حسین قناعت کارگردان فیلم «دزد و پری» متعقد است برای جذب مخاطب امروز سینمای کودک نباید به سمت نوستالژی رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قناعت کارگردان سینما با فیلم سینمایی «دزد و پری» در بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان حضور دارد. فیلم او در این جشنواره مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته و در صدر آرای مردمی قرار دارد.

این کارگردان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فیلمنامه های زیادی برای تولید در ژانر کودک و نوجوان در دست دارد، گفت: بخشی از فیلمنامه های من با مدیوم های تلویزیونی و بخشی دیگر با مدیوم های سینمایی هماهنگ است. «دزد و پری» فیلمنامه ای بود که با معیارهای سینمایی نوشته شده بود. من سال گذشته را برای ساخت به بنیاد سینمایی فارابی ارائه دادم که خوشبختانه از سوی این نهاد مورد استقبال قرار گرفت.

وی ادامه داد: «دزد و پری» یک فیلم 90 دقیقه ای پر حرکت و پر سرعت است که می تواند برای نسل امروز بچه ها با سن 6 تا 7 سال جذاب باشد. من در این فیلم سعی کردم با استفاده از المان های مختلف به بچه های امروز نزدیک تر شوم. خوشبختانه بعد از نمایش فیلم در جشنواره و استقبال مخاطبان به این نتیجه رسیدم که فیلم خوب ساخته شده است.

قناعت بیان کرد: سرعت، آموزش، استفاده از تکنولوژی امروز و جذابیت های تعقیب و گریز از جمله المان هایی بود که در این فیلم گنجاندم تا برای مخاطب امروز جذاب باشد. من تمام تلاش خود را کردم تا در این فیلم به بچه ها یاد دادم که نترسند، به هم اعتماد کنند و بدانند که با اتحاد می توانند هر کاری را انجام دهند که خوشبختانه مخاطب ارتباط خوبی با فیلم برقرار کرد.

وی با اشاره به اینکه برای من بهترین جایزه نظر مساعد مخاطبان این فیلم است، بیان کرد: سینمای کودک جزو علاقه های من است و ژانری است که اگر امکان ساخت آن فراهم شود هرگز سراغ ژانر دیگری نمی روم.

این کارگردان سینما با اشاره به اینکه بحث اکران یکی از مهمترین مشکلات سینمای کودک و نوجوان است، گفت: سینما چرخه ای دارد که از نگارش فیلمنامه، ساخت، حضور در جشنواره ها و اکران که همان ارتباط با مخاطب است، تشکیل شده است. اما متاسفانه این چرخه از وسط قطع شده چراکه ما در زمینه سینمای کودک و نوجوان اکران مناسبی نداریم. این مشکل باعث شده تا کارگردانان کمتر تمایل به ساخت فیلم در این حوزه داشته باشند.

قناعت در ادامه سخنان گفت: برای اینکه بتوان مخاطب کودک و نوجوان را به سینما جذب کرد باید برای جذابیت فیلم ها المان های مناسبی را در نظر بگیریم. من در فیلم «دزد و پری» تمام تلاش خود را کردم تا مخاطب کودک و نوجوان از دیدن فیلم لذت ببرد و بزرگسالان هم از دیدن آن خسته نشوند. علاوه بر استفاده از موارد آموزشی سعی کردم فضای شادی را با آوازهای مختلف در فیلم فراهم کنم.

وی با اشاره به انتخاب بازیگران فیلم سینمایی «دزد و پری» گفت: تمام تلاش خود را کردم تا بازیگران مناسبی را برای نقش‌های نوشته شده، انتخاب کنم. به عنوان مثال برای نقش سرهنگ بازنشسته فیلم از بهزاد فراهانی دعوت کردم تا در این فیلم حضور داشته باشد. همچنین برای نقش مربیان مهد کودک از بهنوش بختیاری و رابعه اسکویی استفاده کردم. یکی دیگر از مسائلی که برای انتخاب بازیگران مورد توجه بود انتخاب نقش دزد در فیلم است. معمولا دزدهای فیلم های کودک و نوجوان نباید چهره های خشنی داشته باشند، به همین دلیل از رامین ناصر نصیر استفاده کردم. بازیگران کودک این فیلم نیز که یاس معتضدی و محمدرضا شیرخانلو به خوبی توانستند نقش های خود را بازی کنند.

کارگردان فیلم «زخم شانه حوا» در پاسخ به این سوال که استفاده از امکانات و تکنولوژی روز از جمله موبایل و وایبر توسط بچه ها تا چه اندازه می تواند برای کودکانی در این سن مفید باشد، توضیح داد: بچه های امروز به خوبی بلد هستند که چگونه از امکانات روز استفاده کنند، البته من شخصا موافق این نیستم که بچه هایی در سن 6 یا 7 سال موبایل شخصی داشته باشند. اگر هم کودکان در این فیلم موبایل در دست دارند، درست زمانی است که یکی از شخصیت های بزرگسال فیلم گوشی تلفن خود را جا گذاشته است. ما نمی توانیم تکنولوژی روز را در فیلم های خود حذف کنیم، بلکه باید یاد دهیم چگونه می توان به درستی از آن استفاده کرد.

قناعت با اشاره به اینکه نباید نگاه منفی به همه تکنولوژی های خوبی که از غرب می آیند داشته باشیم، گفت: بعد از ساخت فیلم «ماجراهای اینترنتی» درست در زمانی که استفاده از کامپیوتر در جامعه ما در حال شکل گیری بود، این فیلم با عدم حمایت یکی از نهادها در هنگام اکران مواجه شد و دلیل آنها این بود که در این فیلم نشان داده شده که چگونه می‌توان از کامپیوتر استفاده کرد و کاربران کامپیوتری را به تصویر می کشیم. این در حالی است که امروز سیستم اداری و بانکی در همه نقاط کشور به صورت کامپیوتری است.

کارگردان فیلم «من و نگین» وضعیت اکران را یکی از مهمترین مشکلات سینمای کودک دانست و یادآور شد: متاسفانه امروز اگر جشنواره فیلم کودک و نوجوان برگزار نشود نسل جدید فیلم کودک را فراموش می کند. ما باید تمام تلاش خود را بکنیم تا به سینمای کودک نگاه امروزی داشته باشیم تا بتوانیم با مخاطب‌مان ارتباط برقرار کنیم. نسل امروز ما نسل عجیبی است و بسیار باهوش تر و با سوادتر از نسل های قبلی است. حجم اطلاعاتی که از طریق فیلم های روز جهان، موبایل، ارتباطات اینترنتی و شبکه های اجتماعی به این نسل می رسد سبب شده تا بچه های متفاوتی داشته باشیم. به همین دلیل برای اکران خوب و برای مخاطب امروز نباید به سمت نوستالژی در سینمای کودک رفت و باید با بچه ها به زبان امروز صحبت کرد.

قناعت در پایان گفت: سینمای کودک متعلق به کودک است و باید سعی کنیم، فیلمی بسازیم که این گروه از مخاطبان از آن خوششان بیاید.