به گزارش خبرنگار مهر، محسن پور سید آقایی ظهر دوشنبه در بازدید از خط ریلی شمال افزود: ساخت اين پروژه در صورت تامين اعتبار از طريق فاينانس و توافق با طرف چيني آغاز مي شود در غير اين صورت نياز به تعويض پيمانكار دارد.
وي طول مسير جديد مشهد – گرگان را 600 كيلومتر اعلام كرد و افزود: به دليل كوهستاني بودن مسير و در صورت تامين منابع مالي آن از طريق فاينانس، ساخت اين پروژه حدود پنج سال به طول مي انجامد و در غير اينصورت و با تامين اعتبار آن از طريق منابع دولتي، احداث پروژه طولاني تر خواهد شد.
پورسيد آقايي اعلام كرد: به دليل وجود برخي كمبودهاي فني، راه آهن گرگان – اينچه برون تا 20 روز آينده تكميل نهايي مي شود.به گفته وي، تكميل برخي از زيربناهاي آن نظير پل هاي مسير، ساماندهي روگذر و تقاطع ها و پخش بالاست پروژه را به نقطه اي مي رساند كه از نظر فني كامل تر خواهد شد.
مديرعامل راه آهن جمهوري اسلامي ايران گفت : پيش بيني می شود با افتتاح خط آهن گرگان اینچه برون که در آینده نزدیک انجام خواهد شد سالیانه جابه جايي سه ميليون تن بار از طریق این خط آهن به حجم بارهای ریلی افزوده شود.
وی گفت: خط آهن گرگان – اينچه برون ظرفيت جابه جايي تا هشت ميليون تن بار را دارد كه در صورت افزايش اين ظرفيت، امكان برقي كردن اين خط در دستور كار قرار خواهد گرفت.
معاون وزير راه و شهرسازي اظهارداشت: در بخش مسافر اين خط آهن نيز، تبادل قطار در برنامه است به طوري كه مسافران قزاقستاني و تركمنستاني پس از ورود به مرز ايران از طريق قطارهاي ايران وارد كشور خواهند شد.
یوسف گران پاشا مدیر کل راه آهن شمال نيز در جریان اين بازديد ، ساخت خط آهن گرگان – اينچه برون را پروژه زيربنايي بزرگی براي توسعه استان گلستان و كشور دانست و با بيان اينكه خط آهن گرگان- اينچه برون روزهاي پاياني تكميل خود را طي مي كند گفت: در آينده اي نزديك این پروژه عظیم با حضور روساي جمهوري سه كشور ايران، قزاقستان و تركمنستان به بهره برداري نهایی می رسد.
وی بیان داشت: بهره برداري از اين پروژه در افزايش ترانزيت كالاهااز طریق راه آهن ، ظرفيت سازي اشتغال و در نهايت اقتصادي كردن منطقه و تحول جدي در صنعت حمل و نقل استان بسيار موثر است.
گفتنی است خط آهن گرگان – اينچه برون بخشي از راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان به طول حدود 910 کیلومتر است كه از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء در دست ساخت است.حدود 700 کیلومتر از این مسیر ریلی در خاک ترکمنستان، 82 کیلومتر آن در ایران و 120 کیلومتر باقی مانده در خاک قزاقستان واقع است كه کریدور ریلی “شمال جنوب ” نیز نامیده می شود.
كارشناسان بخش حمل و نقل بین المللی معتقدند که با راه اندازی این خط، بیش از 600 کیلومتر از طول مسیر حمل ونقل بین المللی کشورهای مشترک المنافع تا خلیج فارس و اروپا کاسته می شود.