را نیازمند آسیب شناسی عنوان کرد و بیان داشت: در طلاق رتبه 11 کشوری را داریم و در سال های اخیر در کنار افزایش سن ازدواج افزایش ازدواج های زیر 15 سال را نیز شاهدبودیم.
وی با تاکید به عواقب و آسیب های این نوع از ازدواج ها اضافه کرد: در آینده نزدیک و یکی دو سال آینده تبعات آسیب ازدواج های دختران زیر 15 سال در جامعه مشاهده خواهد شد.
به گفته موسوی رقم این ازدواج ها در کشور شامل 15 درصد کل ازدواج ها است و در استان شامل 9 درصد از کل ازدواج ها.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استاندار در ادامه صحبت های خود از افزایش تعداد زنان زندانی در استان خبر داد و گفت: به نسبت سال گذشته تعداد زنان زندانی با 37 درصد رشد همراه است.
وی وضعیت آماری زنان سرپرست خانوار در استان را نیز مطلوب ندانست و تاکید کرد: در این خصوص رتبه 21 کشوری را داریم.
موسوی کمبود سرانه ورزشی را از دیگر مشکلات بانوان اردبیلی دانست و گفت: فقط سه درصد از فضاهای ورزشی به بانوان اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه سلامت جسمی بعد از بیماری قلبی عروقی سرطان عامل دوم مرگ و میر زنان اردبیلی محسوب می شود، تاکید کرد: احداث بیمارستان تخصصی زنان و مرکز تحقیقات سرطان شناسی در استان ضرورت ویژه دارد.
مشاور استاندار در امور بانوان وضعیت اشتغال زنان اردبیلی را مثبت ندانست و از تبعیض برخی ادارات در مقطع استخدام ابراز گله مندی کرد.
موسوی نبود امکانات رفاهی، ورزشی، اشتغال و ... را از عوامل آسیب های اجتماعی حوزه زنان اردبیلی دانست و افزود: علاوه بر ضرورت تامین امکان لازم است اعتبارات پژوهشی لازم برای انجام پژوهش ها در نظر گرفته شود.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری به ساختمان نیمه کاره پارک فعلی بانوان اشاره کرد و افزود: قرار است در پی تصویب شورای شهر این طرح به اتمام برسد.
موسوی در ادامه با اشاره به وضعیت صندوق های خرد روستایی با بیان اینکه اردبیل فقط 1.3 درصد از صندوق های کشور را در اختیار دارد خواستار فعال سازی صندوق ها شد.
مشاور استاندار در امور بانوان اولویت برنامه های کاری خود تا پایان سال را راه اندازی شرکت سرمایه گذاری ویژه بانوان و ایجاد نمایشگاه صنایع دستی و توانمندی بانوان عنوان کرد و افزود: در عین حال ایجاد بازارچه مشترک با کشور جمهوری آذربایجان برای عرضه محصولات بانوان در دست بررسی است.