به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی ربانی در آستانه برپایی بیست و ششمین همایش بین المللی بیماریهای کودکان، افزود: تغییر فرهنگ غذایی از غذاهای سنتی به سمت غذاهای آماده به ویژه فست فودها و بی تحرکی از عمده دلایل چاقی در میان کودکان است که این امر سلامت آنان را مورد تهدید قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه چاقی به دو دسته چاقی خفیف و شدید تقسیم می شود، تصریح کرد: چاقی خیلی شدید سبب بلوغ دیررس و چاقی خفیف باعث پایین آمدن سن بلوغ می شود که هر دو پیامدهای منفی زیادی را در کودکان به دنبال دارد.
به گفته ربانی، هم اینک در شهرهای بزرگ به ویژه در تهران با معضل چاقی خفیف و بلوغ زودرس مواجه هستیم که در صورت بی توجهی به این پدیده و ادامه سبک فعلی زندگی با چاقی شدید کودکان روبرو خواهیم شد.
وی افزود: طی یک پژوهش انجام شده در کشور، دختران در سنین بلوغ 14 درصد چاق تر می شوند این در حالی است که بر اساس استانداردهای پزشکی در دوران بلوغ فرد نمی بایست، دچار افزایش وزن شود.
ربانی خاطر نشان ساخت: با توجه به اهمیت این موضوع، روز اول بیست و ششمین همایش بین المللی کودکان به چاقی در کودکان اختصاص یافته که در آن علاوه بر متخصصان داخل کشور، میهمانانی از کشورهای امریکا، کانادا، آلمان، سوئیس، فرانسه، هلند، اسپانیا، آفریقای جنوبی و قطر نیز حضور دارند.
وی گفت: همچنین با توجه به شیوع بیماریهای متابولیک در کشور به دلیل ازدواجهای خویشاوندی از قبیل PKU، "فنیل کتونوری" و بیماریهای ذخیره ای، یکی از محورهای همایش امسال به این موضوع اختصاص یافته است که در آن روشهای درمانی این بیماری به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
ربانی با ابراز خرسندی از افزوده شدن واکسن "هموفیلوس" به طرح کشوری واکسیناسیون یادآور شد: از آنجا که این طرح از سوی وزارت بهداشت با هدف پوشش کامل تر واکسیناسیون کشوری و کاهش بیماریها صورت گرفته در این همایش، طرح جامع واکسیناسیون کشوری نیز به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
بیست و ششمین همایش بین المللی بیماریهای کودکان و دوازدهمین همایش ملی پرستاری کودکان، طی روزهای 24 تا 28 مهرماه امسال در مرکز طبی کودکان برگزار می شود که در آن دستاوردهای جدیدی در زمینه های اطفال، غدد، ایمونولوژی، گوارش و قلب ارایه خواهد شد.