اصفهان - خبرگزاری مهر: منطقه مَرغ اصفهان که حد فاصل بهارستان و شهر اصفهان قرار دارد در حالی به منطقه مسکونی تبدیل شده و جمعیت بسیاری را در خود جای داده که به دلیل ساخت و سازهای غیرقانونی هیچ یک از مسئولان جوابگوی نیازهای مردم این منطقه نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، منطقه مَرغ اصفهان سالهاست که هیچ سازمان و ارگانی مسئولیت تامین آب شرب بهداشتی و دیگر امکانات رفاهی آن را برای مردم این منطقه پذیرا نیست و علی رغم پیگیری خبرنگار مهر هنوز هم مشخص نشده که کدامیک از ارگان های ذی ربط از جمله آب و فاضلاب شهر اصفهان یا آب و فاضلاب روستایی یا حتی آب و فاضلاب شهر جدید بهارستان یا بخشدار مرکزی (بهارستان - مَرغ)  مسئولیت تامین آب شرب این منطقه را برعهده دارند.

ضدو نقیض ها چند مسئول

مجتبی قبادیان، معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه "مَرغ" جزو شهر نیست و باید از آب و فاضلاب روستایی آن را پیگیر شد، پاسخگویی به این موضوع را به امور مشترکین این شرکت واگذار کرد که وی نیز تامین آب شرب بهداشتی این منطقه را تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب استان نمی دانست.

این در حالی است که مسئول واحد بهداشت محيط مركز بهداشت شماره ۲ اصفهان که سالهاست پیگیری بهداشت آب شرب مَرغ اصفهان را برعهده دارد به خبرنگار مهر گفت: هم اکنون بهارستان به دو بخش تقسیم شده است به طوری که  از " کوی راه حق" به سمت بهارستان زیر نظر آب و فاضلاب بهارستان است و از " کوی راه حق" به سمت دیگر زیر نظر بخشدار مرکزی است.

البته این موضوع را از مدير عامل شركت آب و فاضلاب بهارستان نیز پیگیری شدیم و در این ارتباط سیف الله بستاکی به خبرنگار مهر گفت: منطقه مَرغ اصفهان تحت پوشش این اداره قرار نمی گیرد و زیر نظر آب و فاضلاب روستایی است و اگر هم این اداره مسئولیت تامین آب شرب بهداشتی مردم این روستا را برعهده نگرفته است به حتم دلایل خود را دارد.

وی ادامه داد: آب و فاضلاب بهارستان تا مرز "قلعه شور" را تحت پوشش قرار می دهد و از قلعه شور به سمت اصفهان که همان "مَرغ"  است تحت پوشش ما نیست.

بستاکی با اشاره به اینکه شاید وضعیت مَرغ به گونه ای است که آب و فاضلاب روستایی نیز تامین آب شرب بهداشتی آنها را برعهده نگرفته است، خاطرنشان کرد: کارگروهی برای این موضوع در فرمانداری و بخشداری تشکیل شده و مصوباتی هم به تصویب رسیده است.
 
کمبود اعتبارات و بحران آب دلیل عدم تامین آب شرب بهداشتی روستای مَرغ

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: "مَرغ" جزو روستاهای اصفهان دسته بندی شده و دارای دهیار است و بیش از دو سال است که مردم این منطقه درخواست آب شرب کردند.

موسوی با اعلام اینکه وجود مشکلاتی از جمله کمبود اعتبار، نبود آب، ساخت و سازهای غیر قانونی سبب شده که تا کنون نتوانیم جوابگوی تامین آب شرب بهداشتی برای مردم این روستا باشیم، ادامه داد: منطقه مَرغ در 5 کیلومتری سپاهان شهر قرار دارد که برای لوله گذاری، شبکه توزیع و پمپاژ آب حداقل نیاز به 2 میلیارد تومان اعتبار است.

وی با اظهار اینکه برای تامین آب شرب بهداشتی تمام مردم روستای مَرغ بین 4 تا 5 میلیون تومان پول نیاز داریم، اضافه کرد: این در حالی است که اگر اعتبار آن نیز تامین شود مشکل تامین آب وجود دارد.

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان اصفهان با اعلام اینکه هم اکنون مردم این منطقه از آب های زیر زمینی و آب چاه استفاده می کنند که ضمن اینکه شور است کیفیت این نوع آب نامناسب است.

وی با اعلام اینکه هزینه شیرین کردن آب در منطقه مَرغ نیز مسئله ای دیگری است ، بیان داشت: هم اکنون در برخی نقاط این روستا چاه های عمیق ایجاد شده و بین 5 تا 10 خانه را آب رسانی می کند.

موسوی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان درحالی تامین آب شرب بهداشتی آنها را با تانکر های آب برعهده گرفته که به دلیل بحران آب و نبود آب کافی زیر بار تامین آب بهداشتی تمام سکنه این منطقه نمی رود، افزود: آمار جمعیت این روستا ضد و نقیض است.

وی ادامه داد: تاکنون در جهت لوله کشی استاندارد و بهداشتی آب برای روستای مَرغ اقدامی انجام نگرفته است.  
 
الحاق بهارستان به اصفهان تنها راه حل مشکل آب شرب منطقه مَرغ است

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در این ارتباط که چه کسی مسئولیت و پاسخگوی تامین آب شرب بهداشتی و دیگر نیازهای مردم این منطقه را برعهده دارد به خبرنگار مهر اظهار داشت: 10 سال است که درخواست پیوست بهارستان به شهر اصفهان را مطرح کردم تا مشکلات حدفاصل بهارستان و اصفهان (منطقه مَرغ) که با مشکلات زیادی مواجه است حل و رفع شود.

عباس حاج رسولیها با بیان اینکه مَرغ هم اکنون زیر نظر شهر اصفهان نیست،خاطرنشان کرد: مسئولیت آب شرب بهداشتی برعهده آب و فاضلاب استان اصفهان نیست.

وی ادامه داد: تا زمانی که این پیوست انجام نگیرد مشکل مَرغ حل نشدنی نیست.

حاج رسولیها اضافه کرد: مَرغ اصفهان باید برای تامین آب شرب بهداشتی خود به شورای بهارستان درخواست بدهد تا موضوع پیگیری شود.
 
مَرغ، منطقه ای مسکونی نبود و تمام ساخت و سازها غیر قانونی است

مسئول واحد بهداشت محيط مركز بهداشت شماره ۲ اصفهان در ادامه گفتگوی خود با این رسانه بیان داشت: منطقه مَرغ اصفهان یک محل مسکونی نبود و در طول زمان برخلاف قانونی عده ای در آنجا ساکن شدند و اقدام به احداث باغ تالارها و رستوران های بدون مجوز کردند.

هوشنگ طاهری بیان داشت: بسیاری از تالار داران و رستوران داران در منطقه مَرغ اصفهان به جهت بین راهی بودن و منبع درآمدی که می‌توانستند از احداث تالار و رستوران در این منطقه کسب کنند، اقدام به احداث ساختمان های غیر قانونی کردند.

 بیش از 40 باغ تالار، رستوران و تالار منطقه مَرغ اصفهان پلمب شد

وی با بیان اینکه سال گذشته نزدیک به 40 اخطار بهداشتی به جهت عدم نصب دستگاه کلیناتور و استفاده از آب غیر بهداشتی در باغ تالارها، تالارها و رستوران داده شد و به پلمب 37 تا از این مراکز انجامید، ادامه داد: در بازدیدی که ماه گذشته از این منطقه شد 5 باغ تالار، تالار و رستوران پلمب شد.

مسئول واحد بهداشت محيط مركز بهداشت شماره ۲ اصفهان ادامه داد: در این منطقه منازل مسکونی نیز وجود دارد که پس از سالها بررسی با تعاملی با شرکت آب و فاضلاب اصفهان مقرر شد آب شرب بهداشتی توسط تانکرهای آب به مردم این منطقه داده شود.

وی البته در حالی خبر از انجام اقداماتی در جهت لوله کشی آب شرب بهداشتی برای منازل مسکونی این منطقه از سوی آب و فاضلاب بهارستان صورت گرفته و این در حالی که مدیر عامل این شرکت منکر آن شد.

طاهری با اعلام اینکه هیچ یک از باغ تالارهای روستای مرغ اصفهان مجوز بهداشتی ندارد، گفت: هیچ یک از باغ تالارها، رستوران ها و تالارهای "مَرغ" رسمیت قانونی ندارد.

البته این گفته وی در حالیست که این سوال مطرح پس چگونه است که این تعداد ساخت و ساز غیر قانونی در مکانی بسیار نزدیک به شهر اصفهان ساخته و جمعیت چند هزار نفری نیز در آن ساکن شده است.

طاهری با بیان اینکه روزانه از آب این منطقه آزمایش میکروبی و شیمیایی گرفته می شود ،افزود: تمام باغ تالارها، رستوران ها و تالارهای که هم اکنون در روستای مَرغ اصفهان باز است تعهد محضری دارند که از دستگاه کلریناتور استفاده کنند.

وی ادامه داد: کمیته ای به منظور بررسی وضعیت آب شرب این روستا با حضور اصناف و جهاد کشاورزی تشکیل شده است.

مسئول واحد بهداشت محيط مركز بهداشت شماره ۲ اصفهان اظهار داشت: هیچ یک از ارگان ها را نمی توان در خصوص حل نشدن مشکلات آب روستای مَرغ مقصر دانست.

اگرچه این ساخت و سازهای غیر قانونی از دید مسئولان استان مخفی نیست اما اینکه چه مسئله ای موجب می شود علی رغم وجود ابزار قانونی برای جلوگیری از پیشروی ساخت و سازها هنوز این اقدام غیرقانونی در آن منطقه به چشم می خورد ضمن اینکه به دلیل همین اقدامات غیرقانونی اعطای امکانات رفاهی به دیگر مردم این منطقه با تعلل روبرو شده است.
....................................
گزارش: عاطفه قلع ریز

برچسب‌ها