به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر آسمانیمقدم صبح پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت روز روستا اظهار کرد: در حال حاضر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تنها نهاد عمرانی است که در روستاها خدمات ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه هدف از راهاندازی حساب 100 امام، محرومیتزدایی در روستاها است، گفت: امروز روستاها به عنوان پشتوانه تولیدات کشاورزی مطرح هستند و باید با انجام فعالیتهای عمرانی در روستاها زمینه ماندگاری مردم را فراهم کنیم.
تهیه طرح هادی 689 روستای خراسان جنوبی با اعتبار پنج میلیارد تومان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر 907 روستای بالای 20 خانوار در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: براساس برنامه توسعه پنجم باید برای همه روستاهای استان تهیه طرح شود که متاسفانه به دلیل عدم و یا کاهش اختصاص اعتبارات این امر محقق نمیشود.
آسمانیمقدم ادامه داد: تاکنون در استان برای 698 روستا طرح تهیه شده که در این زمینه پنج میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است، در صورتی که این رقم قبل از تقسیم استان 59 روستا بوده است.
وی گفت: تا پایان سال جاری تهیه طرح هادی 100 روستای استان در دستور کار قرار دارد که برای تهیه طرح در این روستاها یکمیلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
آسمانیمقدم با اشاره به اینکه در سال جاری 13 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار برای اجرای و تهیه طرح هادی روستایی برای خراسان جنوبی مصوب شده است، افزود: از این میزان تاکنون پنج میلیارد و 300 میلیون تومان اختصاص یافته که با اختصاص این اعتبارات فعالیت عمرانی بنیاد مسکن در زمینه تهیه و اجرای طرح هادی روستایی در روستاهای استان آغاز شده است.
هزینهکرد 34 میلیارد تومانی برای اجرای طرح هادی در روستاهای استان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال جاری مصوب شده هشت درصد اعتبارات عمرانی استانها در زمینه اجرا و تهیه طرح هادی روستایی هزینه شود، افزود: تاکنون از محل اعتبارات عمرانی استانداری سه میلیارد تومان اختصاص یافته است.
آسمانیمقدم با اشاره به اینکه از محل اعتبارات ماده 180 نیز دو میلیارد و 200 میلیون تومان اختصاص یافته است، بیان کرد: همچنین از محل اعتبارات ملی 100 میلیون تومان برای اتمام بافت با ارزش روستاهای خور و فورگ و 13 میلیون تومان برای تهیه طرح روستای چنشت شهرستان سربیشه استان اختصاص یافته است.
وی اظهارکرد: در حال حاضر 210 روستای استان نیازمند تهیه طرح هادی بوده که برای اجرای این طرحها در این روستاها دو میلیارد و 100 میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی امسال را سال طلایی در خصوص تخصیص اعتبار طرح هادی روستایی دانست و بیان کرد: به صورت میانگین برای تهیه طرح هادی در هر روستا 10 میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است.
آسمانیمقدم با بیان اینکه تاکنون در 336 روستای استان فاز اول و دوم طرح هادی روستایی اجرا شده است، تصریح کرد: تاکنون در زمینه اجرای طرح هادی روستایی در خراسان جنوبی 34 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه شده که این طرح بیشتر در روستاهای بالای 50 خانوار جمعیت انجام شده است.
صدور 55 هزار سند مالکیت روستایی در خراسان جنوبی
آسمانیمقدم تصریح کرد: برای اجرای کامل طرح هادی روستایی در هر روستای استان دو میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است که به دلیل کاهش اعتبارات کوچههای روستاها فازبندی و در هر فاز فقط در یک کوچه روستا طرح هادی اجرا میشود.
وی افزود: در روستاهایی که از دهیاران توانمند برخودار بوده اجرای طرح هادی به دهیار روستا واگذار و بنیاد مسکن در زمینه اجرای طرح نظارت کامل دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هماکنون اجرای طرح هادی روستایی در 634 روستای استان باقی مانده است، اظهارکرد: با تخصیص اعتبارات سال جاری بنیاد مسکن 134 طرح هادی نیمه تمام استان را تکمیل و طرح 29 روستا را آغاز و 100 روستای استان را تهیه طرح میکند.
آسمانیمقدم با اشاره به صدور سند مالکیت روستایی گفت: صدور سند مالکیت روستایی در خراسان جنوبی از برنامه دوم توسعه در استان آغاز شده که بر اساس سرشماری سال 90 در خراسان جنوبی 88 هزار واحد مسکونی روستایی شناسایی و از این تعداد تاکنون برای 55 هزار واحد سند مالکیت صادر شده است.
شناسایی 30 هزار واحد فاقد استحکام در روستاهای خراسان جنوبی
آسمانیمقدم ادامه داد: از 88 هزار واحد شناسایی شده در سرشماری سال 90 در استان 56 واحد از استحکام لازم برخودار و 30 هزار فاقد استحکام لازم در استان هستند که در ساخت این واحدها از مصالح ساختمانی بیدوام استفاده شده است.
وی افزود: با توجه به حادثهخیر بودن خراسان جنوبی نیاز است که روستائیان نسبت به مقاومسازی واحدهای خود اقدام کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه بنیاد مسکن از دو دهه گذشته از احداث واحدهای غیرمقاوم در روستاها جلوگیری میکند، افزود: در خراسان جنوبی از سال 85 طرح ویژه مسکن روستایی شروع شده که تاکنون 34 هزار و 800 خانوار برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
وی تصریح کرد: تاکنون 34 هزار و 800 خانوار برای ساخت مسکن به بانکها معرفی شده که از این تعداد 28 هزار نفر واحدهای خود را احداث و چهار هزار و 921 نفر به دلایل مختلف قطع وام شدهاند.
پرداخت 15 میلیون تومان تسهیلات به روستائیان برای احداث مسکن
آسمانیمقدم گفت: برای احداث مسکن روستایی 15 میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه با بازپرداخت 15 ساله به متضاقیان پرداخت میشود که در زمینه پرداخت تسهیلات به روستائیان در خراسان جنوبی مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در کشور مقرر شده سالانه 200 هزار واحد روستایی احداث شود، افزود: از این میزان سهم خراسان جنوبی دو هزار واحد در سال است که تاکنون در روستاهای استان 34 هزار واحد احداث شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی زندگی کردن در داخل روستا، مهاجرت دائم از شهر به روستا، افراد فاقد مسکن، تازه ازداوجها و مجردین بالای 25 سال سن را از شرایط دریافت تسهیلات برای ساخت مسکن در روستاها برشمرد.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از تبدیل زمینهای کشاورزی به مسکونی در روستاها به صورت توافقی زمینها از منابع طبیعی تملک و به افراد فاقد مسکن روستایی واگذار میشود.
18 هزار روستایی خراسان جنوبی تسهیلات تعمیر و تکمیل مسکن دریافت کردند
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: تاکنون در خراسان جنوبی برای توسعه روستاها چهار هزار و 19 هکتار زمین تملک شده که از این میزان 13 هزار و 453 قطعه به مردم واگذار و در حال حاضر نیز زمین برای واگذاری به متقاضیان در روستاها وجود دارد.
آسمانیمقدم اظهارکرد: برای تعمیر واحدهای روستایی دو میلیون تومان تسهیلات با باز پرداخت پنج ساله به متقاضیان ارائه میشود که در این رابطه تاکنون 21 هزار و 802 خانوار به بانکها معرفی و 18 هزار و 960 انعقاد قرارد و 18 هزار و 924 نفر تسهیلات دریافت کردهاند.
وی با اشاره به وقوع سیل در 24 اسفندماه سال گذشته نیز افزود: در سال گذشته به دلیل وقوع سیل به 365 واحد روستایی در سه روستای شهرستان نهبندان خسارت وارد شد که پیگیری خوبی در استان برای دریافت تسهیلات ساخت واحدها انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی تصریح کرد: به دلیل ناتوانی مردم در پرداخت تسهیلات استقبال خوبی در شهرستان نهبندان نشده که تاکنون از تعداد 365 واحد تخریب شده تنها 126 نفر به بانکها معرفی شدهاند.
پیشرفت 70 درصدی واحدهای سیلزده شهرستان نهبندان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون در مناطق سیلزده شهرستان نهبندان 126 نفر به بانکها معرفی شدهاند، افزود: از این تعداد 100 واحد پیکنی و 64 واحد به مرحله سقف رسیده که در مجموع واحدهای مناطق سیلزده شهرستان نهبندان از 70 درصد پیشرفت فیزیکی برخودار هستند.
آسمانیمقدم آواربرداری 41 هزار و 666 مترمکعب، تشکیل 365 پرونده، شنریزی 49 هزار و 550 مترمربع و اجرای طرح هادی روستایی با اعتبار 205 میلیون تومان را از دیگر خدمات بنیاد مسکن در مناطق سیلزده شهرستان نهبندان برشمرد.
وی با بیان اینکه هماکنون حفظ و حراست از سه بافت با ارزش روستایی در استان در حال اجرا است، افزود: طرح بافت با ارزش روستایی در روستای فورگ شهرستان درمیان، خور شهرستان خوسف و نایبندان شهرستان طبس اجرا شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در سال جاری تهیه طرح بافت باارزش روستای چنشت از توابع شهرستان سربیشه با اعتبار 13 میلیون تومان در دستور کار قرار دارد.
آسمانیمقدم در پایان یادآور شد: از سال 88 تاکنون 700 میلیون تومان در زمینه اجرای طرح بافت با ارزش روستایی در روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان هزینه شده است.