نشست رابطه موسیقی و معماری و تاکید بر معماری اصفهان و گوشه های موسیقی متناسب با آن با حضور استاد عبدالمجید کیانی و جمعی از هنرمندان، پژوهشگران و علاقمندان این هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید کیانی نوازنده و پژوهشگر موسیقی در خصوص برگزاری این نشست تخصصی گفت: ایجاد چنینی فرصت هایی موجب می شود تا ظرفیت های فرهنگ و هنر ایرانی بیش از پیش شناخته شود و در این راه بررسی نسبت میان موسیقی ومعماری جذابیت های ویژه ای در خود دارد که با مطالعه و گفتگو امکان شناخت بیشتر آنها فراهم می آید.

وی در ادامه در رابطه با اهمیت جایگاه موسیقی در فرهنگ ایران افزود: اهمیت این هنر ایرانی تنها به مرزهای کشور محدود نمانده  و امروز برای آن در سطح دنیا اعتبار ویژه ای قائل هستند. امروزه به اعتبار همین موقعیت ممتاز ردیفها و سبک های موسیقی در یونسکو ثبت شده و مورد توجه قرار دارند.

کیانی در ارتباط با نسبت میان هنر موسیقی و معماری و تاثیرات متقابل آنها نیز بیان کرد: در معماری بیان به کمک ماده و مصالح صورت می گیرد و در موسیقی بیان به کمک نغمه های صورت می پذیرد. چنانچه بخاهیم ایندوهنر را با هم مقایسه کنیم؛ پیدمان نغمه های در موسیقی مشابه سازه ها در معماری است.

این پیشکسوت موسیقی در ادامه گفت: اساس معماری وموسیقی بر ریاضیات و هنر پایهگذاری شده است. در گذشته معماری و موسیقی جزو فنون و صنعت بودند و اخلاق در همه این هنرها حرف اول را می زند. تکرار الگوها موجب می شود بنا زنده باشد. وقتی در این میان وقتی می توانیم بنا یا موسیقی را زنده نگهداریم که از خود محوری عاری باشیم. معماران قدیم عشق به حقیقت را سرلوحه خود قرار دادند. این پیشکسوتان را باید سرمشق قرار بدهیم و فکر کنیم تا بتوانیم این راه زیبا را ادامه دهیم.

این پژوهشگر موسیقی در ادامه به بررسی رابطه هنر موسیقی و معماری پرداخت و با ارائه نمونه های تصویری به تطبیق میان برخی گوشه های موسیقی سنتی ایران و معماری سنتی اصفهان پرداخت.

در این برنامه همچنین عبدالمجید شریف زاده مدیر کل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی گفت: وظیفه ما بود که بحث هنرهای سنتی در سازمان را به صورت جدی تر و علمی تر برنامه ریزی کنیم و یکی از برنامه های اصلی برای فعالیتهایی از این دست، برگزاری نشستهایی تخصصی در حوزه هنرهای سنتی است . 

شریف زاده افزود: در ماه جاری 4 نشست تخصصی در حوزه موسیقی خواهیم داشت و از محضر 3 استاد دیگر تا پایان مهر ماه در نشستهای تخصصی استفاده خواهیم کرد و برنامه ریزی های صورت گرفته در راستای استمرار این برنامه ها در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی است.

این مجموعه نشست های علمی موسیقی به همت دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی در چهار هفته متوالی برگزار و موضوعاتی چون رابطه موسیقی و معماری، خوانش هایی نو از متون کهن موسیقی، آرایه در موسیقی دستگاهی و موسیقی از نگاه مولانا توسط پژوهشگران و اساتید موسیقی وهنرهای سنتی کشور مطرح و در خصوص آنها بحث وتبادل نظر صورت می گیرد و شرکت در آنها برای عموم علاقمندان آزاد خواهد بود.