به گزارش خبرگزاری مهر ، علی صابری- عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در مراسم روز جهانی نابینایان (عصای سفید) که در تالار شیان و با حضور الهه راستگو رییس سازمان های مردم نهاد، داریانی معاونت منابع انسانی ،گودرزی مدیر عامل شهروند، حسینی شهردار منطقه 9 و نمایندگانی از دستگاههای مربوطه برگزار شد بر ضرورت توجه به نیاز های نابینایان و روشندلان تاکید کرد.وی ادامه داد: نیازهای نابینایان و کم بینایان تنها به مناسبسازی معابر و خیابانها ختم نمیشود و ما واژهای داریم تحت عنوان دسترس پذیری که عامتر و مهمتر از مناسب سازی معابر و خیابانهاست.
صابری تصریح کرد: مناسبسازی به تعبیری ظاهری و فیزیکی است؛ در حالی که دسترس پذیری؛ مفهوم مهمتر و گستردهتری دارد که به عنوان مثال در محیط های مجازی خرید از فروشگاههای شهری را فراهم میکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: مفهوم دیگر دسترس پذیری، ایجاد اماکنی است که نابینایان بتوانند همانند افراد بینا اطلاعات دارویی را بخوانند در حالیکه مناسبسازی محیطی شامل این موارد نمیشود.
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر شورای شهر را شورای شهرداری در نظر بگیریم، در این مقطع بحث ما به مناسبسازی فیزیکی معطوف میشود که البته این هم مهم است اما شورای عامتر باید به سمت مدیریت واحد و یکپارچه شهری برود و در واقع تمامی سازمانها از جمله آب و برق و گاز زیر مجموعه شورای شهر و شهرداری قرار گیرد.
صابری ادامه داد: ما انتظار داریم اینگونه اتفاقات در شهر صورت بگیرد و شاهد یک مدیریت واحد و یکپارچه شهری باشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به مصوبه شورا در سال 84 درخصوص مناسبسازی، گفت: اگرچه این مصوبه در آن زمان به تصویب رسید اما هنوز اجرا نشده است که البته این طبیعی است چرا که این مصوبه همانند سنگ بزرگی است و ما نمیتوانیم شهر ساخته شده را خراب کنیم و تمام معابر را برای معلولان مناسبسازی کنیم.
وی ادامه داد: بنده به عنوان عضو روشندل شورای شهر از زمان حضورم در شورا تلاشهایی را در خصوص مناسبسازی و دسترسپذیری معلولان و بهویژه نابینایان انجام دادهام.
وی افزود: در نخستین اقدام بنده در شورای شهر با پیگیریهایی که انجام شد، قرار شد در زمان حضور یک فرد روشندل در فروشگاههای شهروند برای خرید، یک همراه از فروشگاه با وی باشد که خوشبختانه با همکاری مدیرعامل شهروند این طرح هماکنون در فروشگاههای شهروند اجرا شده است.
وی در ادامه به دستور شهردار تهران به سازمانها و مناطق اشاره کرد و گفت: بر اساس این بخشنامه با حضور هر فرد معلول در سازمانها و مراکز وابسته به شهرداری، یک همراه جهت تسریع کار معلولان وجود خواهد داشت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: با تمامی این اقدامات انجام شده تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم اما امیدواریم بتوانیم در روزهای آتی اقدامات مناسبتری را انجام دهیم.
وی با اشاره به مصوبه سال 84 در خصوص مناسبسازی معابر و اماکن گفت: بر اساس این، ستاد پس از سالها مجدداً فعال شده است که امیدواریم بتوانیم با همیاری سایر بخشها کارهای ویژهتری را در شورا انجام دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به کارهای صورت گرفته در این دوره گفت: پایه مناسبسازی در شورا گذاشته شده است، مصوبه آن وجود دارد اما نیاز به اصلاحاتی دارد که این اصلاحات در ستاد مناسبسازی انجام خواهد گرفت که در این ستاد یک نماینده از کمیسیون شهرسازی و معماری شورا حضور پیدا خواهد کرد.
صابری ادامه داد: در توافقی که با شهرداری تهران انجام شده قرار است یک مشاور اجرایی از جامعه روشندلان در شهرداری حضور پیدا کند و در این زمینه شهردار تهران قولی را داده است هرچند از قول تا عمل فاصله است اما به تحقق آن خوشبین هستیم.
صابری همچنین خاطر نشان کرد: وجود کارگروه های تخصصی در شورا که به ریاست خانم دانشور تشکیل می شود اتفاق مبارکی است و من امیدوارم طرح های این کارگروه بیشتر جنبه عملی به خود گیرد و باید این نهاد ها تقویت شوند. کارگروه ها مرجعی تخصصی برای طرح مصوبات هستند .
در پایان این مراسم از برخی نابینایان تقدیر به عمل امد که به گفته صابری قرار است در سال آینده لوح تقدیری که به نابینایان اهداء خواهد شد را به دو زبان تهیه کنیم و در واقع لوح تقدیر آنها به صورت خط بریل به آنها اهداء شود.