حسن اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به گسترش بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی (V.H.S)در مزارع آبزی پروری برخی استان ها، گفت: این بیماری هیچگونه درمانی ندارد و تنها راه کار موثر برای مقابله با آن پیشگیری است، اما متاسفانه در سال گذشته «سپتی سمی» در مزارع آبزی پروی استان هایی چون کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، همدان، لرستان شیوع پیدا کرد و تلفات سنگینی را به فعالان پرورش ماهی وارد کرد.
وی بیان کرد: از آنجا که بخش عمده ای از ماهی مورد نیاز استان مرکزی توسط واردات ماهی از استان های نام برده تامین می شده ، وقوع این خسارات موجب کاهش واردات و افزایش قیمت ماهی شده تا جایی که قیمت ماهی قزل آلا از 10 هزار و 500 به 14 هزار و 500 تومان رسیده است.
مدیر امور شیلات ادامه داد: البته در استان مرکزی با همکاری موثری که بین شیلات و سازمان دامپزشکی صورت گرفت، پیشگیری های لازم برای جلوگیری از شیوع این بیماری به عمل آمد و به تولید داخلی استان ضربه ای وارد نشد، اما با کاهش واردات ماهی و در نتیجه کاهش رقابت در بازار، قیمت تمام شده ماهی افزایش یافت.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی گفت: در سال های گذشته خریدار با قیمت تمام شده هفت هزار و پانصد تومان ماهی را از آبزی پرور خریداری می کرد و با قیمت حدود 10 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده می رسید، اما با گسترش بیماری سپتی سمی و کاهش رقابت در بازار، قیمت سر استخر به حدود 11 هزار تومان رسیده و با قیمت 14 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده می رسد.
وی اضافه کرد: این روند سود تولیدکننده بومی استان را افزایش داده اما مصرف کننده باید هزینه بیشتری بپردازد.
سرانه مصرف ماهی در استان مرکزی هفت کیلو گرم است
اکبری در ادامه گفت: سرانه مصرف ماهی در استان مرکزی از 200 گرم در سال 74 به هفت کیلو گرم در سال 92 رسیده و اکنون هشت هزار و 500 تن ماهی در استان مصرف می شود که 2 هزار پ500 تن تولید آبزی پروران استان و 6 هزار تن از سایر استان های کشور وارد می شود.
وی افزود: طبق برنامه پیش بینی می کنیم که تولید داخلی استان امسال به 2 هزار و 700 تن برسد.