صادق صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: علاوه بر این مراودات مابین استان اردبیل و سایر استان ها از دیگر مواردی است که زمینه انتقال آلودگی دامی را مساعد کرده است.
وی تاکید کرد: با این وجود مطابق سیاست های دامپزشکی کشور واکسن بیماری های استراتژیکی از جمله تب برفکی، هاری، شاربن، آبله و بروسلولز به صورت رایگان تهیه شده و در اختیار دامداران قرار می گیرد.
وی افزود: در عین حال برخی واکسن ها با تامین خود دامدار بوده و در این حوزه برای ممانعت از مصرف واکسن آلوده دامپزشکی نظارت مطلوبی دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان مبارزه با بیماری های استراتژیک در استان را برخوردار از وضعیت مطلوب خواند و گفت: نمونه آن مبارزه با بیماری لمپی اسکن بود که برای اولین بار در تابستان وارد کشور شده بود و ما در مرز مبارزه جدی داشتیم.
به گفته صالحی در پی اقدامات صورت گرفته خطری متوجه استان نبود و و علی رغم ورود به استان کاملا تحت کنترل در آمد.
وی بیماری دیگر را بروسلولز انسانی عنوان کرد و افزود: استان اردبیل از جمله استان هایی است که بیماری تب مالت در جمعیت انسانی آن بالا است و تلاش بر این است رقم این بیماری کاهش یابد.
وی معتقد است در مقطعی که دامدار همکاری مطلوب داشته کنترل این بیماری به شکل مطلوب بوده است و از همین رو برای کنترل برخی بیماری ها مشارکت دامداران ضروری است.
مدیر کل دامپزشکی استان شهرستان نیر را از کانون های بیماری تب مالت برشمرد و افزود: با توجیه دامداران بیماری در این منطقه تحت کنترل است و مشکل حادی نداریم.
صالحی بیماری شاخص دیگر را هاری عنوان کرد و گفت: وحوش مخزن بیماری هاری هستند و مقابله با این بیماری باید با واکسن سگ های صاحب دار و جمع آوری سگ های ولگرد همراه باشد.
وی افزود: در یک سال گذشته بیماری حادی که همه گیر بوده و ایجاد مشکل کند نداشتیم و با تمامی بیماری های موجود نیز به شکل مطلوب مقابله شده است.